Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 34

Искам мнението на пушачите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

http://dnes.dir.bg/LISTS/DNESNEW_DIR...ews_525442.php

най-много ме впечатли това: "Поради възможността в зоните за пушачи да бъдат обслужвани и непушачи се предполага приоритетно заемане на местата в тези зони..."

какво искат да ми кажат? че в зоните за непушачи не могат да бъдат обслужвани пушачи ли?!

аз предлагам всички непушачи да вземем по едно парче автомобилна гума, за го запалим и така да си пътуваме в автобусите, в заведенията и т.н. ами че наше изконно право си е да замърсяваме въздуха, да тровим себе си И ДРУГИТЕ, а това, че тези други не искат да дишат дима на изгорялата гума - много им здраве. могат да сядат на съседната маса, където пушека изобщо, ама ИЗОБЩО не стига!

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

А аз предлагам да оставите всеки човек, вложил пари в частен бизнес сам да прецени дали да се пуши в НЕГОВОТО заведение или да не се пуши, вместо да се налагат рестриктивни мерки, грубо пречещи на неговите инвестиции.

Оттам нататък, вместо да палите гуми - намерете тези хора, които са преценили, че ще реализират по-добре парите си ако направят заведението си за непушачи.

Имате няколко варианта за действие - отворете вие такова заведение, не ходете по заведения или 3. Събирайте се и купонясвайте в Макдоналдс . Там ще получите и бонус знаменце.

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Аз пък не разбирам защо едва след приемането на този закон, димът започна да ви пречи толкова?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ами че наше изконно право си е да замърсяваме въздуха, да тровим себе си И ДРУГИТЕ</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

FearMe, въздухът който дишаш с или без цигари да не мислиш че ще стане по-чист? Аз живея в такава географска точка в България, че ще трябва да ми изплащат компенсации за дишане на въздух за няколко живота напред. Не ти говоря за цигарен дим. Хайде само да ти кажа нещичко... надявам се да ме разбереш... При положение, че масово продължава да се пикае и се** в морето, да виждаш интересът към него да е спаднал?

5. Gadget
    Guest

Добавям към мнението на Крис.

Тва разделение хич не е разделение. Или цялото заведение е за пушачи, или не. Кво е тва? Сядам аз в "салона" за непушачи, а като се прибера смърдя пак на цигари. Единствената разлика е, че пряко някой не ти дими в лицето. Да не говорим например за Туканъ на Раковска. Имам чувството, че преди се дишаше по-добре там. Сега ненам къде са им масите за непушачи, ама като застанеш на входа и видиш мъгла се отказваш въобще да питаш за маса за непушачи. Повечето заведение въобще не си вентилират салоните или го правят един път дневно.

6. Member
    Тук е от
    May 2002

I am lovin' it.

Мм даа , въпроса е труден за разрешаване.

Според мен обаче (пушач съм) , трябва да се спазва , и то по възможно най-добрия начин, правото на непушачите да пазята здравето си от дима.

Понеже съм учил , малко, биохимия , ще дам един пример за това колко е вреден дима от цигарите (в момента пуша). Известно е че въглеродия окис е силно отровен газ , той се съдържа в доста добри количества в дима от цигарите , и е с 200 ПЪТИ по голям афинитет към хемоглобина , който снабдява всички клетки на тялото с кислород. Поради 200 пъти по малкия си афинитет , при наличието на една молекула от него , и на 200 от въглеродния окис , кислорода пропуска да се свърже с хема докато не се закачът 200 - те молекули на окиса.

Спрете да пушите , най-добре би било.

7. Gadget
    Guest

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

...При положение, че масово продължава да се пикае и се** в морето, да виждаш интересът към него да е спаднал?

<div align="right">Originally posted by IvO_tm - 14/01/2005 : 1228</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Некоректен пример. Морето е друго. То се самопречиства, както и въздухът около нас. Поне обемът им е достатъчно голям Но едно завечение с ограничен обем без вентилация като се задими, единствено дробовете ми го "пречистват"

8.  

9. Тук е от
    Jan 2005

Преди години ми се наложи да мина 350-400км с автобус. Беше пълен и се пушеше навсякъде, въпреки няколко малки деца и едно бебе. На една спирка питах шофьора разрешено ли е пушенето в обществения транспорт. Той каза че е забранено със закон от 1996г., но автобусът бил на частна фирма и си имали своя политика, т.е. пушенето е разрешено. На следващия ден написах писмо до министерството на транспорта. След 2 месеца видях автобус на тази фирма - никъде не бях виждал толкова много табелки пушенето забранено.

Проблемът наистина е сложен. Е, за цивилизованите страни, където пушачите са малцинство, много фирми не взимат на работа пушачи и др. проблемът не е голям. У нас е голям, защото пушачите не са свикнали да се съобразяват с непушачите и изобщо със забрани за пушене. Пушач, като отиде някъде на гости пита къде е пепелника, а не тука пуши ли се. Затова какъвто и закон да приемат за пушеното съм ЗА. А пък ако не сега, то като влезнем в Европа ще започне и да се спазва.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами решемие то да се промени закона и да няма зала за непупшачи и за пуачи а само за непушачи. Абе трябва да е разрешено пушенето само във вкъщи. Катоп излезеш навън да не се пуши. В крайна смтекат атези зажбрани са за да се ограничи пушенето, но пушачите са много инатливи. Ако се почне масово да се глобяват пушачите с голми глиби веднага ше има ефект ама нали сме в БГ и нишо няма да се получи.

11. Member
    Тук е от
    May 2002

Най-общо казано , сложен го прави системата ни на правораздаване. Ако имахме независими съдилища отдавна да са се разрешили купища въпроси. Тук ако решиш да осъдиш комшията отсреща за това , всяка вечер си изнася телевизора на терасата и ти прчи да спиш , може да ти коства 4 години ходене по мъките. Когато законите започнат да се спазват (не само да се пишат) и най-важното ,за явни неща да има бързи решения на една инстанция , ще цъфнем и ще вържем .

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">http://dnes.dir.bg/LISTS/DNESNEW_DIR...ews_525442.php

най-много ме впечатли това: "Поради възможността в зоните за пушачи да бъдат обслужвани и непушачи се предполага приоритетно заемане на местата в тези зони..."

какво искат да ми кажат? че в зоните за непушачи не могат да бъдат обслужвани пушачи ли?!

................................

<div align="right">Originally posted by FearMe*-*14/01/2005*:* 11:47:50</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Това е точно така в момента и ситуация е комична и абсурдна.

Една и съща зала е разделена условно на зона за пушачи и зона за непушачи. Разбира се, пушека в двете зони е еднакъв, но ако запалиш цигара на маса за непушачи ставаш нарушител и ще те поканят да се преместиш в зоната за пушачи (респективно няма да бъдеш обслужен). И се получава следното тъпо положение - половината кафене с претъпкани маси, а другата половина почти празно, но пак толкова задимено.

Тази наредба отново и за пореден път доказва чиновническата глупост!

Разбира се, че непушачите имат своето право да живеят и работят в незадимени помещения. Логично е да се ограничи пушенето на работните места, в заведенията за бързо хранене, училища, болници и навсякъде, където са принудени да пребивават съвместно пушачи и непушачи. Бих приел и спазвал да не се пуши в ресторантите в часовете за обяд и вечера. Но в кафенетата, баровете, клубовете трябва да има разделение - заведения за непушачи и такива за пушачи. И всеки сам да решава къде ще влезе и къде не. Както се казва в една реклама: "Въпрос на избор".Все още тютюнопушенето не е инкриминирано като деяние нали?

13. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

Учудвам се,защо цари мнението,че цигарите са пряко свързани с алкохола,кафето и доброто настроение.Болшинството пушачи мислят,че без да се надпушват един друг-няма купон(предполагам същото мислят и тези с ганджата).Мисля,че това е абсурдно твърдение.Другото мнение,което не приемам е,че пушачите и непушачите имат еднакви права.Какво прави един човек,замърсяващ въздуха,който дишам с отровен(доказано)дим, равноправен с мен?Защо аз трябва да изляза от заведението,а той -не.Имаше мнение,че трябва да се остави всеки да решава в какво да инвестира парите си.Ок,много демократично,тогава да разрешим и леките наркотици...да си инвестират париците хората.Как ще се почувствате,ако видите детето си в заведението на такъв "инвеститор"?

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ave, @Caesar! Morituri te salutant! [:D]

Непризнаването на правата на другите най-често води до ответната реакция - ограничаването и на твоите.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Към Lupus

Миналата година ми се случи да изпия едно кафе в барчето на русенската хирургия.Много чисто и с акъл беше направено. Частта за непушачи беше отделена с лека прозрачна врата(преграда). Димът от другата част почти не се усещаше.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Най-интересното на въпросната глупост е, че голяма част от непушачите нямат нищо против да са в компанията на пушачи. Да приемем двама души ( приятели ) отиват да обсъдят нещо в някакво кафене...едва ли единия ще седне в другото помещение....да не забравяме, че 90% от посещенията на дневните заведения е по двойки, тройки и т.н. и не толкова въпросното кафе или чаша бърбън е в основата на посещението а това да се обсъди нещо или просто да "се видят" за малко...така че както повечето "нововъведения" в татковината и това ще отшуми и остане в забрава. От цялата шумотевица ще си изпатят собствениците на заведения, които ще трябва да се бръкнат в джоба за прилична сума за да угодят на капризите на "толкова загрижената държава".

Принципно нашата болка идва от това, че за разлика от развита Европа, които всички тези достоинства са се въвеждали с години и десетилетия, ние трябва да ги въведем, а обществото приеме за много по-кратки срокове. А то не са едно или две.

Една ценност има смисъл когато е осмислена от обществото и то я е поискало, а не спуснатата отгоре такава... ето защо по начина по който управляващите на принципа "няма не искам няма недей" въвеждат всичко е нормално да ни кара да негодуваме....

Лично на мен ми е писнало да ми казват, че това и това така ще стане, защото в европата било така, европата го искала от нас...а сиктир :-)))

п.с. аз съм пушач, и то здрав пушач, 2-3 кутии на ден - уточнявам за да не би някой да ме набеди че защитавам "здравословно" живеещите...дали обаче някой няма да се замисли над това, че на всяко по-централно кръстовище въздухът е в десетки пъти по замърсен от колкото в най-задимения бар....та си представям какво ще стане ако живеещите в съседство на това къстовище поискат да се отмени минаването на каквито и да са МПС, щото дефакто така ги тровят и то здраво....

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@skynet,

Ти просто хвана същността на проблема за рогите!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво е мнението ви за LCD Neo ?
    От lakis във форум Други телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 20-12-11, 16:54
  2. Електронни цигари пазят пушачите
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 29
    Последно: 30-08-08, 09:52
  3. Кажете си мнението...? :)
    От rockboy във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 19
    Последно: 20-06-07, 21:36
  4. Яке показва белите дробове на пушачите
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 29-05-07, 12:21
  5. Искам мнението ви
    От dimi във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 22-08-03, 23:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе