Резултати от 1 до 6 от общо 6

PVC дограма - довършителни работи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2004

PVC дограма - довършителни работи

Може ли някой да ми препоръча фирма или майстор, който да прави така нареченото "обръщане" след монтиране на PVC дограма? Ако се смята за реклама, може и на лични. Коментари относно цените и условията на такива услуги също ще са добре дошли.

Предварително благодаря на отзовалите се.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Re: PVC дограма - довършителни работи

И аз съм пред почти същия прблем в момента, един майстор ми каза 4лв/лин.метър, не несъм проверил никой друг...Съвети са добре дошли.

4. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

на мен един тъпанар ми каза 75лв за стандартен прозорец 1.4х2.1м и го напсувах, после викнах един позант и го направи

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Avis

Може ли някой да ми препоръча фирма или майстор, който да прави така нареченото "обръщане" след монтиране на PVC дограма?
    На мен това понятие не ми е известно. Можеш ли да ми го поясниш?
    Ако е за оформянето на мазилката - дрелка регулируеми обороти , бъркалка за теракол. Купуваш си "Цемкол" объркваш в 1 голяма кофа прибавяш цимент за по-бързо стягне Приготвяш и едни летви според размерите на прозореца , широки 5-6 см с прави ръбове и страни , закрепваш ги към стените и нанасяш разствора с 1 маламашка . като постегне го напръсква леко с помпа пръскалка за стъкла и с 1 стиропор с прави страни заглаждаш . Става гладко като шпатловка. През 2004 г тази процедура сам си я правих. Гадното е само от външната страна , ако няма балкон, че ставаш акробат.
    Тази година ще сменям дограмата на родителите ми и ме чака същата процедура.
    Понеже съм в къща с много дебели стени изнесох дограмата навън и отвътре се образува полица широка около 35 см. Там сложих плочи врачански камък.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2004

@kris11
    Всъщност не съм съвсем наясно с обръщането - накратко трябва да е закриване на пяната и изолиране и оформяне на пространството около дограмата; ще знам много повече, когато го направя. Изглежда е нещо като това, което описваш - предполагам за какво става въпрос и даже тръгнах да го рисувам, но се отказах по обясними причини.
    Поразтърсих се и намерих някаква информация в един друг форум: например това и това.
    Определено не искам сам да си го правя - уважавам професионализма по принцип и предпочитам да си платя на човек, който знае и може, а не да сътворя нещо и някак; достатъчно съм наясно вече с възможностите и с ресурсите си. А иначе всякаква информация относно технологията ще ми е полезна, доколкото ще мога да я обсъдя с въпросния хипотетичен майстор.
    Има много фирми, които предлагат тази услуга, но вероятно качеството и цените силно варира, затова ми трябват препоръки и споделен опит.

Добавено:
    Забравих да спомена, а има значение - става въпрос за София.

7. Тук е от
    Feb 2001

Да,така се нарича:обръщане
    Но повчрвай ми,никой не може да ти каже цени,много зависи от структурата на стената,ама много
    Ако става въпрос за панелно жилище то там е лесно,и цените са малки:дупките които зейват след махането на дограмата са малки
    При мен обаче,понеже съм в къща и бащата навремето строил като за световно зидовете са къмто 55см ...старата дограма ги обхващаше изцяло и след като се махна зейнаха ями по 25 см от всички страни
    Абсолютно същото се отнася ако си във стар тухлен апартамент:с няколко думи:за 6 прозореца ми взеха 600 лева!..на всичкото отгоре отидоха и 16 торби гипс,смятай,320 кг разтвор!
    Но пък го направиха перфектно:тия турките майстори пипат!може буквално са се порежеш по ръбовете,а и са 100% прави
    Точни начин има недостатък:ако дупките са по големи побират доста разтвор,който съхне СУПЕР бавно:майстора ми каза СМ на месец!Въпреки че изчаках цели 3 месеца пак ми се появиха петна по латекса
    Има и друг начин:първо ги закриват със гипс-картон,обаче според мен така си е мизерия ...остават кухни вътре и се пълнят с буби

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Конденз по дограма
    От stoyanmihov във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 52
    Последно: 01-12-17, 16:48
  2. PVC или алуминиева дограма?
    От mikk във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 62
    Последно: 24-11-16, 15:52
  3. Помощ за дограма
    От Anatoli2 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 1
    Последно: 07-03-13, 20:16
  4. Смяна на дограма = ?!??
    От gkolarov във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 3
    Последно: 19-03-12, 23:30
  5. Отговори: 3
    Последно: 07-05-04, 21:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе