Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 44

Търся информация за Българска Асоциация по четене

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Търся информация за Българска Асоциация по четене

Не е в селско училище за съжаление. Ако е така пей сърце, ама не е. Ако детето ти спечели и за там някой лев трябва да отделяш.

Миналата година, момчето, което замина от тук беше в частен колеж [USA], където съученик му е бил един от внуците на бивш президент на САЩ. Момчето се върна и каза, че нивото е невероятно.
    Момичето също беше в частен колеж [UK], като колежа има награда за най-добре оборудваното учебно заведение на острова.

Съжалявам, че в момента не мога да дам линкове към училищата, но информацията ми е повече от достоверна. От извора е.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Повечето им колежи са частни, тава не е критерии.... само да припомня че Свободните университети у нас са частни........, нищо чудно и да са най-добре оборудвани, разни там западно-незнам какви да не говорим, и в правец се чудят какво учат...
    а че нивото е невероятно знам, и в най-скапания университет там е в пъти по-добре оттук, но пак си е на село...
    Не ме разбирай погрешно, имам десетки познати които учат в чужбина в момента....имам доста информация

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от MetalMilitia
    Не ме разбирай погрешно, имам десетки познати които учат в чужбина в момента....имам доста информация
    Блазе ти друже ...
    Пък аз тук на село си копам пролетниците ...
    /Joke, разбрах те, но е по добре там на село, отколкото тука в града. Средата е друга, езика си усъвършенстват. Само това дори стига./

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Интересно как в тема от преди 10 дни почти замряла изведнъж се 'пръкнаха' двама яки защитници на тез 'благодетели' на учениците.

Единия Sasha Antunovich Дата на регистрация: Днес в 13:28, Последно Активен: Днес в 16:36
    другия tysho Дата на регистрация: Днес в 14:24, Последно Активен: Днес в 16:37
    за IP-тата да кажат админите, но много мразя подобни селски прояви.

@Malone - те 30 лв не са чак толкоз много го пари, че да се вайка човек ако изгори, ами язък ако се разочарова детето.
    Дръж ни в течение какво още ще искат, тия ако не са измамници, си изяждам дипломата

6. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Тези 30лв, са най дребното! По нататък има и други суми в USD или EUR! Ами всичко се прави за децата! За това питаме, търсим, проверяваме колкото може повече. Пък инфото не е толкова много според мен.

7. Sasha Antunovich
    Guest

Инфото е абсолютно пълно, ако си ELIGIBLE-тоест- ДОПУСТИМ за участие. Колко пъти да ви казвам, че този конкурс не е за всеки. А иначе доколко е честен не знам, но има слухове, че в последните години заминава този, който плати повече. Но иначе конкурса си е с традиции и от много време дава шанс на учениците да се развиват. Просто в последно време нещата се измениха много откъм финансова гледна точка.
    А за тези, които имат съмнения, че това е фалшив конкурс- мога да кажа, че живеят в дълбока заблуда.

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Аз казах, че не е менте защото поне банкова сметка имат, а и учителките от цялата страна са ангажирани с част от работата. Поне първия етап е с дейно тяхно участие. Представете си какво ще се случи в пресата, ако се окаже евентуално някаква измама.
    Но пак ви казвам, никого не защитавам, просто знам единствено, че поне от три-четири години деца от местната езикова гимназия минават по този път и отиват за една година в USA и/или UK.
    Едното момиче дори го познавам лично, баща и е мой колега и затова казвам, че познавам отблизо ситуацията.
    Никаква представа нямам нататък колко пари ще се наложи да давам, засега 30 лева не ми се струват някаква непрежалима сума.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2003

@Malone ако наистина си чел документите, то там първо искат цялата информация за семеиството - кои си, защо си, какво работят родителите и т.н. После някъде се споменаваше, че който се класира ще бъде в училище в Уелс или Шотландия или ...
    Спменават се и едни суми от над 2000EUR за заминаване и квартири и т.н.
    Такива документи попадаха ли при теб?

11. Sasha Antunovich
    Guest

Естествено, че са попадали. Нали трябва да сложи подпис с разрешение за участие на дъщеря му

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    ...разбрах те, но е по добре там на село, отколкото тука в града. Средата е друга, езика си усъвършенстват. Само това дори стига./
    С това съм съгласен, че живота в другата среда е най-голямата полза...даже нищо да не научат и да са макар насело, виждат как е живота там, за да могат след няколко години като се преселят дане гледат като паднали от небето. И студенстките бригади затова ги одобрявам.

Цитат Първоначално публикувано от Sasha Antunovich
    Инфото е абсолютно пълно, ако си ELIGIBLE-тоест- ДОПУСТИМ за участие. Колко пъти да ви казвам, че този конкурс не е за всеки.
    Блазе ти пате. Че си ELIGIBLE Допреди 2 години бях в най-елитната варненска езикова гимназия, и , повярвай ми, никой дори не е чувал за това.... Бъди си ELIGIBLE там където си, а ако заминеш ще те почерпя пожелавам ти го.
    А това че накрая заминавал тоя с най-многото пари само за себе си говори, как 'не е за всеки' и е само за 'ELIGIBLE'...дано да си в категорията.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от DoRa
    @Malone ако наистина си чел документите, то там първо искат цялата информация за семеиството - кои си, защо си, какво работят родителите и т.н.
    Спменават се и едни суми от над 2000EUR за заминаване и квартири и т.н.
    Такива документи попадаха ли при теб?
    Интересно ми е, за тия 30 лв, Malone, някакъв документ издадоха ли ти?
    А за другите парички дето се предполага че ще вземат?

14.  

15. Sasha Antunovich
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от MetalMilitia
    Блазе ти пате. Че си ELIGIBLE Допреди 2 години бях в най-елитната варненска езикова гимназия, и , повярвай ми, никой дори не е чувал за това.... Бъди си ELIGIBLE там където си, а ако заминеш ще те почерпя пожелавам ти го.
    А това че накрая заминавал тоя с най-многото пари само за себе си говори, как 'не е за всеки' и е само за 'ELIGIBLE'...дано да си в категорията.

Казвам ти, че трябва да се ELIGIBLE за самото участие. А за това кой отива накрая само имам съмнения , че така. Плюс това не съм тръгнал да ходя, защото евентуално заминаване ще ми коства една учебна година в България, което после ще ми излезе през носа. А за това, че никой не е чувал не е вярно ,повярвай ми
    И в нашата гимназия има такива, които не са чували по простата причина, че не са в паралелка с профил English Language, както навярно си бил ти.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Ta преведохме и ние 30 лв. Ще видим какво е и ще пусна инфо!

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Sasha Antunovich
    Казвам ти, че трябва да се ELIGIBLE за самото участие. А за това кой отива накрая само имам съмнения , че така. Плюс това не съм тръгнал да ходя, защото евентуално заминаване ще ми коства една учебна година в България, което после ще ми излезе през носа. А за това, че никой не е чувал не е вярно ,повярвай ми
    И в нашата гимназия има такива, които не са чували по простата причина, че не са в паралелка с профил English Language, както навярно си бил ти.
    В наистина елитните езикови гимназии, в каквато очевидно не си ти, всички паралелки са поне с профил английски, а някой бяхме и с профил немски. Няма езикова гимназия с паралки с по-малко от 2 езика за профил, а разни там общи и незнам какви гимназии....
    Не се заяждам, просто ми се струва че някой ви лъже, но щом сте толкова убедени - пробвайте се, може и да стане. Пожелавам ви го....

18. Sasha Antunovich
    Guest

Браво, пичага, разби ме
    Ако единствената национална езикова гимназия в България не е елитна, то коя би била?
    Разбирам, че не искаш да се заяждаш,но току що се изложи като........... не искам да споменавам за да не нарушавам добрия тон. Та в крайна сметка трябва да се отблежи, че наистина е важно да се чете целия материал в една тема за да няма поводи човек да става за смях. Ако беше прочел по нагоре, където се представих от коя гимназия съм- сигурно нямаше да се стигне до това твое мнение

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Търся информация за Daikin FN 253TX-W
    От Bai_Georgi във форум Климатици Daikin
    Отговори: 17
    Последно: 13-06-12, 17:34
  2. CS-G40T-C - търся информация
    От shiatzu във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 10
    Последно: 07-12-11, 21:52
  3. Търся информация за фирма
    От deveca във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 21-03-06, 02:57
  4. Търся информация за митнически софтуер
    От DoRa във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 03-06-04, 13:14
  5. спешно търся информация
    От rinpoche във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 27-03-03, 19:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе