xaxaxaxaxaxaxaxaПървоначално публикувано от Sasha Antunovich
xaxaПървоначално публикувано от Sasha Antunovich
успех и да пишеш от щатите
xaxaxaxaxaxaxaxaПървоначално публикувано от Sasha Antunovich
xaxaПървоначално публикувано от Sasha Antunovich
успех и да пишеш от щатите
Благодаря.
А това за щатите е друг въпрос. Нямам намерение да ходя никъде, защото е прекалено скъпо според мен, а и после ще трябва да се скъсам през лятото за да покрия материала,който съм изпуснал през годината.
Резултатите излязоха.
Кой докъде стигна?
При нас са положителни.
Антунович, като няма да ходиш защо не го заяви това в началото. Не мислиш ли, че може би проваляш шанса на някой, който би искал да отиде?
Типично по български.
И при нас резултатите в София са положителни 62т. от 67 възможни. Сега трябва да се ходи на интервю около 8.02.2007, но като остане малко време ще напиша как е бил изпита в София!
Инфо за изпита в София и последвалото интервю:
Изпитът беше 3часа в Софийския Университет. Състоеше се от 2 части: Тестова част и есе. На изпита присъстваха около 300 човека.Тестовата част бяха около 70 въпроса, половината слушане с разбиране от касетофон, другата половина - граматична(употреба на английския - части на изречението, четене на текст и определяне на тестови задачи...).
Есето продължи около 1 час и беше на тема "Какви са проблемите на тийнейджърите по света, а във вашата страна?".
след успешното преминаване на изпита, резултатите пристигнаха след около 2 седмици. Минималният брой точки за класиране при моя изпит беше 62 от 67 възможни.
Последвалото интервю беше проведено на 8.02., но е имало интервюта и на 09.02.
То беше проведено от двама англичани и един американец в бизнес сграда в София. Никой от интервюиращите не говреше български. Влизахме по трима на интервю, което продължи 30 минути. Бяха коментирани родните градове, забележителности и дали ни харесват, както и за плановете ни за бъдещето, нашите интереси, как си представяме живота след като завършим гимназия, интересите и хобитата ни.
Резултатът от интервюто се очаква след 2-3 седмици.
На успелите -
За вас коментар от Sleeping Sun angel - участник!
ZDR! az sam nova tuk i 6te se iaviavam na 2 kr1g....mnooooogo 6te ti b1da blagodarna ako mi kaje6 gore dolu kakva e trudnostta..i dali edin otli4nik ot ezikova gimnazia ima 6ans. ...thx predvaritelno.
//mod edit
А ние ще сме ти много благодарни, ако си корегираш поста на кирилица и в малко по-смислен вид. Все пак си "edin otli4nik ot ezikova gimnazia" нали?
Един отличник, ама наистина отличник, а не задръстено зубърченце, няма да срещне нищо необичайно. Добре ще е обаче да решиш малко тестове, като тези от сорта на "Multiple Choice", и другите , които правите в даскало, но на малко по-високо ниво. Ей така - за спорта
Иначе като отидеш, не се притеснявай - 50% не знаят изобщо какво правят там!
Седни на първите редове, за да чуваш по-добре(ще има LIstening). Най-важното е да не ти пука - колкото по-малко се притесняваш, толкова по-добре!
Успех!
Господ да пази България от такива otli4nici...
Много благодаря за информацията, много ми помогна!
Dobre,dano togava " t1pite" otli4nici kato men se mahnat a "umnite" kato teb si ostanat tuk...toku vij sme proc1fteli i v1rzali!Първоначално публикувано от Eddie
"Отличничката", хората са основателно Нервни, защото такава жестока ШЛОКАВИЦА като твоята, скоро не се беше изливала тук.Първоначално публикувано от flowerchild60s
Всеки що-годе грамотен човек, претендиращ че е и ОТЛИЧНИК, би следвало най-малкото от уважение към пишещите тук, да използва официалният език и официалната азбука валидни за Република България.
Във вашата супер-мега-ултра гимназия, ако искате си пишете и с китайски ейроглифи, на мандарински диалект.
Ами да-аз съм неграмотен отличник, пишещ на "мандарински" ,а хората да не са толково нервни ,защото съществува и латинска азбука и няма откъде да разбера ,че не могат да я разчитат....интересно как се оправят в нета.
В нета като цяло всеки да се оправя както намери за добре. В частност, в този форум се разбираме на български и на кирилица (по възможност с правилен правопис и приличен език на изразяване).Първоначално публикувано от flowerchild60s
Личи ти, отличнико. Как пък една запетайка не сложи като хората! Ааа, верно бе, те китайците нямат запетайки или като ги имат слагат интервала преди, а не след нея, колко съм глупав.Първоначално публикувано от flowerchild60s
А колкото до твърдението, че не знаеш дали сме разбирали шлокавицата, неправилно наречена от теб 'латинска азбука' - ние и мандарински четем, и троянски сливовски диалект разбираме, така че следващият месец или година, когато пак решиш да наминеш, измисли някое по-отличническо заяждане.
Ние тук обичаме.
Еле па я