Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 50

Всички лъжат мами.... им Globul-ска

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re: Всички лъжат мами.... им Globul-ска

От това което прочетох стигам до извода,че с такова мислене в някои от постове нищо не се е променило и няма да се подобри след 01.01.07.
    1.Според мен"Мамицата им Globul-ска" не е обида или псувня.........според мен поне.
    2.Фактурата не била истинска
    3.няма да споря с никого тук и ще направя това което ме съветва nocToRHHo 3JIo знаейки ,че това няма да ми помогне,но поне ще съм опитал да си потъся правата.Когато купувах този телефон и ми предложиха и абонаментна програма никой не спомена , че имало толкова много" екстри" смс-и от банка,обаждания по всяко време на денощието след като не съм дал номера на никой.Даже и титулярка не го знае.Глобул не бил виновен , че ми е дал такъв номер..вярно....излиза ,че няма виновни....и за да нямам такива "екстри" просто тряа да си платя и сменя номера.Излиза че на......не няма смисъл повече да се спори.
    Бития бит.. втората част не е за предпочитане

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2006

.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Тя съдържа и други данни. От нас двамата ти си човекът, виждал само една фактура на Глобул.
    Да има и други данни ,но те са името на титуляра,номера ,което не е интересно мисля пък няма значение
    Бих те посъветвал да не се концентрираш върху проблема със СТИНКИТЕ
    Това го разбрах и това което ме съветваш трябваше да стане ясно -това исках да кажа ,- или не съм се изразил правилно или ....
    Не нападай Глобул, защото те наистина не са виновни и не контролират съдебното минало на всеки свой абонат.
    Не нападам Глобул за това-просто искат да лапат без да вземат адекватно решение по този елементарен проблем.По-точно служителите на офиса им в града.С банката се оправих с обажданията не -макар и по- рядко всеха да звънят.А колкото до номера ми е все тая-искам спокойствие
    Благодаря още веднъж за съвета.Ако получа отговор на жалбата ми без значение какво е то ще го побликувам тук

5. Member
    Тук е от
    Oct 2006

.

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от helios1
    От това което прочетох стигам до извода,че с такова мислене в някои от постове нищо не се е променило и няма да се подобри след 01.01.07.
    1.Според мен"Мамицата им Globul-ска" не е обида или псувня.........според мен поне.
    2.Фактурата не била истинска
    3.няма да споря с никого тук и ще направя това което ме съветва nocToRHHo 3JIo знаейки ,че това няма да ми помогне,но поне ще съм опитал да си потъся правата.Когато купувах този телефон и ми предложиха и абонаментна програма никой не спомена , че имало толкова много" екстри" смс-и от банка,обаждания по всяко време на денощието след като не съм дал номера на никой.Даже и титулярка не го знае.Глобул не бил виновен , че ми е дал такъв номер..вярно....излиза ,че няма виновни....и за да нямам такива "екстри" просто тряа да си платя и сменя номера.Излиза че на......не няма смисъл повече да се спори.
    Бития бит.. втората част не е за предпочитане
    Айде пак европейски напътствия.
    От наша страна "Мамицата им", а от тяхната уважение, така ли?

Виж сега helios1, нямам нищо против претенциите ти, нито пък против теб. Просто искам мъничко да помислиш над това, което сме ти написали.
    Вземи калкулатора, концетрирай се и посмятай.
    За втория проблем, ако вече не е решен както си мисля, бъди достатъчно категоричен и никой няма да те безпокои. Дори и в България, която според друг участник във форума не е в списъка на цивилизованите страни, системното, нежелано обаждане по телефона се нарича тормоз и се криминализира от НК и в ОББ много добре го знаят. Така че това ти оплакване е още по неоснователно и от първото. Не ти досажда някой когото не познаваш, а някой който можеш да посочиш. При следващото обаждане, ако въобще има такова, питаш за името на обаждащия се и го уведомяваш, че бъркат лицето, което търсят, както и че ще уведомиш МВР за обажданията ти. Със сигурност няма да ти се обадят повече.
    По просто от това, здраве му кажи, но ти предпочиташ явно да се чешем тука езиците.

Пък ако не изкараш сметката до стотинка ... иди и пусни жалба. Че са те ощетили със шестнадесет стотинки [с ДДС]. Мен лично ще ме е срам, но ти постъпи както намериш за добре.
    А със сигурност сметката ще е точна, уверявам те, поне като гледам данните от фактурата.
    Но ти си пусни жалбата, дано направиш добро впечатление.

Успех и от мене.
    Малка шега: Възможно е с отговора по жалбата да получиш и презерватив, друг път ще ти кажа какъв е вица, сега си много напрегнат.

7. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Според мен всеки един оператор плаща на държавата такса за целия номерационен план който ползва, без значение дали има абонат зад конкретен номер или не. Т.е. на операторите не им е изгодно да бълват само нови номера а старите да си стоят така свободни, т.к. плащат годишна такса и за двата вида. С други думи би следвало броя на "рециклираните" номера да става все по-голям за сметка на "свободните".

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2006

.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

nocToRHHo 3JIo е прав - далеч по-голям е "късмета" да ти се падне рециклиран номер при идиотската политика на нашите оператори (2 номера за лев) и поддаващите се на тези оферти нископлатежоспособни клиенти

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Нормално е да се ползват "рециклирани номера". Все пак номерационния план на всеки оператор е ограничен.
    Замисляли ли сте се обаче какво става с останалите пари в предплатени карти, спрени по някаква причина от употреба? Чий са те по право, какво става с тях и как е регламентиран въпроса в "Общите условия"?

12. Member
    Тук е от
    Oct 2006

.

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Доколкото ми е известно предплатените и "послеплатените" са в различни рейнджове [първа цифра]. Така че по мое мнение, не е възможно [засега], да получиш при сключване на договор, номер, който е бил по предплатена програма [ваучър].
    Предплатените се рециклират в предплатени, а послеплатените в послеплатени.

А принципно и послеплатените карти са си собственост на оператора, мисля, че го илюстрирах по-горе с общите условия.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2006

.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от nocToRHHo 3JIo
    То няма много за мислене, Lupus. Аз ще ти отговоря: Губят се.
    Общите условия са на гърба на договорите и там има доста мастило, но точно това май го няма. Даже и да са го добавили, ще ви разкажа ситуацията.
    Регламентирано е по следният начин:
    Парите си седят на разположение на титуляра(в случая приносител) до:
    1. Загуба на правата върху картата
    2. Промяна на статута на сметката
    ТОчка 1 обхваща случаите, ако например 1 година не си зареждаш с ваучери. На края на годината номерът ти бива автоматично терминиран и губиш парите, останали в него.
    Точка 2 е по - абсурдният случай. При него и при пренос на сметката на номера към срочен договор, извършено от титуляра, оставащите парички пак се губят или поне се препоръчва да бъдат изхарчени веднага.

Това е. В предплатените минути ти имаш привилегията(не правото) да изхарчиш парите, които си предплатил, ако слушкаш.
    Практически предплатените карти в българия нямат собственик и окончателните права върху манипулациите върху тях са на оператора. Даже и да се опитваш да я блокираш при кражба, операторът може да ти откаже.
    Да, ама не! Това е заблудата на много хора и от това операторите печелят. В "Общите условия" няма такава клауза, защото тя юридически е неиздържана. Тези пари не са такса, а предплатен брой импулси и няма основание да ги губиш. Имаш правото да ги изразходваш или ако картата по някакви причини е излязла от употреба, да си ги поискаш обратно или да поискаш да се прехвърлят на друга карта на същия оператор. Имах вече един такъв случай и след един дълъг разговор с операторката от *88 парите (20лв) отидоха в картата на сина. Сега пак имам случай с спряна карта и ме посъветваха да пусна писмена молба. Още на втория ден, след като я пуснах, ми се обадиха, че молбата е приета и дадена за разглеждане. В картата останаха (10лв). Сега чакам отговор или отново прехвърляне на парите в друга карта.
    Давам този случай за пример, че човек трябва да си отстоява правата.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2006

.

18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Много отдавна има пренасяне на предплатени към договор.
    Пренасянето обаче е еднопосочно - само предплатен може да мине към post-paid, не и обратното.
    Айде бе, не вярвам ...
    ДЗВЕР имам поне четири телефона, купени тънкяна при преминаване от предплатен към договор. Деца, жени, бащи и т. н. Обзавел съм ги.

За рейнджовете си прав, но не е една цифра. Например при Глобул на (089)9 има и предплатени и на договор.
    Мда, когато тези от предплатени са станали на договор. Но принципно, това е изключение. Без преминаване от предплатен към договор, новите номера са си ясно различими, BConnect от тези по договори. Първа, трета, пета цифра, няма значение. Номерата са по рейнжове и човек наясно със системата може да каже веднага, кои са предплатени и кои по договор [с малката условност при преминаване от пред към после]. Това исках да кажа.

След "смъртта" на номер, преминал от предплатен към послеплатен, той се "рециклира" в предплатен.
    Така че на практика е невъможно да получиш втора ръка предплатен номер
    Така де, аз нещо друго ли казах в предния си пост?

Милиционера не е бил достатъчно упорит. На мен ми беше възстановен терминиран номер благодарение на безвъзмездните усилия на приятел, който е участник и тук в Сетком. Няма да го посочвам, но ще се възползвам от случая да му благодаря горещо още веднъж, знам че чете тази тема с интерес.
    Поздрави приятелю, дано мога да ти върна услугата!

А, забравих. Собствеността се доказва с клиентски номер. Има го на кутията BConnect. Или по нещо, което го има в комплекта Прима, БКонект или ... не знам как се казваха на Вивател.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Лъжат ли Globul?!?
    От wolfman78 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 03-05-13, 14:23
  2. Повреден бойлер - възможно ли е да ме лъжат
    От wildpeasant във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 28-02-13, 00:06
  3. ТВ Европа МАМИ!
    От Eddie във форум Черен списък
    Отговори: 7
    Последно: 26-01-11, 07:49
  4. Globul b-free - лъжат
    От ilhanbg във форум Технологии
    Отговори: 55
    Последно: 18-03-06, 00:18
  5. Отговори: 11
    Последно: 07-11-05, 21:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе