Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 50

Всички лъжат мами.... им Globul-ска

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Всички лъжат мами.... им Globul-ска

[color=green]ПРОМОЦИЯ!
    Всички нови абонати, които сключат едногодишен договор в периода от 13/11/2006 до 31/01/2007 ще ползват месечна такса от 5 лева за целия период на договора!
    Абонаментната прoграма Globul Smart предлага:

Най-ниската тарифа към всички национални мобилни и фиксирани мрежи още от първата минута.
    Безплатни минути към 3-те номера от групата За приятели и много ниска цена след изчерпването им
    Месечен абонамент, достъпен за всеки
    Абонаментна програма

Месечен абонамент 10.80 лв.
    Цена за разговори към всички национални мобилни и фиксирани мрежи 0.32 лв./мин.
    Включени минути за разговори към 3-те номeрa от група За приятели 100 мин./месец
    Цена за разговори към номерата от група За приятели след изчерпване на включените минути 0,11 лв./мин.
    Цените са с ДДС.
    Каква сума трябва да платя при полужение,че картата не е ползвана след активацията и ( точно след....48 часа)???Според мен 5лв.Обаче нещо са ме преметнали(взе да ми става навик) според мен.Вижте и кажете това ли трябваше да получа??Всички лъжат мами.... им(според мен)

2.  

3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Всички лъжат мами.... им Globul-ска

Е и? Какъв е проблема?
    Това, че цените са с ДДС се отнася до цените, посочени за програмата Глобул Смарт.
    Кое те притеснява, обясни.

ДДС-то при отстъпките, вероятно там е разковничето. Ще си поиграя да смятам след малко.

4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Ами първо пише 5 лв, после 10.80, а във фактурата - 7.09.

Единственото, което ми идва на ум е, че имаш да платиш една такса предплата + такса за частта от месеца, която ти остава. Т.е. ако отчетният период е до 15-о число на месеца, а ти си си активирал картата на 5-о число, трябва да платиш 1 такса и още 1/3 такса за десетте дни до 15-и. Надявам се, че стана ясно. За следващите месеци вече ще си плащаш по 5 лв.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Виж за това не бях помислил.Картата я активираха на 27.12.06....за 4 дена 2лв??
    Както разбирате не за 2-то лева,а че са мошенници.
    Час след като активираха какртата получавам sms,че...дължа 51лв за кредитна карта от обб,почнаха да търсят някой си Наско по среди нощи и като попитах в офиса им какво да направя ,че да не ме безпокоят "ами забранете тези номера от телефона си" и идете до обб и им кажете че вече друг е притежател на този нимер да не Ви пращат sms"Представяте ли си.Поисках да ми сменят номера,но се оказа ,че заради това ,че ТЕ ми ДАВАТ,КАРТА и НОМЕРА тря да си платя(1-вя път 41лв.,а след два дена 48лв.)Оказа се ,че аз не съм виновен....те също

6. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от helios1
    Оказа се ,че аз не съм виновен....те също
    Не си, но ти ще плащаш сега, а не те

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Ако ще и за един ден да си бил абонат през предния период ще ти начислят 1/31 част от таксата, както и ще ти направят 1/31 част отстъпка. Това със съответните ДДС.
    А ти, видно от фактурата си абонат от 26.12.2006 включително. Което ще рече точно 6 дена, а не 4, както си си внушил.

В твоя случай, вместо да пускаш подобни необмислени и емоционални теми, вземи посмятай малко, не е трудно.
    По мои най-елементарни сметки, без да се напъвам особено, Глобул са те "ощетили" със 0.16 лв. [шестнадесет стотинки]. А съм сигурен, че сметките са им верни, просто аз смятам така отгоре-отгоре.

А за номера ... браво бе ...
    Че какво са виновни Глобул, че предния собственик на този номер има задължения към ОББ?
    Айде, ако е убил някого пак те да са виновни. Що за глупост...
    Правилно са ти казали, обаждат ти се, уточняваш от кой клон звънят, отиваш в ОББ и уточнявате нещата. Повече никой няма да те безпокои. Договорите не са с телефонни номера, а с хора.
    Ако аз бях на мястото на Глобул, дори нямаше да коментирам този въпрос с тебе.

.:: EDIT ::.
    Нещо повече, нещо което забравих да предвидиш при сметките си преди да псуваш Globul.
    Това, което си получил като сметка, представлява следното:
    1. Таксата ти от 5 лева за Януари [таксите се ПРЕДПЛАЩАТ при всички оператори]
    +
    2. 6/31 части от таксата ти за Декември
    -
    3. 6/31 части от отстъпката ти за Декември.

И съм почти сигурен, че сметката ти ще излезе до стотинка.

Грубо:
    Без ДДС.
    Такса за Януари - 9.00
    Отстъпка за Януари - 4.17

Такса за Декември - 9.00/31=0.29
    Отстъпка за Декември - 4.17/31=0.13
    Дължимо за 6 дена абонамент
    Такса 6*0.29=1.74
    Отстъпка 6*0.13=0.78

Общо дължимо без ДДС
    Такси 9.00 + 1.74 = 10.74
    Отстъпки 4.17 + 0.78 = 4.95

Такси - отстъпки = 10.74 - 4.95 = 5.79 без ДДС

5.79 + 20% ДДС = 6.95

Сумата ти на фактурата е 7.09 лева или точно с 14 стотинки повече от сметнатото от мен.
    Имай предвид, че съм закръглял, а билинг системата на Глобул, най вероятно не го прави.

Така че ... мамицата им, май не лъжат.

Извод:
    Не си купувайте и не ползвайте мобилни телефони, ако всеки месец ще ви обхваща параноя, че оператора ви мами.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

А за номера ... браво бе ...
    Че какво са виновни Глобул, че предния собственик на този номер има задължения към ОББ?

Добре бе ,след като те не са виновни - излиза че аз съм виновен така ли ?Не аз съм избрал този номер...Мислиш ли , че имам време да ходя по банки в случая?Този номер е на съпугата ми.Кака ще се чувстваш, ако в 2-3 часа през ноща ти звънят на умряло?Да забраня всички входящи от телефона ли?Де да знам колко хора го имат тоя номер 5,10 ,100 или 1000 човека?Ами ако е бил на някоя фирма?
    Интересно ми е защо защиваш фирмата .......освен ,че изглежда никой друг освен мен няма проблеми с операторите.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    ....Ако аз бях на мястото на Глобул, дори нямаше да коментирам този въпрос с тебе.....
    Ако ти беше на мястото на Глобул, никой нямаше да ти обърне внимание като на сериозен оператор с това отношение.
    Какво е виновен човека че предишния собсвеник на картата е бил еди-какъв си, че ще ходи сега да се обяснява и да си губи времето....

11. Тук е от
    Nov 2005

Всички номера рано или късно се рециклират. Никой оператор не може да си позволи да държи номера, който не се ползват защото предплатената карта или договора са прекратени. След кратък период от време номерата се ползват отново. Оператора няма как да знае предишния собственик на този номер на колко човека го е дал, че да отиде и да ги уведоми, че този номер вече не принадлежи на предишния му собственик.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

въпроса е какъв е периода след който се рециклират, ако е 2-3 години след прекратяването на връзката на стария абонат с този номер мисля че няма да има такива проблеми....

13. Тук е от
    Nov 2005

На последък е доста по-малък - около 3 до 6 месеца. Освен това като знам как от банките пращат тези смс, те най-вероятно няма как и да разберат, че номера на който се опитват да пращат е бил временно деактивиран.

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от MetalMilitia
    Ако ти беше на мястото на Глобул, никой нямаше да ти обърне внимание като на сериозен оператор с това отношение.
    Какво е виновен човека че предишния собсвеник на картата е бил еди-какъв си, че ще ходи сега да се обяснява и да си губи времето....
    Е какво пък е виновен Глобул, "че предишния собственик е бил еди какъв си"?
    А и какво да си губи времето човека, обяснява на ОББ, че не е "Наско" и толкова. В ОББ имат достатъчно данни да намерят "Наско" не по телефона. Айде стига детски обяснения, губене на време и т. н.
    Нещата се оправят точно за 30 секунди при добро желание.
    Както казах, ако ви е готино да си псувате оператора, ОК, но намерете сериозно основание, има достатъчно материал.

Сега ако аз взема да досаждам на произволно избран от мен номер, Глобул ли е виновен?
    Не съм сигурен в точния срок, но гарантирам, че докато се е пуснал този номер в мрежата след терминирането му, са минали поне 6 месеца.

.::EDIT::.
    Wallace ме е изпреварил.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2003

И аз знам за 6 месеца при друг оператор, но мисля че срока е къс, и операторите могат да си позволят 2 години например. За това време е почти сигурно че всички ще изубят връзката м/у предишния абонат и номера, а ако операторите искат да си направят услугата по-качествена могат да го осъществят.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Цитат Първоначално публикувано от wallace
    Всички номера рано или късно се рециклират.
    Все едно си купуваш email втора употреба... ужасявам се

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

именно, и намазваш всичкия му спам....
    мисля че имаш право на чист мейл, плащаш си за това !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Лъжат ли Globul?!?
    От wolfman78 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 03-05-13, 14:23
  2. Повреден бойлер - възможно ли е да ме лъжат
    От wildpeasant във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 28-02-13, 00:06
  3. ТВ Европа МАМИ!
    От Eddie във форум Черен списък
    Отговори: 7
    Последно: 26-01-11, 07:49
  4. Globul b-free - лъжат
    От ilhanbg във форум Технологии
    Отговори: 55
    Последно: 18-03-06, 00:18
  5. Отговори: 11
    Последно: 07-11-05, 21:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе