Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 21 от общо 21
Like Tree9Одобрявам

Митове и факти за пурите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Отговор: Митове и факти за пурите

Трябваше да започнете с това, че сте опитали недоразумението Casa de Garcia! Това е антипура и е абсолютно обяснимо неприятното ви усещане от консумацията й. Наистина е ръчно свита, наистина е доминиканска, но това са пурите с най-отвратително качество, на които съм попадал. Ако някой ви ги е препоръчал определено познанията му за пурите са меко казано аматьорски! Избягвайте да ги купувате и дори и да са ви подарък пак не ви съветвам да ги пушите. Единственият ефект ще е, че ще си изградите лошо усещане от пушенето на пура. Отвратителни са, просто отвратителни! Пушил съм далеч по-качествени машинни пури! Като прощъпулник в света на пурите бих ви препоръчал да опитате Trez Petit от сребърната серия на Luis Martinez или пак Trez Petit на Quorum. Къси са, с малък ринг и леки към средни като сила, което ги прави много подходящи за начало. Цените им са около 3 лв. за бройка (+/-), но пък вкусовите им показатели са като на доста по-скъпите им роднини. Ако ги опитате ще се радвам да споделите впечатленията си и разбира се да направите пряко сравнение с онази плява Casa de Garcia.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2012

Да се похваля, намерих си Quorum но си взех Корона че тия дето ми ги препоръча ми се видяха много малки. Е верно разликата беше голяма с Casa de Garcia! Нищо общо а Quorum-a даже беше и по евтин . Така вече друго е усещането, явно разликата между различните пури е много голяма. Чудя се как ли ще е някоя истинска кубинска пура, ама цената нещо ме препъва за сега. danneyTEAM ще ми препоръчаш ли някоя кубинска на прилична цена и с добър вкус?

4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Моята любима - заради размера, дълга и тънка - Пор Лараняга. По спомен беше 12-15лв, 90 минути удоволствие. Има я в магазините на Калиман Карибе,
    ПП - Мисля че е единствената Пор Лараняга, която се внася в БГ - не мога да се сетя точното и название, но е много характерна - дълга и тънка, не може да се обърка.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

kod говори за Montecarlos на Por Larranaga. Тя действително е в ниския ценови диапазон на "кубинките" и е лека. Към това предложение мога да добавя и Palmas Extra на Hoyo de Monterrey, Majestic на Herman Upmann или Coronitas en Cedro на Romeo y Julieta - все от ниския клас на Habanos, с цена до 10 лв., но с хубав аромат и добро горене. Само да уточня, че Coronitas en Cedro е по-осезаем вкус на пипер, но пък тревните нотки компенсират това. Все пак е въпрос на вкус, на мен острите аромати не ми допадат особено. Личните ми фаворити - Aging Room Forte M365 Perfeto; Quorum Toro Clasic и Santa Damiana Churchill в стъклен тубус. Разбира се за да им се порадва човек пълноценно е необходимо да има известен опит с пурите, за да може да им се наслади подобаващо, което е общовалидно и за всяка друга премиум пура.

6. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от danneyTEAM Виж публикацията
    kod говори за Montecarlos на Por Larranaga. Тя действително е в ниския ценови диапазон на "кубинките" и е лека. Към това предложение мога да добавя и Palmas Extra на Hoyo de Monterrey, Majestic на Herman Upmann или Coronitas en Cedro на Romeo y Julieta - все от ниския клас на Habanos, с цена до 10 лв., но с хубав аромат и добро горене. Само да уточня, че Coronitas en Cedro е по-осезаем вкус на пипер, но пък тревните нотки компенсират това. Все пак е въпрос на вкус, на мен острите аромати не ми допадат особено. Личните ми фаворити - Aging Room Forte M365 Perfeto; Quorum Toro Clasic и Santa Damiana Churchill в стъклен тубус. Разбира се за да им се порадва човек пълноценно е необходимо да има известен опит с пурите, за да може да им се наслади подобаващо, което е общовалидно и за всяка друга премиум пура.
    Благодаря за помощта, определено ще се възползвам! Колкото повече чета за пурите толкова по-интересно ми става и със сигурност ще оставя цигарите за сметка на тях. Прав излезе че като пушиш пура после не ти се пуши доста време. Май наистина с пурите ще откажа цигарите. Като ще се тровя поне да е с качествената стока

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Нека ви отправя едно предложение за новогодишен подарък с акцент към ценителите на по-качествените пури. Questa Rey Tuscany - доминиканско бижу в алуминиев тубус. Наситен аромат и вкус на ядки и кедър, лесно се дърпа и гори равномерно до края. Тези пури са ферментирали 5 години преди да бъдат приготвени за продажба и това си личи още в самото начало. Весела нова година и да ви е сладко!
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    kod одобрява това.

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Прехваленото Сони-митове и легенди?
    От naroden_strelec във форум Sony телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 20-12-11, 02:08
  2. Климатици - митове и реалност
    От badr във форум Други начини за отопление
    Отговори: 28
    Последно: 25-09-11, 19:55
  3. Размери на пурите:
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 12-02-07, 09:28
  4. Легален Windows - Митове и легенди
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 19
    Последно: 23-06-06, 03:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе