Еми и при мен е така. Като при MitkoS. От "алайсинг"-а е всичко.
Аз предпочитам да ми са "гладки" буквите, въпреки незабележимото за мен разминаване на цвета.
Еми и при мен е така. Като при MitkoS. От "алайсинг"-а е всичко.
Аз предпочитам да ми са "гладки" буквите, въпреки незабележимото за мен разминаване на цвета.
Аз си мисля, че това е проблем в картата/драйвера. Ако беше в монитора, ние (останалите участници), щяхме да го виждаме по различен начин - я всичките букви с оцветяване, я - без, но според описанието на MitkoS всички го виждаме, както и той = > мониторът показва каквото "трябва", това, което му подава видеокартата...
Вчера си смених X сървъра (linux) и се получи нещо такова. Доста ровене ударих, и накрая установих от какво е:
1. Включен anti-aliasing (при изключен го няма)
2. Включена опция "Use sub-pixel hinting: RGB"
3. Hinting style - при None, Slight и Medum го има това оцветяване, при Full го няма
Точки 2 и 3 нищо не ми говорят, а и под windows може да са други наименованията, ако някой е наясно - да се изкаже
MitkoS, а ти всъщност искаш ли го този ClearType или не?
Ако искаш да го разкараш, тогава махни това:
Tools -> Internet Options -> Advanced -> Multimedia -> Always use ClearType for HTML
Аз лично не го харесвам, защото всичко ми изглежда някак си замазано с него и ме натоварва. Независимо дали е на CRT или TFT, винаги си го изключвам.
Смешната част обаче е, че MS за пореден път се опитват да мислят вместо потребителите си и с новия IE7, ClearType е включен по подразбиране, даже и ако човек си го е изключил на ниво операционна система.
Самото съществуване на разместващи цветовете на субпикселите технологии като Cleartype е поредното доказателство какъв е проблемът на включилите я участници по-горе - а именно - че LCD дисплеите са отврат не само като цветове, а и като резолюция. Не може да искаш 1 пиксел да ти е съставен само от три хапченца (и то с празнини м/у тях) и всичко да е супер
Днес по-рано, на един лаптоп с IE6, при включване/изключване на Clear Type нещата изглеждаха така
Включването/изключването го правих от
Display Properties -> Appearance -> Effects, (мисля че panevdd по-горе пръв спомена за това)
Сега съм на компютъра от който започнах темата с IE7. Това включване/изключване не помага. Направих включване/изключване Display Properties - не помага. Направих включване/изключване по начина описан по-горе от peshos
Tools -> Internet Options -> Advanced -> Multimedia -> Always use ClearType for HTML
и резултата е такъв
Окончателно:
Разминаването в цветовете идва от Clear Type (поне при мен е така)
// При Vista - по същия начин
Мдаам, мързяло ме е да прочета каво ми е казал IE7 веднага след инсталацията
Цялата картинка тук
и при мен на бачкането са различни в началото са кафяви а последните две букви черни.....