Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 40

Истината за 'чудната' Vista

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #16

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Така че, Black Adder,
    твоите клиенти се правят на ударени - сменили сте Вистата не защото не им е харесвала шаренията, а защото на клиентите е трябвало XP-Professional/Vista-Business версия. А пък преди това са спестили парички.
    Другарю капацитет по всичко MitkoS , да та светна най-дружески, че на русата блондинка, която го потребява и трябваха години упорит труд да схване що е то мишка и да се научи, че ако и се измести иконката с 2 см, това не значи че някой и е изтрил програмата. Ха представи си ужаса да изгуби още 2 години от младия си живот, за да разучи новата система дето дори грешките изглеждат като шарен видеоклип, имащ за цел да ти загуби поне 20 мин, за да разбереш че е грешка.
    Аз споделих мнение, ти веднага извади просташката версия за алчния клиент.
    Я дай един пример, като за какво ще и трябва на блондинката ПРО версия на тъпата Виста? Да играе пасианса 3Д? или да говори в стереомикрофоните на Скайпа?
    Така че - не слагай под общ знаменател всички, щото не всички са като теб и твойте приятели - алчни муфтаджии (явно)
    И още нещо, щото ма изнерви яко- идиотщината е в това, че ИМА драйвери за всички устройства в лаптопа, но НАРОЧНО не ги дават, само и само да ЗАДЪЛЖАТ хората да им ползват бозата. Е това е педалската система на педалската фирма Микрософт.

    А за другите - събирайте драйвери докато е още време, подозирам че Микромеките ще забранят всички стари драйвери, само и само да си наложат лайнаната система.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #17

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    Че ще се мине на "Глиста" рано или късно, то е ясно.
    Просто кому е нужно цялото това пришпорване?
    В крайна сметка клиента си има право на избор, *бах му...
    Все едно да ти продават автомобил и да те задължават да зареждаш от еди коя си бензиностанция само...

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #18

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    От една страна се потвърждават анализите и предвижданията от една друга тема*, а от друга страна - и аз чух, че който си купи Глиста, има право да ползва която си пожелае предишна Микромека ОС със съответстващ лиценз.

    * другата тема: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,31414.0.html

  5. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #19

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    Цитат Първоначално публикувано от klamer
    ...или са се мъчили да инсталират linux на лаптоп, който няма официална поддръжка за linux
    без официална поддръжка?! какво значи това? че или има неофициална, или за съвместим хардуер... или че си толкова чевръст майстор да си драснеш сам едни драйверчета айде моля, и аз съм се мъчил да подкарам на ръка X сървър под debian на intel810 чипсет без поддръжка преди 7г... щом толкова ми е бил акъла
    Цитат Първоначално публикувано от klamer
    ... пожелавам на XIIID от сърце повече лаптопи да има и да им се радва
    Мнозина са сметнали, че аз се радвам на лаптопи - всъщност усмивката ми е била от съвсем друг характер Не че са лоши машинки, само мишка да си вземеш, клавиатура (че собствената не струва), външен монитор че вградения e пълен ташак... абе става за работа, особено като обършеш и лаптопа от масата и туриш там нормално PC

  6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #20

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    ... Аз бая се чудех на такива едни твърдения, докато не ми стана ясно днес, как аджеба са постигнати тия чутовни подвизи ...
    Black Adder,
    Ей за това изречение става въпрос. Неправилно тълкуваш това което си видял днес. Помисли пак.

    И допълнително можеш да си помислиш кой е за псуване в случая - МС или ФС

  7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #21

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    @BlackAdder - Пак дрън дрън. Пак от мухата слон. Иначе, да, клиента винаги има право. Правата му се защитават от закон. Клиентът има обаче още едно неотменимо право, най-важното: Правото да НЕ закупи определен продукт. Както и това, че никой не може да го кара насила да закупи точно този 1705 модел лаптоп. И ако клиента използва по-често правото да мисли преди да купува, да се консултира ако не знае, ще си спести много главоболия за в бъдеще. Резюмирано: Не Майкрософт набутва който и да е клиент, а клиента набутва сам себе си в ръцете на Майкрософт. Така че съм склонен да подкрепя @Mitkos, другарю Адер, въпросната блондинка би трябвало по напред да си даде ясна представа какво иска, до къде и се простират възможностите интелектуално, преди да си даде парите и да рони крокодилски сълзи после. На пазара има над 60-70 модела лаптопи от които поне 20 OS-free. Като не те удовлетворява даден продукт, си свободен да избираш.

    От друга страна, всяка фирма иска да продава. Който иска да продава много се опитва да задоволи нуждите на мнозинството. Мнозинството за радост на едни и за съжаление на други са потребителите на Уиндоус ОС, които до една година така или иначе ще мигрират към Виста ( както и почти всички пишещи тук например ), и почти незначително към други ОС. Това е ясно и естествено като "парче кекс" както казват турците И не мога да упрекна Фуджитсу-Сименс, че просто искат да са едни от тези които ще продават много. Както и другите, Майкрософт, които също искат да продават. Ами - пазарна икономика.

  8.  
     
  9. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #22

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    А замисляли ли сте се , че на производителите на лаптопи им е изгодно да слагат Виста на новите си продукти защото като себестойност излизат по-ефтино от колкото с XP ?!?! За да наложат новият си продукт, Майкрософт предлагат на всички свои големи клиенти преференциални цени на новата операционна система. При цялата тази конкуренция на пазара за лаптопи , 40-50 долара разлика в цената на софтуера ( в полза на Виста) си е добре дошла. Друг е въпроса ,че на двуядрена машина с 2 гигабайта памет и САТА диск (работещ на 5400 оборота ....все пак е лаптопски) Виста зарежда подозрително бавно. Само ,че хората са принудени да купят лаптопа щото нямат друг шанс или поне могат да дадат повечко пари ( нали помните 40-50 долара отгоре), и да вземат "старият" модел със същите характеристики но с Windows XP които все още могат да се намерят на родният ни пазар.

  10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #23

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    Цитат Първоначално публикувано от stenly
    ... на производителите на лаптопи им е изгодно да слагат Виста на новите си продукти защото като себестойност излизат по-ефтино от колкото с XP ?!?! За да наложат новият си продукт, Майкрософт предлагат на всички свои големи клиенти преференциални цени на новата операционна система ...
    Ако можеш да го докажеш, веднага ще се извиня на блондинката на Black Adder, за това че я набедих в тая тема в гяволъци.
    Посланието на това цитатче, всъщност е посланието на най-първия пост в тая тема.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #24

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    @Tommorow

    Принципно да, блондинката сама си е виновна, че не е проверила всички харектеристики на продукта. НО...

    Този лаптоп се състои от хардуерни компоненти. Компоненти, които са предварително известни и точно на база техните свойства клиентът прави избора да го купи или не. Компонентите очевидно работят с Windows XP и е известно, че за тях има драйвери за XP. Въпросът е защо след като ФС искат да правят продажби и клиентите им да са доволни, не предлагат драйвери за Windows XP? Явно този момент лееекичко ти убягва от полезрението.

    Като отваряш дума за задоволяването на мнозинството...според теб в момента мнозинство иска Vista или XP? Според мен - ХР.
    На теб може да ти се струва ясно това или онова като кекс, торта или палачинка, но фирми от сорта на Dell не споделят вижданията ти и правят допитвания. Поинтересувай се малко от резултатите и после се изказвай толкова "компетентно". Също така, ще те посъветвам да го даваш малко по-скромно с прогнозите, ако не искаш да станеш за смях, когато се окаже, че не са били верни.

    П.П.

    И няма ли да се научиш, че в този форум неаргументирани твърдения не се ценят особено високо?

    @MitkoS

    Според мен е по-вероятно блондинката да е разполагала с някакъв бюджет и да е избрала най-скъпия лаптоп, който се вписва в бюджета. За беда се е оказало, че той не идва с "нейния Windows". Все пак, когато купуваш лаптоп, с който така или иначе идва OS, не правиш сметка за 20-30$ или колкото е там разликата м/у двата лиценза - ти го избираш заради хардуера. Нека Black Adder да каже точно как е.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    136
    #25

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    Малко извън темата... искам само да споделя , че з като не разбирам от нещо ,ще взема с мене някой който разбира и му имам доверие. А не да се доверявам на продавача който е там да ПРОДАВА и после да го разнасям това нещо по сервизи ...

    Колкото и да е гадно да ти налагат нещо , тя все пак е имала ИЗБОР !
    И ако само ще реди пасианси да си купи тесте карти,


  13. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    879
    #26

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    Както винаги ще има два лагера - на тези които харесват и на тези които не харесват. С времето Майкрософт е доказал, че искаме или не искаме си налагат своите ОС на пазара, но да не забравяме че основно потребителите трябва да решават какво да ползват на комповете си, а предложения има достатъчно :-)
    Важното е да знаем какво искаме и да разбираме идеологията на ОС-а който ползваме. И "пиратстването" на Уиндоуса пак е рекламна политика за завземане на пазари от страна на Майкрософт, не смятате ли ? Мисля че всичко е доста добре обмислено от тези които никой не обича ...

    Тук предлагам линк от братята руснаци с доста подробности за Windows Vista. Така или иначе всеки да си решава сам :

    http://soft-best.ws/forum/index.php?showtopic=12779

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #27

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    @Tommorow

    Въпросът е защо след като ФС искат да правят продажби и клиентите им да са доволни, не предлагат драйвери за Windows XP? Явно този момент лееекичко ти убягва от полезрението.
    В правото на всяка фирма е да прецени сама в коя ниша на пазара да се насочи. Сигурен съм, че в Фуджитсу-Сименс работят доста добри маркетингови специалисти, а не форумни лаладжии и знаят какво правят. След като един лаптоп е произведен за да осигури съвместимостта с Виста и окомплектован с такава, а този факт е ясен и видим и не се крие от клиента, се приема че с неговото закупуване той се съгласява с консепцията "лаптоп с инсталирана Виста" и претенциите му могат да бъдат насочени към който и да е софтуерен или хардуерен компонент в окомплектовката и касаещ окомплектовката. Не ти харесва това? Ами не купувай.

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    @Tommorow
    Като отваряш дума за задоволяването на мнозинството...според теб в момента мнозинство иска Vista или XP? Според мен - ХР.
    На теб може да ти се струва ясно това или онова като кекс, торта или палачинка, но фирми от сорта на Dell не споделят вижданията ти и правят допитвания. Поинтересувай се малко от резултатите и после се изказвай толкова "компетентно". Също така, ще те посъветвам да го даваш малко по-скромно с прогнозите, ако не искаш да станеш за смях, когато се окаже, че не са били верни.

    П.П.

    И няма ли да се научиш, че в този форум неаргументирани твърдения не се ценят особено високо?
    Ако се върнеш назад във времето, лесно и без моя помощ ще се убедиш, че и пътя на така защитавания от теб в момента ХР, няколко месеца след неговата поява ,негативите към него бяха не по-малки от колкото сега към Вистата. Мога да ти дам десетки линкове на мнения и то от професионални анализатори от онова време, а не пак повтарям, форумни лаладжии, които както тебе сега пророкуваха крах и отхвърляне на "новоизлюпилата се" ОС. И за интерфейска, и за шаренията и за бавното зареждане и какво ли още не. А за това какво се случи след тези прогнози - надявам се няма да ми искаш аргументи Разбира се никой не може да гарантира на 100%, че всичко това ще се случи отново по същия начин и по същия път. Но лично аз не виждам опасност или поява на много вещ конкурент дето би могъл да промени или обърне нещата. И това е личното ми мнение като човек гледащ трезво на нещата, а не витаещ в облаците линукс фанатик А Dell Какво? Какво казваш направили? пручвания, допитвания, анкети??!! Да не са като тези анкети тук в Сетком, дето от 15,000 членове се изказват едни и същи 30-40 човека, дето си знаете даже кой какво бельо сваля Че и анализи на 40-десете гласа се правят: ) Хайде не ме разсмивай....

    "We heard you loud and clear on bringing the Windows XP option back to our Dell consumer PC offerings," Dell said on its Ideas in Action page. Users get to vote on various suggestions, and the notion of bringing back XP got 10,000 "points,"...Earlier this month, Dell added XP back as an option for small-business customers, but at the time, it said it would not add it back for home users.

    10,000 гласа?!! Много бре, я да видим какви са им продажбите за 2006: Dell's desktop revenue plummeted to $4.6bn from $5.6bn in the same period last year. Laptop sales dropped as well by two per cent to $3.8bn even though shipments increased two per cent. при 2000 долара средна цена за един лаптоп това прави 1,900,000 лаптопа, да приемем че през тази година ръста на продажби е същия, 4 месеца по 158,000 лаптопа = 632,000 лаптопа...от тях, 10,000 клиента са поискали XP вместо Виста, тоест 1.58% едно цяло и педесет и осем процента Мнозинство а Ghost? и то без да включвам десктоповете в сметката

    За последните ти две изречения, не мисля че съм ти искал съветите, затова не ми ги натрапвай. ок?

  16. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #28

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    ...
    @MitkoS

    Според мен е по-вероятно блондинката да е разполагала с някакъв бюджет и да е избрала най-скъпия лаптоп, който се вписва в бюджета. За беда се е оказало, че той не идва с "нейния Windows". Все пак, когато купуваш лаптоп, с който така или иначе идва OS, не правиш сметка за 20-30$ или колкото е там разликата м/у двата лиценза - ти го избираш заради хардуера. Нека Black Adder да каже точно как е.
    Всъщност, аз принципно не упреквам блондинката за това което е направила и също мисля, че става въпрос за бюджетна рамка.
    В това което написах до момента по темата, преди всичко подлагам на съмнение изводите на Black Adder, по начина, по който са представени в най-първия пост. Вярно, криво му е било, че си е загубил времето в глупости, но не е насочил (според мен) критиките си в правилната посока.
    И още нещо по отношение на бюджета - от доста време, ФС предлагат (а и не само ФС) и лаптопи с Линукс, при които се постига още по-добра цена за още по-мощен хардуер. Дали от глупост, дали от лоши съвети на разбирачи, ама избора на лаптоп с Vista Home впоследствие заменен с Win XP Professional е доста недалновидно решение. Не мисля, че точно тази подмяна ще бъде третирана като редовна. А при положение, че така и така ще е нередовна, далеч по-практично е да се купи модел с Линукс, впоследствие заменен с Win XP

    ЕДИТ-Добавено
    А пък, ако МС са смъкнали цената за да си правят промоции и реклами - какво пък толкоз лошо, в крайна сметка (и) потребителя печели. Нали това е най-големия кусур на МС - цената на продуктите им.

  17. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #29

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Ако можеш да го докажеш, веднага ще се извиня на блондинката на Black Adder, за това че я набедих в тая тема в гяволъци.
    Посланието на това цитатче, всъщност е посланието на най-първия пост в тая тема.
    Приеми думите ми като факт който всеки един работещ в компютърна фирма и продаващ малко повече лаптопи ( и ходил по семинари на доставчици) може да ти го каже.

  18. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #30

    Re: Истината за 'чудната' Vista

    Ами аз работя в такава фирма, а пък точно вчера съм продал два различни лаптопа ФС, а пък миналия петък съм преровил ценовите им листи модел по модел и при двата дистрибутора, та:

    Приемам думите ти за необосновано предположение !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Истината за великото японско хай-фи...
    От PRACTIC във форум Аудиотехника
    Отговори: 5
    Последно: 24-06-13, 06:35
  2. Истината за Либхер
    От Либхер във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 10-10-12, 10:59
  3. MitsubiCHi=Osaka=EcoClima - Истината е там някъде.....
    От TazmaniaK във форум Климатици Osaka
    Отговори: 15
    Последно: 10-01-07, 13:00
  4. AMD&INTEL stress test - момента на истината :)
    От LordOfEvil във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 30
    Последно: 24-06-05, 14:57
  5. Някой знае ли истината за FTL?
    От travoltino във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 18-05-04, 15:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе