Мислех да пусна темата в раздел Windоws, но май тука и по-приляга. Щото е хем поучителна, хем полезна (надявам се).
Та накратко да ви светна, за що иде реч. Напоследък се много изписа, дето видите ли Microsoft яко дръпнали, щото всичко живо купувало Windows Vista като невидяло. Аз бая се чудех на такива едни твърдения, докато не ми стана ясно днес, как аджеба са постигнати тия чутовни подвизи.
Донесоха ми Лаптоп - Фуджицо -Сименс, Амило 1705, хората не им харесало прекалената шарения на Vistata ( с него си идва лаптопа) и си искаха добрия стар Windows XP.
Викам си - фасулска работа, елата след 2 часа. Да, ама не...... Дискове има - драйвери тоже, но ... само за Vista!!! Като хитър и начетен Сеткомец, завтичвам се на сайта на Fujitsu-Siemens, след кратък разпит като какъв ми е модела, ми беше дадено да разбера, че този модел има драйвери САМО и ЕДИНСТВЕНО за Windows Vista, и да не си правя никакви илюзии, че ще има някога за XP.
E, оказа се че имало и някакъв по-смотан и мааалко по-стар модел 3515, дето разбираш ли има почти всички хардуерни показатели на новия, с тая разлика че се продава с инсталиран XP и съответно има драйверчета за таз 'древна' операционна система. Сложих си ги и всичко заспа като пъдар в колиба. Е малка борба беше със звуковата карта, но от сайта на VIA любезно ми предоставиха драйверче.
Та така, мирно и тихо, посредством убеждение Microsoft налага "супер-дупер-мега яката си ОС".
Да ви е честито, другарки и другари новото извиване на ръцете.