на един мой приятел му миришат краката
какво бихте препоръчали, защото моите не са мирисали никога и си нямам представа как се лекува. знам само, че има разлика между обикновеното миришене и това, причинено от гъбички и др. подобни
на един мой приятел му миришат краката
какво бихте препоръчали, защото моите не са мирисали никога и си нямам представа как се лекува. знам само, че има разлика между обикновеното миришене и това, причинено от гъбички и др. подобни
Лечението на гъбички по краката, в случай че става въпрос за това де обикновено отнема доста време. Сега за щастие вече има много модерни и качествени препарати. Прехваления Lamizil е много добър между другото.
Ако са гъбички е добре да се ходи на кожен лекар. Иначе на първо време може да се изпробва с шпрей против неприятния мирис от магазините на Dr. Scholl. Сещам се за един на ъгъла на Христо Белчев и Денкоглу.
На гърба на една гаранция за обувки пишеше, че ако краката се спарват в обувките, е хубаво нощем да се пълнят (обувките) със сода и преди обуване содата само да се изтърси. Така, че ако е от обувките може да пробва.
Тана е магистър в една друга област... по-анатомична...Първоначално публикувано от Ginova
Мой приятел също има подобен проблем,колкото и да се с къпал и мил все е така.Много е кофти защото се стеснява да ходи насам натам на гости и да се събува.Със сигурност трябва да се обърне към кожен лекар.
В казармата това беше често срещано явление. Най важният принцип е сега лятото да забрави за чорапи - на краката им трябва слънце, въздух, горещ пясък и море, минерална вода(басейна в Дружба) и разни препарати на билкова и сярна основа. Да ходи бос!
Леле, от тая тема здраво се размириса на партенки.... Ама си е проблем! Много важно е и какви обувки и какви чорапи се носят. Чорапите трябва да са задължително памучни, без разни синтетики.... И когато морето е далеч - бани с топла вода и морска сол.Първоначално публикувано от Lazar
Преди години моите ги отмирисах с хексамин. Ама май е спрян от производство.
Athlete's Foot
Tolnafttate Powder
на Scholl
Пудра за крака, след баня преди обуване на чорапите.
Ползвам я от 3 години, проверено.
Много съм доволен!
Цената е под 10 лв., а с една опаковка се изкарва доста месеци.
А аз се отмирисах с ежедневна смяна на чорапите. Всъщност не аз, а полувинката ме отмириса (с категорични действия). Аз преди можех да си нося чорапите и доста повече дни. Ама честно казано, свикнах ... и сега ако се наложи да обуя вчерашните чорапи, ще ми е мноооооого дискомфортно.
// Как се пише точно - полУвинка или полОвинка
Ето целия текст на гърба на гаранцията:
Обущарите ни съветват винаги да използваме обувалка, за да не деформираме задната и страничните части на обувките. Друга тяхна препоръка е да натъркаме с фина шкурка плъзгащите се подметки, за да избегнем неприятни инциденти, като падане например.
Ако новите обувки ви стискат, подръжте ги за няколко минути над тенджера с вряща вода и още топли ги обуйте - от парата кожата неминуемо ще се отпусне
Потенето пък уврежда вътрешните стелки от кожа. Затова щом видите, че се набръчкват, сменете ги с нови - струва си да дадете малко пари, за да избегнете появата на пришки по ходилата. Резултат от потенето са и неприятните миризми, на които можете да противодействате със специални дезодоранти. Когато не разполагате с подобен продукт, наръсете щедро вътрешността на обувките със сода бикарбонат, оставете ги така една нощ и на сутринта ги изтръскайте добре, преди да ги обуете
Ще запазите в идеално състояние обувките си, ако никога не носите един и същ чифт два дни поред и след като се приберете вкъщи, непременно ги оставяте да се проветрят извън шкафа.
Щом обувките са се намокрили от дъжда, натъпчете ги с вестници, за да не се деформират и в никакъв случай не ги оставяйте до източник на топлина. Бързото съхнене ще втвърди кожата и ще я състари преждевременно, като я напука. Сушете обувките далеч от парното или печката, слагайки ги да легнат настрани. Обръщайте ги
от време на време и така те със сигурносг ще си възвърнат първоначалната форма.
Ако не носите обувките си два-три месеца, при смяна но сезоните например, непременно ти напълнете с
вестници или сложете в тях обтегачи.
ПОДДЪРЖАЙТЕ ОБУВКИТЕ СИ ДОБРЕ - ТЕ ЩЕ ВИ СЕ ОТБЛАГОДАРЯТ!!!
Постнах всичко, защото смятам, че има интересни неща, които могат да бъдат от полза за някой.
Пише се с О. ;-)Първоначално публикувано от MitkoS
Един мой бивш съученик от техникума се занимава с производстото и продажба на антибактериални стелки за обувки. Тук във Варна е. Пробвал съм ги - вършат работа. . Ако решиш обади се да те свържа с него. Става и с някакви спрейове - има един къщи - здраво мирише на мента - не знам колко е еефективен обаче,
Първоначално публикувано от MitkoSТочно така - "ПОЛОВИнка" - помощник в ПОЛОВИте забавления!Първоначално публикувано от Silviya
Между другото, с хексамин се третира само седмица, а резултатът е окончателен. Е, обуеш ли боклукчиви обувки, няма начин да не викнеш рибата. :-)