Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 42

Варна явно е с картонени козирки !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2002

Re: Варна явно е с картонени козирки !!!

Цитат Първоначално публикувано от fanta orange
    абе питам се що само във Варна козирките падат?!
    То че сте си калпави вие от оня край няма спор,ама пък чак толкоз та чак да не можете да закрепите една козирка направо ви се чудя.
    Май,че излязохте по калпави и от софиянци
    Не е вярно това твърдение  .
    В София все пак сме по добри в падането и явно по калпави в строителството. За разлика от Варна където падат само козирки , ние не си играем на дребно , при нас падат направо целите сгради  .
    И в друг пост бях го писал , че всичко е заради пари и/или за интереси. Боли ги фара богатите предприемачи , че някой загубил детето си. В София има толкова сгради дето са на "един шамар живот" , че даже като ги гледам се чудя дали физиката е това което знам или се подчинява на някакви други закони.

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@Feame - разбираема е реакцията ти ( това нали са твои води ) цитата горе нямаше за цел да повдига икономически дискусии, а само това, че бюджетния излишък не е 2милиарда, а около 4-ри. Всъщност не видях никъде за "влогове на граждани"в цитата, а що се касае до другите "държавни пари" - те нали не са дошли от всевишния?

Някакси не върви в ден за заплати "шефа на фирмата" идвайки си от поредния банкет с новия си майбах да казва на "работниците си" дъвчейки бял трюфел, че няма пари за заплати този месец и че трябва да са благодарни и на скромен аванс и че другите налични пари са бюджетирани като едномесечна почивка в хонолулу, пътуване на жената до париж и т.н., като междувременно ги посъветва да си организират взаимоспомагателна каса, като гордо предложи съдействие при определянето на "печелившия" този месец

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

tommorow, първо да се самокоригирам за ника ти, че по инерция го пиша с правилния правопис

иначе както казах - ясно ми е за какво се говори и подкрепям напълно основателното негодувание на всички, защото съм се пренагледал на почивки в юар, ходене по мачове на националния в испания и т.н., докато персоналът си чака аванса от 2 месеца назад и заплатата от 4.

вие нали вече сте спокойни след завръщането на емел етем от чужбинско?

5. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Tommorow, благодаря ти за уточняването на цифрите по наличните ресурси в държавата. Може би трябваше аз да се поровя за тях, но мисля, че е ясно, че предния си пост написах не толкова заради това да бъда стриктен в цифрите, а просто от душа изливайки болката и огорчението си от ширещото се безхаберие у нас на всички равнища (включително и в някои постове в този форум). И да напомня, че все пак сме хора, на които трябва поне заради човешката ни същност да не са чужди понятия като морал и съвест, отговорност не само към близките ни, а и към обществото, в което живеем, защото помислете - без организирано общество - в какво ще се превърнем???
    И да призова да разчупим пашкулите, в които сме се свили, защото това няма да ни спаси, напротив, ще ни смачкат съвсем тези, за които горните понятия са наистина чужди. Да призова да не ни е безразлично кои са те, как и защо им дадохме възможност да ни управляват нямайки изобщо идея, а явно и намерение да работят за благото на обществото ни, а не само за собствените си интереси.
    А както виждате от поста на Tommorow, в ръцете им е съсредоточен огромен материален ресурс! Който не е техен, а на всички ни! И излиза, че на нас ни е безразлично какво става с него и къде отива това богатство!
    И защо толкова време вече живеем ден за ден, без приоритети? Преди 2 години в разговор на подобна тема с един наш професор (уточнявам, че не е икономист) последният ми спомена, че на някакъв международен семинар е било изнесена официално от представител на Турция информация за техен екшън план за присъединяване към ЕС. И решението било в следния дух: всяка година целия техен бюджетен излишък ( той бил многократно по-висок от нашия) да се насочва приоритетно в само едно направление. За първата година било решено - само за наука и образование. За втората - само за инфраструктура - магистрали, пътища, ж.п.и въздушен транспорт. За третата - само за комуникации и т.н.
    А къде сме ние? И как ще ги стигнем - не американците, а турците, питам?
    Преди две лета бях на почивка в Кушадасъ. И трябва да ви кажа, че се завърнах с повече уважение към държавата Турция, отколкото бях тръгнал. Защото на всяка крачка се усещаше, че има държава. Даже и в това, че в град, при знак за ограничение на скоростта до 50 км./ч., наистина това се спазваше едва ли не буквално от всички.
    Крайно време е да се замислим накъде сме се оставили да ни влече ежедневието. И да се вземем в ръце...
    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ...
    вие нали вече сте спокойни след завръщането на емел етем от чужбинско?
    Не, никак не съм спокоен, че се е завърнала, по-добре щеше да е да си остане там, а не тук да цоца!
    ...
    разбирам каква е идеята на критиката в последните няколко поста, но ако искаме да избегнем некомпетентното политиканстване трябва да привеждаме аргументи, а не да цитираме журналисти....
    @FearMe: Не считам, че постовете ми тук са политиканстване и няма да се съглася да бъдат наричани така. Мисля, че достатъчно добре обясних подбудите си да напиша всичко по-горе. И едва сега ще си позволя да цитирам журналист:
    http://www.vsekiden.com/?p=20281

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

stekyman, от лично към теб и общо към всеки член на форума уважение ще си позволя едно обяснение на поста си от по-горе - не, не е бил насочен към теб, а в опит да се предпази темата от залитане в политическо-критикарска посока, която най-малкото е неуместна тук.

защо ли? защото от скромния ми житейски опит, който съдържа и осъзнато съществуване отпреди "революцията" (за разлика от пишман-журналиста на 22, който цитираш, и който е само чел и чувал за социализма), съм стигнал до извода, че в тая България май никой не работи това, което разбира. 90% от хората на работата си са посредствени полу-специалисти, обаче във ВСИЧКИ други сфери са абсолютни профита - журналистите са политици, юристите са икономисти, бабите са лекари, лекарите са търговци и т.н., и т.н. бе дайте да се разместим, че най-сетне да си дойде държавата на мястото . така че когато падне сняг - всички стават инженери и знаят за снегопочистването повече от всеки, като в същото време са и икономисти и по чисто християнски почин могат да нахранят 5000 човека с 5 хляба и 2 риби, т.е. с бюджет за 200л нафта знаят как да подкарат 100 снегорина 24 часа за цяла седмица.

за турцията какво да ти кажа - нея никога не можем да я стигнем по ред причини, които не са предмет на разговора. само с болка ще ви припомня времето, когато гледахме с пренебрежение на румънците, ама сега те идват да ни изкупуват държавата. само албания остана зад нас.... засега!

и така и така съм започнал да се разхождам по поста ти отзад напред, та да завърша и с мислите си относно началото ти - проблемите на държавата ни. ще дам един авиационен пример - като влезе самолета в свредел няма автопилот, който да го извади от него, трябва жив пилот. цялата ни страна от почти 20 години я кара на автопилот. хората си гледат само своите възможности да "краднат", а другото по инерция си върви. и сините използваха автопилота да се нагушат, защото им се беше паднало, после червените го използваха, за да използват инерцията на социалното недоволство от бедността. след няколко смени на инерционни партии дойде новата мода - месиянството. инерцията бе подхваната на ниво личност - те ти царчето, те ти болен лидеров, те ти господ-бог бойко борисов, да се свети името му. симеончо най-много намаза, и слава богу, че е само той, защото тъпата ни нация явно обича да мисли за 5 минути напред и да дава кредит на доверие на всякакви идиоти. след като едва не избрахме психопата за президент, сега сме на път да дадем власт в ръцете на пожарникар, който една софия не можа да почисти, цяла България ще спасява.

та, ако трябва да се върна и завърша с примера за самолета - явно всичките ни пилоти са егоисти и разчитат на автопилота, за да източат малко керосин в движение, да скочат с парашута над карибите и да оставят нацията в свредел. хеле се намери най-сетне някоя корпорация да инвестира "у наше село", че да влезе малко дисциплина. 'щото българина май само от бой разбира...

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Ще си позволя една еретична идея относно бюджетните излишъци през последните години. Дано да съм на прав път и това да е вярно поне отчасти.

Преди около 6-8 години един данъчен служител със сравнително висок пост в разговор от частен характер и по съвсем друг повод каза следното:
    "Винаги около N-процента от брутния продукт годишно се разграбват от апарата (държавния) под формата на рушвети и далавери (не си спомням точната стойност за N, може би беше 10, но той имаше предвид, че N си е постоянна величина, независимо от конкретното правителство). Тия пари отиват в джобовете на хора от апарата. Но по Костово време, за пръв път се стига до контрол над тия пари и голяма част от тях са канализирани и са отивали в партийната каса"

Та еретичната мисъл е, че поради някакви причини, рушветите и далаверите са намалели, пък разчетите са правени по стари критерии и затова се формира излишък.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2001

FearMe, добре си се разходил по поста ми.
    Позволявам си да отговоря само за да подчертая още веднъж, че всичко, което написах не е с цел да залитне темата в "политическо-критикарска посока",както пишеш, а както съм писал - да призова да се вземем в ръце. Или използвайки твоята терминология - крайно време е да поемем щурвала на самолета и да го извадим от свредела в който са го вкарали нашите "пилоти". А както писах по-горе - това с безразличие няма да стане, нито със затваряне в пашкул, а с активна гражданска позиция. И най-вече с гласуване на избори, а не с отказ от правото ни на глас!
    И ще си позволя да дам още един линк - този път към мнението на човек, за който не може да се каже, че "е само чел и чувал за социализма":
    http://www.standartnews.com/bg/artic...article=217562
    Позволявам си да цитирам най-главното според мен:
    " - Групирахте в три категории проблемите на властта - кои са тези, които тя се прави, че не забелязва?
    - Първото и най-драстично, което наблюдавахме веднага след Нова година, това бе блокираната от снега държава. За пореден път се оказа, че никой не носи отговорност, че живеем в страната на невинните управници Най-ужасяващото нещо бе случаят със затрупаната под козирката във Варна студентка. Няма виновни, в продължение на 48 часа никой дори не си направи труда да разчисти срутеното и да извади момичето. А кой е допуснал да се натрупа толкова сняг, че козирката да падне? И как е направена тя, с чие разрешение и под чий контрол е построена така калпаво? Ако това бе станало в работен ден, всичко щеше да бъде почистено светкавично, защото иначе банките ще загубят клиенти и пари. Не с презумпцията, че може да има загинал човек, а заради бизнеса.
    - В което по принцип няма нищо лошо, нали?
    - Няма, но показва, че в държавата ни всеки прави нещо само когато има интерес - личен, партиен, фирмен, без значение. Няма виновни за Варна, за "Алабин", за "Индиго", за Лим... Това е един и същи случай - навсякъде в страната има изтърбушени сгради, надграждани, слагат се безумни козирки, лъскави стъкла и алуминий... Ако стане едно земетресение, половин България ще се срути. Безскрупулна работа.
    - Това обаче пак е резултат на управлението, властта трябва да въведе правила и да упражнява контрол?
    - Да, естествено. Но очевидно и да има някъде правила на хартия, никой не ги спазва и няма кой да контролира. Това е огромният ни проблем, не дали един министър ще седне в стола на някой друг. Много по-вълнуващо от ремонта на кабинета е повсеместното чувство за безнаказаност.
    Липсва моралност в държавата Всяко чудо е за три дни, и ние, журналистите, сме виновни за това, защото скачаме на следващия скандал.

- Много скандали ни сервират, затова. Кои са в групата на скандалните проблеми на властта?
    - Случаят "Куйович" най-вече. Скандално е, че има някакво оперативно действие, както го наричат, и МВР издава паспорт и шофьорска книжка на един престъпник. Защото той имал благородното намерение да помогне за залавянето на 4 тона хероин. След което той, разбира се, не помага, а продължава да се занимава със своя бизнес, тоест с наркотрафик и производство на амфетамини на българска територия. Това е скандал - защото се върши от висши офицери от МВР, нарушава се законът. В крайна сметка се оказа, че този Куйович, който години наред открива цехчета за дрога из страната ни, е свързан с бивш генерал от МВР - Ангел Стойчев, ексшеф на 8-мо управление в София до 1989 г. Един от арестуваните при акцията за залавянето на сърбина е синът на ген. Стойчев, дъщеря му пък живяла с прословутия Фатик, след убийството му живеела с въпросния Куйович. Да не говорим, че всеки интелигентен читател на вестници веднага свързва Ангел Стойчев с кръга "Монтерей". Той е собственик на този ресторант, а негов шофьор, докато е началник на 8-мо РПУ, е бил Румен Гайтански - Вълка. Основно действащо лице в "Монтерей" е ген. Любен Гоцев, сред приближените са Софиянски, Маджо... За какво говорим изобщо? Това е мафиотска мрежа от най-чист вид. Парите нямат цвят, това трябва да разбере българинът. Ако някъде има коалиционна политика у нас, това е при тези мафиотски интереси.
    Това, че бе поискано да се направи парламентарна комисия по случая "Куйович", е добро решение.
    - Никой не вярва, че като се направи парламентарна комисия, ще се разкрие нещо.
    - Така е. Но бе създадена и новата агенция по сигурност - ДАНС. Прав беше Бойко Борисов още като главен секретар на МВР, като казваше, че
    всяка престъпна групировка си има къртица
    във всяко РПУ на МВР. Така е - престъпниците си имат свои хора в полицията, имат си защитниците, имат си собствени политици... Това е мафията - така се роди петата власт у нас. Тя е отровна комбинация от пари, политика, престъпност и "правосъдие".

- Не ни управлява тройна коалиция, а петата власт?
    - 18 години е така - управлява ни тази тайна власт, която става все по-явна. Първо тя купуваше политици, после партии, сега избиратели и избирателни комисии. Това е развитието на петата власт. 18 години никой не може да й отнеме властта. Защото парите искат власт за себе си, политиците искат пари, за да имат повече власт - кръговрат. Преливат си пари, власт и влияние 18 години."

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Айде да се върнем към темата , а не да се чудим дали да искаме оставка на някой !

Проблемът е голям. Преди години в София висулка уби жена , козирка погреба момиче във Варна , Шофьори бяха пометени от новак шофьор докато си слагат веригите - ТОВА са нещастни случаи. ПРоблемът е когато някой подтиснат комплексар реши да извлече изгода от това.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Айде да се върнем към темата , а не да се чудим дали да искаме оставка на някой !

Проблемът е голям. Преди години в София висулка уби жена , козирка погреба момиче във Варна , Шофьори бяха пометени от новак шофьор докато си слагат веригите - ТОВА са нещастни случаи. ПРоблемът е когато някой подтиснат комплексар реши да извлече изгода от това.
    Хайде да се върнем към темата наистина! Да, това са нещастни случаи!
    Които биха могли да бъдат избегнати. Ако някое друго човешко същество не беше постъпило, просто по навик вече, безотговорно и безхаберно!
    Катастрофата, която причини Максим Стависки е също нещастен случай, нали? И мисля за него също важи по-предното изречение.
    Mr.TECHNO, ще те помоля да визираш кого имаш предвид в последното изречение на поста си.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Журналисти и политици - как кой ! ( невежи 20 г журналисти ( долни драскачи ) и корумпирани политици )

Ставийски е при4инил смърт ,и е виновен защото е човек и е участник

Козирката също е участник , както и висулката !
    Кажи ми как ще провериш за 3 дни всички козирки във Варна ?

13. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@Mr.Techno - проблема не е в козирката, или в тази или онази откъртена мазилка. Винаги съм ненавиждал това кампанийно псевдо-решаване на проблеми което всъщност е замазване на очи и отчитане на дейност. Падне козирка - хайде всичко що щърчи на 10см навън да бъде проверено и инспектирано, прошнуровано и прономеровано, сякаш никой не е знаел или предполагал за това.. 250хил били без гражданска отговорност. Хайде всяка кола да бъде спряна и да бъде проверена. Други не били си платили данъка на колата - хайде всеки да си носи задължително копие от платения данък между документите си, щото не могли да си ги съберат, наемат КАТ които доволно потриват ръце, понеже дефакто им се предлага още един лост за натиск върху гражданина ( лост, който позволява нераглентирано решаване на проблема с пари на ръка ). Добре че се разшумя и онова за 4мм грайфер на гуми се премахна. .. Срути се някаква мазилка или стане в някой цех инцидент - всичко тръгва да проверява цеховете дали се спазвало това, ама че редом с проблема не се спазват десетки други неща - много важно. Когато се случи нещо друго - тогава ще проверяваме другото. Писна ми от това некадърността на държавата да си гарантира спазването на някой закон да се прехвърля на най-ниско равнище - обикновенния редови гражданин.

Системата се превърна във "виновен до доказане на противното". Трябва да ходиш постоянно с наръч документи, разрешителни, сертификати, облепен със стикери, лепенки и други ваденки и едва ли не да крещиш: "аз съм изряден, аз съм изряден".

Няма ли начин да решат проблемите без да се тормозят изрядните граждани? Има разбира се: гражданската отговорност например.Достатъчно е само застрахователните компании да изпратят на КАТ следното инфо всяка седмица или да обособят сървър за това: рег.номер - полица, валидност на полицата срещу всеки рег номер стои човек или фирма - с адрес, тел, л.к. и всички необходими данни изпащане на приканване да си платиш гражданската в 15 дневен срок, нали? Натиска на държавата се насочва само и единствено към неизрядните. След като колата е в движение и не е бракувана - гражданската е задължителна и толкоз. иначе съд по бързата процедура. Оставянето на вратички и възможности да НЕ направиш едно задължително нещо - ето това е проблема.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна

Не знам дали сте чули обаче във ВАРНА 3-ти случай вече,тоз път паднало скеле пребило жена около60 год.Ужас мамка му,днеска се движа по ВЛАДИСЛАВ(а там едни козирки)и всички хора вървят отстрани.Това ако е държава пък незнам,айде внимавайте

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от pgv70
    Не знам дали сте чули обаче във ВАРНА 3-ти случай вече,тоз път паднало скеле пребило жена около60 год.Ужас мамка му,днеска се движа по ВЛАДИСЛАВ(а там едни козирки)и всички хора вървят отстрани.Това ако е държава пък незнам,айде внимавайте
    http://www.dnes.bg/article.php?cat=138&id=45963

e, това поне не е заради снега....

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

http://www.dnes.bg/article.php?cat=138&id=45963

e, това поне не е заради снега....
    Да , тук е виновен вятъра !

18. Member
    Тук е от
    May 2002

Много строежи - малко кадърни изпълнители. Те това е причината. Това е като все едно всеки дето има повече от един компютър в къщи да е системен администратор. Всеки започна да строи , и този дето може и този дето не може. По строежите (от лични наблюдения го казвам) им бригади дето са мазачи , а строят къщи и кооперации от - до. Е нема да стане.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Явно серията нещо...
    От dindo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 18
    Последно: 29-11-09, 13:12
  2. Новинка от Варна
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 18
    Последно: 11-08-08, 21:51
  3. Отговори: 3
    Последно: 29-03-06, 10:53
  4. Платена (явно) публикация от MS срещу браузъри
    От Topper във форум Коментирай новина
    Отговори: 3
    Последно: 21-10-04, 17:15
  5. Интернет във Варна
    От dimi във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 11-08-04, 21:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе