Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 42 от общо 42

Варна явно е с картонени козирки !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: Варна явно е с картонени козирки !!!

@Skynet - ако при теб в Пловдив се срути козирка, кой ще е виновен тогава - козирката , собственика ,наемателя или общината.

По последни данни от вътрешен човек от PIB - на кметството са представени всички разрешителни издадени от датата на влизането в сградата.
    От стана на ПИБ няма нарушения - сега се търсят собственика и проектанта .

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@Mr.Techno - козирката е виновна разбира се, нали тя е падналата
    В по предния си пост съм казал какво мисля - споделена отговорност между всички. Проектант, Изпълнител, Регулационен орган, Собственик и ...Наемател ако има такъв. Всеки от тях си е затворил очите за по нещо. Процентното съотношение на отговорността обаче трябва да се осмисли и е въпрос на следствие и присъда.
    Какво имам предвид - Проектанта може да си е свършил работата добре, например за тази козирка е определил материалите от които е трябвало да се изгради, дал е там начините за закрепване, изчислил е натоварването и издръжливостта на конструкцията и всичко на хартия е точно и би било точно ако обаче...обаче изпълнителя решил да замени даден тип винкел или стомана с друг, качество на бетона или друг строителен материал, спестил от арматурата защото тя не се вижда търсейки по-голяма изгода за себе си. Регулационния орган пък узаконил всичко често дори без да е посетил обекта, само по представените му документи и фактури, често и само на честната дума на някои. Знаеш в какво се състои строителния надзор към днешна дата ( сутрин подпис тук и там и толкова ). Собственикът пък от своя страна заинтересуван единствено и само обекта му да бъде експлоатационен във възможно най-кратки срокове се намесва непрекъснато в отношенията на горните три ( които регулярно зациклят ) "подпомагайки" семействата на този или онзи персонално, без изобщо да му дреме за последствията. 90% от строителството се осъществява с цел продажба или отдаване под наем така че какво му дреме дали това или онова изискване е спазено - важното е да има съответния АКТ, продажба и ...друг да му мисли...след мен и потоп. Наемателят? Наемателят, да....нека разгледаме едно такова положение. Магазинче, климатик капещ в дясно от входа правещ пързалка на тротоара, точно там където минават всичките клиенти и други граждани, баба се подхлъзва и си троши двата крака...вина? Следващ пример: магазинче, над него реклама на магазинчето, светеща и готина, монтирана преди 5-8 години, от вятъра разнебитена, държаща се на 1-2 болта ( всеки ден се забелязва от наемателя и персонала, с забележката: абе...е...б...л съм му майката, собственика минава всеки месец за наема от там, но и на него не му пука, важното е да си прибере пачката, хора с отговорни постове в общината минават също от там, полицаи...т.н. , но не им пука - чакат някой да ги сезира ) минава майка с дете и тя под порива на вятъра се изсипва върху им...вина? Изоставените сгради в София след случай от близкото минало всички някакси изведнъж прогледнаха и забелязаха, сякаш до този момент държащите се на косъм мазилки бяха невидими...безхаберието...за безхаберието говорим.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    ...
    В по предния си пост съм казал какво мисля - споделена отговорност между всички. ... Всеки ... си е затворил очите за по нещо. Процентното съотношение на отговорността обаче трябва да се осмисли и е въпрос на следствие и присъда. ...
    ...
    ...безхаберието...за безхаберието говорим.
    Много хубаво си го казал, Tommorow. Споделена отговорност между всички, която на практика води до колективна безотговорност.
    Май че само ти имаш смелостта да подчертаеш идеята на написаното от мен по-горе, всички други изказали се тук май бягат от "горещия картоф".
    И точно за безхаберието ми беше мисълта в първия ми пост по тази тема:
    Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    Абе, хора, опомнете се, случилото се е трагедия, а вие го избивате на майтап и закачки!
    И докато реакцията ни е такава или подобна и продължаваме да живеем в безхаберие - такива трагедии ще продължават да се случват! ...
    И май всички започнахме да живеем ... в безхаберие! ...
    Ама виждате какво става - затъваме все повече и повече.... в безотговорност, която ни е насаждана години... и която само времето може да изкорени, и хора, които са отговорни и имат волята да накарат останалите да поемат своята си отговорност...
    ...
    Ама... на кой му пука... всеки си вика - от мене не зависи...
    И пак опираме до безхаберието и отговорността.... до морал и съвест, които май вече са ни премахнати чрез операция ли, смяна на чипа ли, не знам...
    И след всички ежедневни локални трагедии, които се случват у нас, на другия ден какво - ами нищо... вече е забравено, започват поредните оплювания наляво и надясно, поредните клюки, правим си майтап с трагедиите... И така...
    Животът си тече... И ние сме се отпуснали по течението...
    ...
    Въпросът, който виси като дамоклев меч над обществото ни е: Докога ще живеем така?!!!
    Безхаберно и безотговорно ...

5. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна

Във всеки случай е кристално ясно, че кмета не носи никаква вина за случващото се. Той няма нищо общо с лошите неща, които стават в нашия град. Обратно - за всичко хубаво той има лична заслуга. Затова си получи третия мандат от първия тур.

Не си мислете, че е само той - Емел Етем(министърката на бедствията и авариите) пък няма никаква вина за блокираната държава. От нея нищо не зависело.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

един въпрос:

правите ли разлика между термините "вина" и "отговорност" ?

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    един въпрос:

За доказана вина трябва да следва административна или наказателна отговорност!
    В друг план погледнато, отговорността най-добре се размива с бели и червени вина, сервирани с подходящи мезета на кьорсофра.

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    един въпрос:

В какъв смисъл? В правен, личностен, граждански, държавен, ...общочовешки аспект...???

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

в смисъл, че вината е отношението на даден субект към определено събитие, като действието или бездействието на субекта е в пряка причинно-следствена връзка с настъпването на въпросното събитие

собственикът на сградата НЕ Е ВИНОВЕН за срутването на козирката й, но е ОТГОВОРЕН за недопускането на това събитие

освен това всеки средноинтелигентен понаучил нещо икономист и юрист ще признае онази кризисна ситуация за форс мажор, като настъпването на форс мажор напълно и безусловно освобождава страните от всякаква отговорност. за исландия онази буричка може да не е форс мажор, но за нас е.

така че дайде да не стихоплетстваме повече и да търсим под вола теле, защото този наш разговор веднага ми изскочи пред погледа докато гледах снощи новините

влезли някакви мангали да крадат желязо, подкопали земята и тя им се свлякла на тъпите глави, после ръководството на мвр, пожарната, представители на мин. на аварийте и бурите, св.бойко и не знам си кой направиха от това общонационална трагедия! после къде отивали парите от здравното осигуряване - за операции на мръсните мангали, дето 1 лев не са дали на държавата, крадат, пък после мрънкат, че сигурно охраната им била виновна, че не ги спряла да влязат да крадат

ай' ш'е им и на мангалите, и на тъпите журналя, и на популистките политици....!

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Ей глобиха ги. 5К за един човешки живот. Кефя се.

12. Member
    Тук е от
    May 2002

Пре..ха ги. Взеха им половин наем. Все си мисля , че ако е в "бяла" държава , роднините щяха да станат собствници на сградата (което не е утешение за тях) и даже предишните собственици щяха да са доволни , че са минали тънко.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Абе Америка не е баш най-бялата държава, и се радвай че не си там.
    Не виждам защо от един нещастен случай се прави огромен въпрос.
    Безхаберието цари на много по-опасни места, например - пътищата.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Стена на къща рухна във Варна http://www.dnes.bg/article.php?id=46283

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Явно серията нещо...
    От dindo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 18
    Последно: 29-11-09, 13:12
  2. Новинка от Варна
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 18
    Последно: 11-08-08, 21:51
  3. Отговори: 3
    Последно: 29-03-06, 10:53
  4. Платена (явно) публикация от MS срещу браузъри
    От Topper във форум Коментирай новина
    Отговори: 3
    Последно: 21-10-04, 17:15
  5. Интернет във Варна
    От dimi във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 11-08-04, 21:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе