Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 42

оплакване срещу работодателя

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2011

Re:оплакване срещу работодателя

Здравейте,работя в известна верига магазини за мобилни услуги.Вече направих 6 мес.не съм подписал още обещания трудов договор– безсрочен...като гледам няма и да го подпиша.Регионалния ни мениджър реши,че след като не сме имали карти единия ден(карти т.е. активации,нови договори)ще ни накаже като ни вземе единия ден от полагащите се два за седмица за почивка.Отделно преди 2 месеца ни лиши от възможноста да сме на смени поради същата причина....Когато ползваме дневна почивка управителя се мръщи и чак ти е неудобно да излезеш да хапнеш.Има ли смисъл да подавам жалба в Инспекцията по труда или направо да напускам....?МОЛЯЯЯЯЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ....Няколко човека сме се навили да го направим,защото подписахме други договори а то се случва савсем друго..
    БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от TZERSSSSS
    Здравейте,работя в известна верига магазини за мобилни услуги.Вече направих 6 мес.не съм подписал още обещания трудов договор– безсрочен...като гледам няма и да го подпиша.Регионалния ни мениджър реши,че след като не сме имали карти единия ден(карти т.е. активации,нови договори)ще ни накаже като ни вземе единия ден от полагащите се два за седмица за почивка.Отделно преди 2 месеца ни лиши от възможноста да сме на смени поради същата причина....Когато ползваме дневна почивка управителя се мръщи и чак ти е неудобно да излезеш да хапнеш.Има ли смисъл да подавам жалба в Инспекцията по труда или направо да напускам....?МОЛЯЯЯЯЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ....Няколко човека сме се навили да го направим,защото подписахме други договори а то се случва савсем друго..
    БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!
    Такъв "менижър" заслужава по-специално внимание! Според мен, най-добре е да напуснете всичките в един и същи ден. То е ясно, че от такъв човек, който би ви държал гладни, само и само даму върви далаверата, нищо добро не може да се очаква.
    Да се жалвате-да, има смисъл, но не пред инспекцията по труда, а пред големия шеф и то след като си подадете дружно молбите (едномесечните предизвестия) за напускане. Да го видиме твоя менижър какво ще обяснява на началника си, как се назначават няколко човека на веднаж, как се обучават и т.н. Друг е въпроса, че нещата има вероятност да се оправят след намесата "от горе". Зависи на кого е протеже вашия пряк началник. Напишете в жалбата си всичко! За така наречените "наказания", за обедните почивки, забрана за работа на смени. Посочете всичко това като причина за вашето напускане, както илипсата на перспектива. Ако баш шефа е човек, и ако, разбира се, политиката на фирмата не е да държи ниски заплати за сметка на текучеството, може и да ви предложат безсрочни договори.

п.п.Всичко това важи при условие, че имате временни договори. Ако нямате-инспекцията по труда направо ще ги расипе...

4. Тук е от
    Oct 2005

"...Вече направих 6 мес.не съм подписал още обещания трудов договор– безсрочен...."
    Ако не си подписъл нов срочен ддоговор, вече си на безсрочен

5. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Въпросът е: Дали е подписал изобщо някакъв договор. Да не говориме за "наказанията"!!!

6. Тук е от
    Mar 2011

Подписъл съм договор....и сега в понеделник ще подаваме жалба с колежката,намерихме някакви връзки и ще стане.....няма да оставим така нещата.Много ме надъхаха хората и от този сайт и от подобни...Благодаря Ви!!!!!!

7. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Само така! Нема да се даваш!!! Не допускай НИКОЙ да избива комплексите си на твоя гръб! Той, вашия началник може в най-скоро време да почне и да ви глобява, като нямате сключени договори за деня, или да ви удържа от заплатите заради "пропуснати ползи"
    На такива, ако си траете, им се развинтва въображението и ви е бедна фантазията какви може да му ги роди главицата!!! На тоя му требе само бой, сръбска музика и от това
    На твое място бих се огледал за друга работа, щото като се разбере за жалбата, може много бързо да се окажете в групата на съкратените.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011

Помня стария лаф : критикувай смело и стягай торбите за село . Знаете за какво става въпрос , нали ....

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Дай на простака власт и му гледай сеира.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Договора става автоматично безсрочен след изтичане на срока ако не е освободено лицето. Задължително трябва да имаш подписана от теб длъжностна характеристика! Мисля, че срока да тия дадат е 3 дена след започване на работа. Ако нямаш такава може също да се упомене в жалбата. Това е много важен документ в който е указано какви точно са ти правата и задълженията.

12. Тук е от
    Sep 2011

Здравейте,нова съм в форума,така 4е ако сбъркам някаде моля да ме извините предварително.Та зна4и става вапрос за моята майка,работи 4 месеца в магазин за хранителни стоки като продава4 консултант.За тези 4 месеца и направиха 2 ревизии и на двете беше на минус,първата с 600лв(там работеше сама). втората(ве4е с колежката) с 1700лв.Искам да под4ертая 4е тя ве4е над 10 години работи само това и досега не беше и се слу4вало такова нещо.Мисълта ми е 4е тя е сигурна в себе си.Правиха повторна ревизия по нейно желание и пак същото.Виждала е много грешки и неуредици в фирмата,но като нова работни4ка си е мъл4ала,докато сега не я заплашиха със съд и не и спряха заплатите за тия липси.Въпросът ми е към кого би могла да се обърне за да се разбере какво става и кой всъщност е взел тия 2300лв.???Стана ми много интересно 4е доста бивши работни4ки също са били така излъгани и все още изплащат пари които не са взели.По непотвърдена информация на въпросната фирма преди няколко месеца е бил съставен акт в големи размери от данъ4на проверка.Дали по този на4ин не се опитват да "избият" тия пари?Ако някой знае към кого да се обърнем,моля помогнете със съвет,защото много ми тежи да гледам майка си така разстроена

13. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Мног неприятно чушал съм за такива схеми по този начин се възползват от безплатна работна ръка за съжаление. Лояото е че незнам как майка ви ще успее да докаже яе тези липси неса реални.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2011

Така е много е лошо и за съжаление тя наистина не може да докаже нищо,но все пак си мисля 4е има някоя врати4ка някъде кадето може да се надникне.Аз не разбирам много от търговия но нали всяка стока си влиза с фактурка там или стокова нещо,от4етите също ги има като ,на касовия апарат и като пари,които е от4итала.ОХХХ и аз не зная ве4е как да и помогна

16. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Повярваи такива работодатели са затворили всичко що е било отворено хубаво се подсигуряват те но може тези спецялно да не са нека някои знаещ сподели какви са вариянтите.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

За да ме глобят при липса на нещо трябва да имам протокол от ревизия при постъпване - ако нямам не съм МОЛ и не могат да ме нкарат да платя.
    Винаги мога да опискам псравка по дни да се види кога и колко е продавана стоката .
    Но това вече се прави при данъчните. Пускаш жалба и са готови.

18. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Гинито, а нямаш ли някой дебел, зъл тати да отиде да прай " поступаж " на шефовете. Ясно е, че става дума за системна злоупотреба от страна на работодателя, щом има вече изграден негативен имидж. Чудно ми е, защо мама е още в магазина, а не търси нова работа, на чудо ли се надява ? Също е ясно, че ще увисне с $$. Ако горния ми бисер е неприложим, както и ръката на закона е къса за вас, тогава мяташ по едно паве на витрините, поне за морално успокоение, а и стъклото е скъпууу, особено ако витринката е голяма. Правил съм го като пъпка 3 пъти, на един и същ работодател, който ме завлече с $$ и чувството, че собственоръчно си въдворил справедливост е много приятно. Отделно, че собственикът на " подаръка " идеално ще знае кой му го е подарил, но уви господата полицаи ще напишат " неизвестен извършител " и това е края на случая за тях.

Абе боклуци сме си българите. Срещал съм мързеливи и некъдърни бачкатори, и алчни и малоумни работодатели. Хубавото е, че некоректния работодател, в един момент ще остане без хора с течение на времето, тъй като само неговата обява ще стои във вестника и ще "понамирисва" на гнило. А за бачкаторите скоро пак се издъних като кифладжия, като наех абсолютно бездарен и мърляв работник, без да проверя препоръки от последните няколко работни места, с което пожертвах 3 недоволни клиентки преди да и бия шута.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. PDA срещу Smartphone
    От taipan във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 5
    Последно: 08-01-08, 15:17
  2. Отговори: 16
    Последно: 28-12-06, 11:47
  3. LG DVX-172 срещу Panasonic DVD-S42
    От xmen във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 3
    Последно: 18-04-06, 13:43
  4. CD на работодателя ?
    От 4iko във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 15-12-04, 19:18
  5. Оплакване: относно размер на поста
    От klamer във форум За Форума
    Отговори: 2
    Последно: 09-06-03, 15:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе