Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 53

Войната по пътищата

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Войната по пътищата

Всъщност в такъв случай като днешния в който, не дай боже - блъснеш пешеходец, какво се прави?
    Вярно е че шофьора тогава също е в шок (някои затова и бягат и се крият), но за себе си мисля, че бих натоварил блъснатия възможно най бързо на задните седалки и веднага газ към болницата. Линейките нормално идват на 10-15-тата минута, много по-рано от това бих го закарал в болницата. Да, знам - ако има счупен врат, трябва да се обездвижи и т.н.
    Това ли трябва да се направи, или да се остави блъснатия да се търкаля по земята като мръсен парцал, да се чака полиция, линейка?

2.  

3. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

В повечето случаи при тежък удар, е по-добре да се оставе човека да лежи до идване на екипа на бърза(бавна) помощ. При вътрешни травми почти винаги е фатално преместването. В такива моменти не се знае и човек как ще реагира. Може да изпадне в шок и да не може да мисли въобще какво трябва да се направи. Така че според мен не е толкова лесно, колкото да мислиш предварително как би трябвало да постъпиш и реагираш.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Като стана въпрос за жени-шофьори, кое е по-лошо пил мъж или жена-шофьор? Най-лошото със сигурност е пияна жена шофьор, а пък ако става въпрос за шефката пробацията, дали има нужда от някакъв коментар? Аз нямам думи за такъв!
    http://pozvanete.bg/news.php?id=20765

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ско
    Братко, та те не познават сигналите на светофара и регулировчика, камо ли знаци и маркировка.
    Ско, съвсем честно да си призная, като дойда в София и карам по площад Народно събрание - нали там има регулировчик - малко се пуля на ръкомаханията му и по скоро по интуиция усещам какво иска да рече човека
    Просто в прованса такива чудесии не се срещат, забравя се наученото.

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Като стана въпрос за жени-шофьори, кое е по-лошо пил мъж или жена-шофьор? Най-лошото със сигурност е пияна жена шофьор, а пък ако става въпрос за шефката пробацията, дали има нужда от някакъв коментар? Аз нямам думи за такъв!
    http://pozvanete.bg/news.php?id=20765
    Нали наскоро имаше скандал с онази жена-член на ВСС, която блъснала германка в Сл. Бряг, опитала се да избяга, дала подкуп и размахвала нагло служебна карта. Да не повярваш първо че това го прави жена, после и член на ВСС. Голяма гадост.
    Дали все пак това не е реакция от шока? Знам че в такива случаи човек може да реве или да се смее като идиот.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Дали все пак това не е реакция от шока?
    буахахааа! ще ме съсипеш. ама честно

това НЕ Е реакция от шока, а напълно нормално и редовно поведение на хора с карти "аз съм колега" (разбирай мвр, прокуратура, армия, пожарна и др. от рода). под "колега" да се разбира всеки с пагон или без от силовите министерства, + държавната администрация от секретарка нагоре, + бизнес-приятелите на гореупоменатите, които вадят телефона с номерата без колебание

ей, ще кажеш, че не живееш в нашата любима Татковина, а от марс падаш

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Аз пък много се кефкам на тази тема. И това ако не е демагогия.....

Става въпрос за личност и интелект. Да осъзнаваш след като си зад волана - какво точно правиш там и до какво може да доведе начина ти на шофиране във всеки един момент.
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33724.0.html

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    буахахааа! ще ме съсипеш. ама честно

Изобщо не я оправдавам, но помисли следното - жена, май на 32г, станала член на ВСС - значи малко поне трябва да има акъл в главата си. А тя се е държала като последният идиот - да размахва карта, която няма нищо общо със събитието, да даде няколко двайсетолевки подкуп, което си е нищо като сума впредвид сериозността на случката... затова си мисля, че шока е причината за идиотското и поведение (който може би е изкарал на показ нейната истинска, прикрита същност)

След малък инцидент на пътя с жена до мен в колата съм виждал такива истерии - не можеш я позна. Тръгна да крещи и да се кара на другият участник в събитието, без да има никаква нужда от това. Тогава видах как действа шока. Аз пък си бях глътнал граматиката и името си не можех да кажа.
    При друг инциден с един приятел - той се разрева като малко дете при вида на потрошената си кола, на мен ми стана адски смешно и единствено исках да не ме види как се смея, докато той реве със сълзи. Това е от шока.

Цитат Първоначално публикувано от dmanov
    Аз пък много се кефкам на тази тема. И това ако не е демагогия.....
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33724.0.html
    Еee, Dmanov. Това си беше краткотраен експеримент, извършван от опитен шофьор с повишено внимание по време на извършването му.
    Техниката отдавна е свалена от колата и не мисля да го повтарям.

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

"- жена, май на 32г, станала член на ВСС - значи малко поне трябва да има акъл в главата си." -- ъъъъ, това за България не важи!

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Всъщност в такъв случай като днешния в който, не дай боже - блъснеш пешеходец, какво се прави?
    Какво се прави ли?:

Стои се на място и не се пипа нищо. Не предприемаш нищо, не караш никъде никого освен при много леки травми. Обаждаш се на извесните за целта телефони и независимо от действията на околните известяваш за случилото се всички които могат да имат отношение - полиция, бърза помощ, кат. Предприемеш ли каквото и да е било - после ще разбереш че всичко може да се обърне и се обръща против теб. Независимо от добрите желания които имаш за да помогнеш закарвайки пострадалия до болница - после е невъзможно да се противопоставиш на обвинението "своеволно напуснал ПТП-то" . Търсиш колкото се може повече свидетели на местопроизшествието , изключително много свидетели...ще ти потрябват. Приемаш факта, че започваш мач в който са ти записали 10 гола срещу теб служебно - пешеходец срещу автомобил. 10:0 за пешеходеца още в досъдебното производство и се готвиш за борба срещу обвинения в минимум "средна телесна повреда" независимо от това какво ти мислиш. В НПК под средна телесна повреда се тълкува всяка травма довела до повече от 30 дена обездвижване - така че дори изкълчване с последвало поставяне на крайник в гипсов ботуш се категоризира средна телесна и последващите го до 10 хил лева и 2.5 години затвор. Трябва да си наясно че ще го отнесеш независимо от истината и вината за инцидента - пари със сигурност, пробация, подписка, условно, ефективно. ( и това според мен кара много водачи да духват след такъв инцидент - предопределеността за наказанието ) Приготвяш няколко хилки за адвокат по наказателни дела и няколко чисто нови и пълни химикала, защото ще пишеш и то много. Припомняш си по възможност всяка секунда от инцидента за да можеш правилно и адекватно да опишеш произшествието. Отиваш на църква и запалваш свещица. И да не забравя - не се качваш на волана поне 2 дни....ако не са ти прибрали книжката междувременно.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Какво се прави ли?
    Стои се на място и не се пипа нищо.
    Изглежда си прав. Днес се порових из нета да намеря нещо за вчерашният случай, но попаднах на много статии за блъснати пешеходци из страната. Без значение чия е била вината, задължително навсякъде пишеше, че автомобила се е движел с несъобразена скорост. Ако се е движел с 40 км/ч? Или с 30? Сигурно отново ще е несъобразена. Май щом има изобщо някакъв удар - казват че скоростта е несъобразена и това е.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Май щом има изобщо някакъв удар - казват че скоростта е несъобразена и това е.
    тадааа!

14.  

15. Тук е от
    Jun 2008

Ей, всички сте прави! Но, моята теза, на която държа неизменно е, че причина №1 за тази война са нашите управляващи!!!
    Защо - 1. защото ако ТЕ не крадяха голяма част от държавните (разбирай нашите) пари, вече, след толкова години демокрация и дотации "отвън" щяхме да имаме европейска инфраструктура. Който е ходил по Европата или зад океана, да е виждал такава липса на пътища, магистрали, подлези, надлези и т.н. Щото ако някой каже, че имаме, бих се изсмял - пътищата са или с дупки, или с кръпки, а в много случаи и с кръпки и с дупки; магистралите ни са нещо като приемливи третокласни провинциални пътища, само дето са оградени с мрежа и са разделени с мантинели; тунелите са тъмни и запушени; новият асфалт е вълнообразен и т.н. 2. ако ТЕ имаха волята да се справят с престъпността и корупцията, нямаше да има "шимпанзетата" по пътищата, щото щяха да са в затвора; 3. ако ТЕ даваха на държавните служители (в частност катаджиите) европейски заплати, шофьорите по пътищата да са наполовина, а пък тези катаджии, които са свикнали да взимат, също щяха да са в затвора (да сте чули за такъв случай), защото щеше да има инспектори за това;. Навсякъде по света има престъпност и корупция, но докато там по скоро е изключение, при нас е правило!
    Ето ви един пример за пътна инфраструктура: "В събота рано сутринта тръгвам за София - дъщеря ми ще хваща рейса за Германия. Тръгвам три часа по-рано (пътя ми е 160 км), за да бъдем поне половин час по-рано там. По пътя до София - сравнително спокойно, все пак събота сутрин е, само две катастрофи, които ме стресират, не смея да карам бързо не само заради катастрофите, ами и заради лошата настилка на магистралата - има провинциални пътища по-добри от нея. София - бул.Сливница е в ремонт - от Подуене до Сточна гара стигам за час. Вече ми се образуват нерви, защото рейса за Германия няма да чака. Пред Централна гара сме навреме, да ама вътре няма влизане - влизането е по тясна уличка, по коята влизат таксита, автобуси, леки автомобили и всякакви др.МПС. Вътре сме, даже има място на един паркинг. Хващаме рейса на косъм, изпращаме момичето. Обратно - вече не обръщам внимание на дупките и кръпките - искам само да изляза от София (чудя се как живеят изобщо хората тук - ще каже някой ами свиква се - абе как се свиква само с лоши неща). София вече е далеч зад мен, обаче на ляв завой с обратен вираж обърната цистерна, добре, че кара цимент, а не бензин, насред прав път светофар, задръстване като в София в пиков час - ремонтират участъка - има обходен път през съседно село, ама кой да се сети да отбие движението. Тук вече неам нерви, добре, че ми бе останал малко разум - казах си спокойно, още 20 км и завивам в първата отбивка за града ни. Не съм минавал по този път от години, защото по него може да ти се разглоби колата, обаче съм съгласен и на offroad, само да избягам от гореописаното. Прибирам се като пребит - мразя пътуването, до следващият път... angel

Всичко в Държавата ни е неин огледален образ !

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

"Възрастната жена, която бе блъсната на пешеходна пътека по бул. "Трети март" е починала,това съобщи за радио Добруджа д-р Георги Димитров-завеждащ спешното отделение в добричката болница. Припомняме, в 17,40 ч. вчера автомобил “Нисан” със софийска регистрация управляван от 49-годишен мъж блъсна 75-годишна жена на бул. "Трети март". Инцидентът стана на пешеходната пътека до автобусната спирка. Пострадалата бе откарана с линейка на Бърза помощ, в тежко състояние с черепно-мозаъчна травма, като в 20,30 ч е издъхнала. "

Това е положението с инцидента вчера. Значи е била жива все още? Защо тогава линейката така се бави? Или съм повлиян от холивудските филми, където при подобни ситуации всички наоколо хвърчат и се суетят, слагат кислородни маски още извън линейката, електрошокове и т.н. Спокойно мога да кажа, че санитарите сега се държаха като на погребение. Бавно, спокойно, за къде да бързат. Никакви кислородни маски, нищо. Тръснаха я по едно време на носилката и това беше.

17. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Май щом има изобщо някакъв удар - казват че скоростта е несъобразена и това е.
    Несъобразената скорост е всяка скорост от 0 + км/ч, след като е станало ПТП. Докато "несъобразено пресичане", "несъобразено навлизане в платното", "несъобразено изкачане пред кола" не съществува като понятие. В ужасно голям процент случаи, при съприкосновение на кола с пешеходец виновен е пешеходеца, но той е привилигирован участник в движението. За него няма курсове, няма правила и няма ограничения. Камикадзета, нагли до безобразие десетки пъти дневно подлагат всеки шофьор на изпитание. Преминават около, пред зад коли, провират се между тях, спрели на светофар или в престой....абе просто се огледай на който и да е светофар или кръстовище. Пред нас подлез за чудо и приказ, ако постоиш на прозореца обаче ще видиш, че от 10, 9 преминават през отворената или отворена от някой дупка в металната ограда разделяща платната, щото е много трудно да се слезе няколко стъпала до подлеза. Примери всеки може да даде десетки и стотици. Пътища - отвратителни, пътни знаци - неадекватни, градска инфраструктура - невъзможна, места за паркиране - няма, култура на движение - не съществува....от всички участници в движението единствените винаги печелищи са катаджиите, прокурори, адвокати и съдии. Другото всичко губи по default, кой повече, кой по-малко. А някои плаща със живота си или с живота на другите. И в целия този хаос Станишев си падал по компютърните игри....

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Не от минаващи коли, а тръгващите от заведенията си мислят че не са мъже, ако не тръгнат на 2-ра с пушещи гуми. Разни рокерчета с избушени ауспуси на моторите - само да си минават и заминават - добре! . Тия рокери сигурно издуват над 120 км/ч и гърмят по-силно от лека картечница.
    Споко и тука има такива идиотчета дето само дръпки им са в главите и тръшкат пари за спортни гърнета ала Remus , слагат и конусни филтри заради ужасния рев от мотора. И ако не знаеш голям кеф е ей така вечер да изфорсираш колата за да има рев трясъци и половин час после свирещи аларми. Ей това е кеф.
    А за час пик си объркал посоката на придвижване във Варна )
    За сведение около 20 мин вземам ЗПЗ -ВиК- Центъра / точно центъра в 16:30-17 часа.
    Просто в този час паплача е в обратна посока - към Добрич

А в Добрич съм влизал в 15:45 към Добикар -Център - бул ***** и съм излизал около 16:30-45 на светофара на бул.***** с ляв завой за Варна .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Войната по пътя и Жертвите
    От hristobotev във форум Автомобили
    Отговори: 54
    Последно: 11-12-09, 02:11
  2. Край на войната на форматите
    От sw2v във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 20-02-08, 16:55
  3. Отговори: 51
    Последно: 19-12-03, 17:27
  4. Войната на Browser-ите
    От DeathKnight във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 11
    Последно: 10-10-02, 22:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе