И в Ямбол нещо такова трябва да е било, сутринта всичко беше як скреж и лед.Сега и при нас е към -3,-4.Н есъм променял настройките ІІІ и ХИТАЧИ-то си работят на 22, ЛД-то на 19.Гледам ІІІ дава моментен разход около 350-370 вата.
И в Ямбол нещо такова трябва да е било, сутринта всичко беше як скреж и лед.Сега и при нас е към -3,-4.Н есъм променял настройките ІІІ и ХИТАЧИ-то си работят на 22, ЛД-то на 19.Гледам ІІІ дава моментен разход около 350-370 вата.
Хм, те моите китайски панасоници си работят без проблем, та какво остава за "великите"марки. Да не говорим, че -10* не е никакъв студ.
Снощи се прибирах към София, та ето малко данни. Около полунощ, от Сливница към София, между Сливница и София -14, Люлин по околовръстното -12, под Бояна -10, Редута -7.
Задава се поне една седмица постонни температури под нула градуса, дори дават максималните да са -3 и то в продължение на поне една седмица http://sinoptik.bg/pazardzhik-bulgar...728378/10-days . В края на януари и началото на февруари винаги се получава така.
синоптика както винаги малко преувеличават.
чакам и аз студа да тествам новата машина че зимата взе да свършва.
при мен още е над 0 но в четвъртък очаквам включване : миньорите работят-ток ще има , само пържоли да зардя , да пусна тото и чакам студеното време
на тия прогнозите са пълен майтап
събота във Варна щяло да е -19, но на почасовата такова число няма, но пък има -13, което щяло да се усеща като -24
Поне по мои наблюдения не са никакъв майтап. Няколко пъти съм следил със свито сърце прогнози, заради ремонта на покрива и всичко беше точно. Особено 1-2 дневната прогноза за Плевен.
-19 за Варна е нещо изключително рядко и затова ми е доста трудно да го повярвам
Колкото по-модерни методи за прогнозиране се използват, толкова са по-неточни прогнозите. Специално за Sinoptik.bg са супер неточни. Там разбираш за времето постфактум. От доста време не вярвам дори на 60% на подобни сайтове. Само GIS Meteo що годе се справя добре. Да не забравяме, че за втора зима Британски учени обещаваха ледников период!
Наистина иде студ и този път ще е по-задълго.В този сайт не се изхвълят много.
http://weather.bg/bg/indnew1.php?gla...=srednosrochna
Не знам какво разбирате под "задълго", но 10-на дни са достатъчно ниски температури и за "приличен" период от време , а според мен ще задържи поне около 12 дни под нулата, след това ще видим.
П.П.: Всъщност имам Deja vu отпреди 2 години .Всичко се повтаря
или с други думи: "Честит Ви Дядо Мраз " ...
този път май ще познаят до 10 февруари на всички сайтове го дават зверки студ - за при мен стигат -19 градуса , чак страх ме хваща. руснаците и те това казват.
май зимата пак ни изненада
E-e-e, -19 ... До/Около мен го дават -21 другия четвъртък(02.02.2012г.) Тъкмо ще видя фуджито 12 LDC как ще се прави в офиса на 22-23 градуса зададени...
-21 до +23= 44 градуса разлика да поддържа климатика, като в коридора в момента е +8 градуса...
Мнооого неприятно, хората ще свият кесията още повече заради студа и стагнацийката ще стане още по-голяма. Ееех, а до 20 декември какво беше - ниски разходи за отопление, настроението друго беше някак и си се поотпускаха хората, спокойни бяха, похарчваха повечко...
стегнация като всяка година до средата на март после всички по селата да сеят разсада
то климатика ще издържи на студа но тия от е.она дали ще му дадат : при мене резултата вече се вижда - две халогенки и едното ми лед-че си отидоха докато си гледах филма, дори дайкина се ошашка и спря след 3 4 мин пак се опали и дръгна но това може да е до време утре ще меря нокриката как е в студовете , колко ток гори.
а да и имам 5 см сняг на терасата вече коледно ми стана