Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 25

Някой гледал ли е филма Gasland? Потресен съм на какво са способни кретените!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Някой гледал ли е филма Gasland? Потресен съм на какво са способни кретените!

Някой гледал ли е филма Gasland? Потресен съм на какво са способни кретените за пари!

https://www.youtube.com/watch?v=jUzxnQiFvyc#ws

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Някой гледал ли е филма Gasland? Потресен съм на какво са способни кретените!

сме

https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg492517

юни месец миналата година надух свирката същия ден, когато бе оповестено намерението на великия бат бойко да позволи сондажите за търсене на шистов газ. иска ми се да вярвам, че и аз съм допринесъл малко за последващите събития, предвид огромната аудитория, четяща Сетком

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Някой гледал ли е филма Gasland? Потресен съм на какво са способни кретените!

Дайте всички дружно да се хванем за ръце и да тичаме покрай поточетата, да гледаме птичките, да дрънкаме на банджото и да се радваме на живота. После като се върнем в студените си, без електричество жилища да знаем на кой да се сърдим.
    Много е лесно да си защитник на природата, но да очакваш като врътнеш кранчето да потече газ и да те топли, да скокнеш до бензиностанцията и да напълниш резервоара без да се интересуваш откъде идва и какво се случва.
    Колкото от хилядите противници на добива на шистов газ, които заляха форумите /и не са си направили труда до отидат на реален протест/ са склонни да се откажат от начина си на живот за да защитят природата?

5. Member Аватара на diaflin6
    Тук е от
    Apr 2004

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Колкото от хилядите противници на добива на шистов газ, които заляха форумите /и не са си направили труда до отидат на реален протест/ са склонни да се откажат от начина си на живот за да защитят природата?
    Дупченето из Добруджа и вкарването на токсични химикали в земята, неминуемо ще принуди много хора да променят начина си на живот.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Така е. Същото дупчене, и други операции, се случват на много места по света и сега за да ни им осигурят на хората в Добруджа начина на живот. Значи като не е при нас може и нямаме нищо против. Щом не се показва по новините не съществува и всички сме спокойни.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

lazarus18, правиш 2 много погрешни допускания:

1. приравняваш начина на живот на бедния българин с прахосничеството на американеца
    2. убеден си, че няма хора, които се стремят да не прахосват (не говоря за глупостта автомобил с намалени емисии, а за прахосничество)

освен това никой не говори за пазене на природата (което явно всеки е отебал), а за пазене на човешкото здраве (което май отново всеки е отебал). никой освен това не говори за крайности - да се върнем в пещерите, а че има факти, ФАКТИ, че дадено нещо не е както трябва, и че всеки с нормален разсъдък ще поиска това нещо да се коригира или избегне

и на последно място, моля всички дървени философи да престанат с позицията "като не искаш нещо да е така, дай алтернатива"

когато искам в салама ми да няма соя, трябва ли аз да дам рецептурник и технология за производство за салам, че да бъде това изпълнимо?
    не, не е нужно. capito?

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

https://www.youtube.com/watch?v=U01EK76Sy4A#ws

https://www.youtube.com/watch?v=qYJj-1jNOxE#ws

да, ИМЕННО защото не се показва по новините, хората, които са по-запознати от средностатистическата овца-зрител, са длъжни да надуват свирката. приятно гледане, кратичко е, може да се пожертват минутка-две...

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Естествено, че трябва да се предоставя информация на хората. Не че решението зависи от тях де.
    Мен лично факта, че на някой му се пали водата изобщо не ми пречи ако от евентуалния добив на газ аз усетя реален плюс. Говоря за сваляне на цената на газта с нещо като 20%, работни места, приходи за бюджета.
    Тъй като имам съмнения, че това ще се получи съм по-скоро против добива.

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

сега вече ми светна защо имаме различни позиции - защото ти търсиш твоята изгода с цената на чуждото здраве, а аз хем не искам на другите да е зле, хем съм убеден, че няма само на тях да е зле, ами ще се стовари и на моята глава... case closed

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Имаш ли представа на колко много хора им е зле само за да се доставят нещата, които ти ще употребиш днес?
    Миньори в уранови мини, облъчени в Козлодуй, поробени нации, износителки на петрол, които търпят войни на своя територия за да заредиш ти с гориво, деца, експлоатирани във фабриките да ти ушият дрехите... Мога да продължавам цял ден.
    Колко точно си загрижен и какво ще направиш за да защитиш позицията си?
    Дайте да не се правим на по-големи светци от Папата и да си признаем дружно, че не ни пука за никой около нас, за природата и планетата стига да можем вечер да се приберем на топло и да се разплуем пред телевизора.

13. Member Аватара на diaflin6
    Тук е от
    Apr 2004

Не разбирам защо се заблуждвате, че ще има някакво забогатяване или значителни ползи за нас обикновенните граждани. Големите печалби ще се оберат от Шеврон. Ще спечелят и получилите комисионни министри и др. държавни служители. Обикновенните хора няма да усетят нищо, а живеещите около сондажите, като бонус - ще получат големия чеп. Ще продължат мизерното си съществуване - в бедност и недоимък, но към него ще се прибави отровената природа. Шеврон са последните на които им пука за хората - те са корпорация , която има една единствена цел - да трупа печалби.

https://www.youtube.com/watch?v=5f80cDnqZ-k#ws

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз съм гледал и 10-те части на "Газланд".Потресаващо.В САЩ обаче е така корпорации с много милиарди срещу Народа на САЩ. Докато Буш беше президент развитие нямаше, защото той и по принцип Републиканската партия са твърди капиталисти, които Бай'Ви Лeнин нарича "буржоазни империалисти" тоест подчиняват всичко на печалбата...

Всички компании които добиват газ чрез хидравличен удар крият съставките на сместа която инжектират в земята за да разбиват/разтварят скалите по пътя на сондата, както и крият какво инжектират под налягане за да накарат газа в шистовите скали да "избие" нагоре към повърхността. В САЩ са достигнали до там, че да приемат, че едно търговско споразумение което противоречи на закона има по-голяма сила от закона за чистота на водата...
    Българския народ или поне по голямата част от него е доста наивен, защото си мисли, че за него ще има пари и работни места.Гледайте филма Газланд-за добив на шистов газ се изисква специална квалификация и достъпа до съоръженията за извличане е ограничен както от охранителни съоръжения, така и от наети охранителни фирми, а камо би Бай мангал(който е неграмотен) да го наемат на работа-както имаше вчера едно изказване на един ром в интервю/анкета за една телевизия...

А ББ е един луд, неосвидетелстван и неосъзнал се и***т който има някои попадения, но като цяло изпълнението/управлението му е "гола вода", защото вярва на всеки кой каквото му каже, а отгоре на всичко се е взел на сериозно-сутрин уволнява, вечер назнава уволнения на същата длъжност, сутрин раздава пържоли за кучетата и награди на полицията за намерени трупове на отвлечени(повече намерени трупове= повече награди за служители на МВР) и призовава близките на жертвата да се "извинят на МВР за добре свършената работа", а вечер се извинява, "порицава" и предлага публично за наказание предложените от него сутринта за награда...

В голям филм се вкарахме ...

16. Member
    Тук е от
    Nov 2002

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от nikolin
    това се знае от снощи, но изобщо не променя факта, че някои премиери съчетават в себе си кошмарната комбинация между тъпота и фурнаджийо-лопатщина

18. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Всъщност за забраната голяма заслуга има според мен интернет. Много хора са видели и прочели за рисковете, които крие тази технология. Това ако беше преди 15-20 години....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b
    От juch във форум Климатици Daikin
    Отговори: 274
    Последно: 24-07-12, 14:38
  2. Отговори: 0
    Последно: 15-06-11, 16:54
  3. Някой има ли на идея какво става ??
    От nikolin във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 03-06-04, 01:31
  4. .ACF Някой знае ли какво е това?
    От Longhorn във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 29-03-04, 12:12
  5. Някой да има филма "Six String Samurai"!?
    От Milanoff във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 5
    Последно: 08-06-03, 12:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе