каква косачка да си купувам за райграса гледах има модели със колелца без колелца-воделиги на въздушна възглавница със кош за тревата или без кош .Моля който има някакъв опит да сподели че тепърва ще се сблъскам с това чудо на техниката
каква косачка да си купувам за райграса гледах има модели със колелца без колелца-воделиги на въздушна възглавница със кош за тревата или без кош .Моля който има някакъв опит да сподели че тепърва ще се сблъскам с това чудо на техниката
Колко квадрата ти е тревата.По принцип най-добри и здрави са с колелца и с кош.Погледни електрическите на БОШ - добро качество и невисока цена.Иначе избора е огромен, всякакви видове и модели има.
Имам с колелца и с кош. Когато тревата е ниска може да ползваш коша, но при висока трева коша се пълни за 5 метра ход. Тогава ползвам без кош. Лошото при много висока трева е, че капака който е на изхода, ако е свален бързо се задръства, но при отворен капак, тревата се изхвърля в краката ми. Оглеждах се за модел със странично изхвърляне на тревата, но не видях. Братовчед ми си купи, такава на въздушна възглавница. Основното при нея беше, че режещите части бяха от пластмаса и изтраяха точно 20 мин. Сменят се лесно, но при тях замисъла е, тревата да се кълца и да остава на място, но при росна трева, се получават едни буци от накълцана трева, и под тези буци тревата съхне. Така и не можа да я ползва нормално, и като коси ползва моята.
Взимай с кош, те и без друго са такива повечето, ако не е голяма площ електрическа. Аз ползвам Райдер за 100 лв и съм доволен, сега има подобни за 80 лв в Кауфланд ако търсиш нещо по евтино.
искам да разбера друго за посева дали е проблем смляната изхвърлена трева или е добре за косачка без кош става дума чувал съм че по този начин се подхранва посева незнам и питам
Задължително НАД 1200-1300 вата! С кош - за удобство за изхвърляне на тревата, че като гние не се трае миризмата/ако е на камари, ако е разпиляна из райграса, не мога да дам точно инфо, но ния е изхвърляме/. Преди 3 години купувах БЪДЖЕТ от МЕТРО - още си бачка без особен проблем. Тва за въздушната възглавница - нещо нямам вяра.
zzz, нуждите се определят от мястото, което ще косиш (площ, релеф, наличие на бурени, дръвчета, цветя), вида трева, честота на коситбата и т.н. След няколко итерации, намерих оптимума за себе си - ръчна косачка с хоризонтални ножове + относително хубав електричеки тример.
Ето тук има инфо и избор
http://www.stihl.bg/isapi/default.as...ba%d0%b8.html1
Kasape става въпрос за 50-60 кв даже още не знам с какво ще го сея райграс или детелина който съм питал всеки казва противоречиви неща един път за райграс друг път за детелина нискостебленна и така нее проблем да купя някой боклук после втори просто искох някакво мнение от потребители разглеждах тези http://translate.google.bg/translate...26prmd%3Dimvns ай че ми се пиеПървоначално публикувано от Kasap
Нямаш грижи значи. Bosch ART 23 Combitrim е машинката за теб.
Kasap и пържолите прави с нея.Първоначално публикувано от Kasap
Вземи си на колелца с кош и си решаваш проблема . С тримера първо става по-бавно и второ трябва да обираш изрязаната трева.
Цецо, не се обира "изрязаната трева". Тримера я прави на дреп и тя си става на тор. Освен това е много по-лесен за транспортиране и съхранение. Удобен е за косене около ъгли бордюри, дръвчета и насаждения. За 50 квадрата не му трябва на Зизизи косачка, ма какво да ви обяснявам на вас гражданята...
Аз също обработвам подобна площ ,правил съм опити с тример но за мене е по лесно с косачката.
Kaсапе въпрос на избор
Здравейте, интересува ме дали някой има Косачка Робот и какви са впечатленията и отзивите му от този уред.Благодаря предварително.