Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 43 от общо 43

Компютрите довеждат до много болести?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

всичко зависи от качеството на подседалищния дивайс.

а след много седене пред пц-то най-много да почнеш да изглеждаш така:

[}}:-|>>]

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Според мен има доста по вредни неща от това да стоиш пред компютъра. Истината е, че всичко около нас си е техника, която излъчва - ксерокси, компютри, факсове, принтери и какво ли още не. Това, съчетано с редките мигове на допир с природата, постоянния стрес и напрежение, води до отключване на гадни болести. Мен например ме боли дясното рамо от компютъра, ако някои може да ми каже защо:-))

4. Тук е от
    May 2003

Това е синдромът"кутре-Escape"

Получава се при пренатоварване от еднообразни, леки и затрудняващи ставите движения. На пръв поглед нищо не си правил кой знае какво.

Според медицината ако засяга пръстите се нарича ТЕНДОВАГИНИТ

Знам че името е особено..

При рамо си нямам идея как се казва.

Лечението е - да не го мърдаш много много.

Проблемът е че може би си караш мишката с тази ръка.

Имах една почивка - 10 дни не бях пипал клавиатура и се оправи малко ама после само за два дни всичко си както преди - с болки и чувството че някой ти седи по сухожилието и го дърпа с кука а то пука и пращи

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Dodolin, мерси за информацията. Със сигурност е от мишката и от това, че прекарвам страшно много време зад компютъра. Днес пробвах да работя с лявата ръка с мишката - пълен провал(

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Sunny, ако искаш да работиш с лявата ръка, добре е да зададеш в Control Panel - Printers And Other Hardware - Mouse - Buttons следната опция: "Switch Primary And Secondary Buttons". Мисля, че ще ти бъде по-лесно.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Ха ха, верно е - ПЦ води до болести и деформации, както физически така и психически. Ако Създателят ми позволи да го изследвам ще напиша и научен труд по въпроса. Щото той е жив и светъл пример за това колко вредно може да бъде 1 ПЦ, особенно ако то е разположено на масичка с колелца, и като се облегнеш на нея все да ти бяга )))))

То си зависи и от човека, аз имам ПЦ откакто се помня (а това е доста много), със зрението проблеми нямам абсолютно никакви. Не ме боли глава, не съм се згърбил, не ми треперят ръцете, не пия литри кафе (даже изобщо не пия кафе).

Всяко нещо с което се прекали е вредно по принцип. Факт е че хората със светли очи се тормозят повече от ПЦ, друг въпрос е ако се работи нещо сложно - тогава настъпва психическа умора, която предизвиква и физическа, както и отпадналост. Засега (да чукам на дърво) съм нямал такива проблеми, като изключим краткия ми и пълноценен престой в казармата, където бачках на ПЦ от 7.30 до 9.30, но това вече е минало.

ПЦ е за забавление или помощно средство, не пожелавам на никой да си изкарва парите с това, особенно с писане на програми. Програмистите са обречен вид хахаха. Не че нещо но това изкривява мисленето, който не е съгласен да се оплачи на арменския поп, не ми дреме.

А ГСМ са вредни преди всичко за сърдечно-съдовата дейност, не за главата, мозъчните клетки мрат когато си лашкаш главата в стената, бюрото или където и да е...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Това с психическите заболявания, си е неприятно и по други причиниЛ

Обикновенно болният рабира че е бил болен, след всички останали и то само ако се излекува )))))))))

10. Member Аватара на MoPcKu
    Тук е от
    May 2003
    Живее в
    Бургас

Важното в случая е да ходиш на лекар редовно , а не да си мислиш, че ще се оправиш от самосебе си!!!![]

Както правят поне 70% от Българите

11. Member
    Тук е от
    May 2002

Lord- e ni6to ti nqma za6toto o6te si mlad. Kogato ostaree6 6te vidi6, 4e 6te trqbva da si kupi6 u4ila i to sigurno golqm deoptur. Otdelno da ne govorim za psihikata ti, koqto se bugva s vseki izminal moment ot PC- to i ot tozi Quake koito igrae6. Ne govorq samo za teb, a za vsi4ki koito izpolzvat PC nezavisimo za kakvo. No nali pravim vsi4ko v kauzata na kompiutrite :].

12. Member
    Тук е от
    Jun 2001

CraatoR, проблема ти е, че четеш всякакви глупости.

както казва баща ми "Аз на писано не вярвам - гледам на една врата пише ЖЕНИ, влизам то вътре тоалетна"

13. Member
    Тук е от
    May 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">CraatoR, проблема ти е, че четеш всякакви глупости.

<div align="right">оргинално мнение на ivo80</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Do edna stepen si prav, za6toto vuv vestnicite pi6at vsqkakvi prostotiii ot koito me e zabolqval stomaha da se smeq. No ima dosta vqrni raboti, koito sa dokazani nau4no.

14.  

15. rub
    rub е офлайн

Тук е от
    Jun 2003

spored men glavno igrite vrediat na nervnata sistema

16. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Особенно Solitare и подобни

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Performace bottleneck в десктоп компютрите
    От Smurfa във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 09-09-10, 12:12
  2. НСБОБ срещу филмите по компютрите?
    От Ozy във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 08-05-06, 17:12
  3. Пречат ли компютрите на подрастващите ?
    От g_ishkitiev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 12-08-04, 22:29
  4. Някой има ли идея обмитява ли се компютрите?
    От orpamarosa във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 18
    Последно: 06-11-03, 00:33
  5. компютрите в мрежата
    От cvetan_pl във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 27-02-03, 02:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе