Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 43

Компютрите довеждат до много болести?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2002

Днес в вестник Труг прочетох статия в която пише, че PC- тата са причинители на много болести и вредят много на здравето на тези които ги използват. Бихте ли казали вашия коментар по темата, защото тук покрай мен възникнаха доста спорове?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2002

всяко устойство, което излъчва електромагнитни полета вреди на човека в една или друга степен...само дето сме напълно заобиколени от такива неща [:D]

4. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Мммм аз единственото от което се разболях са 3Д шутъри и куестове [:D][:D][:D]

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Верно си е!!! Гледам хората играят SVEN2 !!!

Mного зле им се отразява.

Мехеххехех

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Това за болестите е вярни и основната вреда нанасят CRT мониторите.

7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Навреемто се опитах да си докарам тендовагенит със много игра на minesweeper. [:D] А иначе сериозно... чак много да са не вярвам - то сновния проблем идва от кофти мониторите - бавно и постепенно ти заминават очите и от седенето в неудобна поза.

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

всичко е индивидуално - аз не съм забелязал очите ми да са се повредили повече от седенето пред компа, хем съм вече 15 години пред монитора, започвайки от правец 8х, през "изот"-ски черно-зелен [], и т.н. (само черно-оранжев hercules ми се е разминал). сестра ми за сметка на това не е сядала пред комп и очите й хич не са добре. 100 на 100 има зависимост и оказва влияние, но категорични изводи: "комп=очни заболявания" не трябва да се правят.

има друг основен проблем с изморяването на очите, който се наблюдава при несвикнали - не мигат. обърнете внимание на хората, които рядко използват компютри (и не само те). почти всички просто нер мигат, вторачват се в монитора и очите им се насълзяват. след което настъпва зачервяване, болки в главата и т.н. направеният извод: "ах, работих 1 час на компютъра и такова главоболие ме хвана, че...". аз като стоя някои дни по 16 часа защо не ме болят очите?! иди после обяснявай, че мониторът е с по-малко излъчвания от телевизора, а хората седят и зяпат филми до затъпяване...

стойката: не всеки задължително се изгърбва от седене пред компа. отново пример с мен - ами че аз тогава трябваше да мога да си завръзвам обувките без особено да се навеждам!

според мен всичко си е индивидуално.

10. Member
    Тук е от
    May 2002

Да де освен психическа вреда до какви болести може да доведе? Аз например играх 3 месеца Диабло когато излезе и после драифах супер яко щото само като видех играта и ми ставаше лошо.

11. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Предполагам че вредата е правопропорционална на времето, което прекарваме с тях - както е и при всичката осатанала техника около нас - само че понякога доста време му отделят някои хора на компа

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Е винаги си има и исключения. То човек ако правино е научен и може да се пази няма проблеми в повечето случаи. И аз си кибича по 8-10 часа на ден. А и като се замисля за очните заболявания... Познавам хора с 9 диоптера заради четене на ноти примерно. А досега човек с 9 диоптера заради работа с компютър май не съм виждал :")

13. Member
    Тук е от
    May 2002

Ами да ако стоиш пред телевизора повече ще ти вреди отколкото компютъра нали? Все пак ТВ работи на 60Hz- имам предвид обикновенните ТВ- ри, не 100Hz- те.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Повечето хора, които не са сядали пред компютър ще ти кажат, че е много вреден, случвало ми се е да чета и чувам какво ли не.

Мненията дотук обхващат почти изцяло проблемите.

Според мен трябва да се обърне внимание на следното: да не се седи много близо пред монитора (и да се ползва такъв с намалено излъчване и с по-голяма честота на опресняване или специални очила), да се почива през определено време, с някакъв вид раздвижване (заради очите, и заради различните промени в гръбначния стълб, и да има избирателност спрямо естеството на работа (защото някои дейности определено водят до нарушаване на психическото здраве [:-apple])

16. Member
    Тук е от
    Dec 2001

wsichko e individualno

az sum s hiper gaden monitor ot 5 godini /zeh si edna 17-ka, chupi sa, i reshih che ne mi se zaniamawa s towa poweche/

stoia na okolo raka i malko ot monitora, po dosta vreme na den sum pred pcto - nikakvi problemi wse oshte ..

ima hora koito spat, posle pc, posle spat, posle pc i taka cial jivot

e ostawashe i wsichko da im e nared togawa

ama primerno spane malko razhodka pc i t.n. si e dobra kombinacia

pone pri mene vurshi rabota ot sumati i godini weche

a btw w statiite moje da si pishat kakvoto si iskat - 99,9% ot horata koito pishat podobni statii waobshte si niamat i idea za kakvo stawa duma wsushnost

17. Member
    Тук е от
    May 2002

Ami da de ama to si idva s godinite. Oblu4vaneto si pokazva svoq efekt sled dosta vreme ama i tova e vid radiaciq.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2001

e te i GSMtata bili hiper super vredni i neznamsikakvo, ama ne sum chul oshte na niakoi da mu e stanalo neshto ot towa

verno e che ot skoro gi ima ama wse pak mai nishto ne e dokazano...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Performace bottleneck в десктоп компютрите
    От Smurfa във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 09-09-10, 12:12
  2. НСБОБ срещу филмите по компютрите?
    От Ozy във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 08-05-06, 17:12
  3. Пречат ли компютрите на подрастващите ?
    От g_ishkitiev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 12-08-04, 22:29
  4. Някой има ли идея обмитява ли се компютрите?
    От orpamarosa във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 18
    Последно: 06-11-03, 00:33
  5. компютрите в мрежата
    От cvetan_pl във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 27-02-03, 02:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе