Днес в вестник Труг прочетох статия в която пише, че PC- тата са причинители на много болести и вредят много на здравето на тези които ги използват. Бихте ли казали вашия коментар по темата, защото тук покрай мен възникнаха доста спорове?
Днес в вестник Труг прочетох статия в която пише, че PC- тата са причинители на много болести и вредят много на здравето на тези които ги използват. Бихте ли казали вашия коментар по темата, защото тук покрай мен възникнаха доста спорове?
всяко устойство, което излъчва електромагнитни полета вреди на човека в една или друга степен...само дето сме напълно заобиколени от такива неща [:D]
Мммм аз единственото от което се разболях са 3Д шутъри и куестове [:D][:D][:D]
Верно си е!!! Гледам хората играят SVEN2 !!!
Mного зле им се отразява.
Мехеххехех
Това за болестите е вярни и основната вреда нанасят CRT мониторите.
Навреемто се опитах да си докарам тендовагенит със много игра на minesweeper. [:D] А иначе сериозно... чак много да са не вярвам - то сновния проблем идва от кофти мониторите - бавно и постепенно ти заминават очите и от седенето в неудобна поза.
всичко е индивидуално - аз не съм забелязал очите ми да са се повредили повече от седенето пред компа, хем съм вече 15 години пред монитора, започвайки от правец 8х, през "изот"-ски черно-зелен [], и т.н. (само черно-оранжев hercules ми се е разминал). сестра ми за сметка на това не е сядала пред комп и очите й хич не са добре. 100 на 100 има зависимост и оказва влияние, но категорични изводи: "комп=очни заболявания" не трябва да се правят.
има друг основен проблем с изморяването на очите, който се наблюдава при несвикнали - не мигат. обърнете внимание на хората, които рядко използват компютри (и не само те). почти всички просто нер мигат, вторачват се в монитора и очите им се насълзяват. след което настъпва зачервяване, болки в главата и т.н. направеният извод: "ах, работих 1 час на компютъра и такова главоболие ме хвана, че...". аз като стоя някои дни по 16 часа защо не ме болят очите?! иди после обяснявай, че мониторът е с по-малко излъчвания от телевизора, а хората седят и зяпат филми до затъпяване...
стойката: не всеки задължително се изгърбва от седене пред компа. отново пример с мен - ами че аз тогава трябваше да мога да си завръзвам обувките без особено да се навеждам!
според мен всичко си е индивидуално.
Да де освен психическа вреда до какви болести може да доведе? Аз например играх 3 месеца Диабло когато излезе и после драифах супер яко щото само като видех играта и ми ставаше лошо.
Предполагам че вредата е правопропорционална на времето, което прекарваме с тях - както е и при всичката осатанала техника около нас - само че понякога доста време му отделят някои хора на компа
Е винаги си има и исключения. То човек ако правино е научен и може да се пази няма проблеми в повечето случаи. И аз си кибича по 8-10 часа на ден. А и като се замисля за очните заболявания... Познавам хора с 9 диоптера заради четене на ноти примерно. А досега човек с 9 диоптера заради работа с компютър май не съм виждал :")
Ами да ако стоиш пред телевизора повече ще ти вреди отколкото компютъра нали? Все пак ТВ работи на 60Hz- имам предвид обикновенните ТВ- ри, не 100Hz- те.
Повечето хора, които не са сядали пред компютър ще ти кажат, че е много вреден, случвало ми се е да чета и чувам какво ли не.
Мненията дотук обхващат почти изцяло проблемите.
Според мен трябва да се обърне внимание на следното: да не се седи много близо пред монитора (и да се ползва такъв с намалено излъчване и с по-голяма честота на опресняване или специални очила), да се почива през определено време, с някакъв вид раздвижване (заради очите, и заради различните промени в гръбначния стълб, и да има избирателност спрямо естеството на работа (защото някои дейности определено водят до нарушаване на психическото здраве [:-apple])
wsichko e individualno
az sum s hiper gaden monitor ot 5 godini /zeh si edna 17-ka, chupi sa, i reshih che ne mi se zaniamawa s towa poweche/
stoia na okolo raka i malko ot monitora, po dosta vreme na den sum pred pcto - nikakvi problemi wse oshte ..
ima hora koito spat, posle pc, posle spat, posle pc i taka cial jivot
e ostawashe i wsichko da im e nared togawa
ama primerno spane malko razhodka pc i t.n. si e dobra kombinacia
pone pri mene vurshi rabota ot sumati i godini weche
a btw w statiite moje da si pishat kakvoto si iskat - 99,9% ot horata koito pishat podobni statii waobshte si niamat i idea za kakvo stawa duma wsushnost
Ami da de ama to si idva s godinite. Oblu4vaneto si pokazva svoq efekt sled dosta vreme ama i tova e vid radiaciq.
e te i GSMtata bili hiper super vredni i neznamsikakvo, ama ne sum chul oshte na niakoi da mu e stanalo neshto ot towa
verno e che ot skoro gi ima ama wse pak mai nishto ne e dokazano...