@estqwerty - аз така се изклатих преди 2 години. Трябваха ми 800-850V DC и си поръчах трифазен траф 3х380 ->3х600 5кW, направиха го, монтирам, там трябваше с мек старт да зарежда едни кондензатори за импулсен разряд и когато както се казваше в семейство мейзга - включ-прев - паднаха всички бушони до локалния трафопост - при криминал инвестигешъна после се разбра проблема - входа бил 3х425V. На въпроса що така бе миме ми отговориха, че всички нови трафопостове се правели за 425 трифазно и 240 моно по нов стандарт, та от тази страна на булеварда - 3х380, 50м по надолу 3х425....друг пък ми каза, че това се получавало така понеже при разкриване на нови трафопостове те се проектират според заявената евентуално консумация и респективно товар, например бизнес сградата е заявила 100кW, те го проектират за 150kW да ама тя е празна и консумацията е 5-10кW, тоест товара не е достатъчен трафопоста да клекне леко...и да се получат очакваните 380-385V трифазен. Затова е и този огромен толеранс в напрежението моно или трифазно. Научаването на тази информация ми костваше няколко бона за да оправя всичко дето изгоря по-горе![]()