Много интересно - ще промени познанията ви по история на изобретенията и кой е бил първи. Включително за първият мобилен телефон, WWW, електрическа крушка...
Вести.Ru: Кто первый? Хроники научного плагиата. Документальный фильм
Много интересно - ще промени познанията ви по история на изобретенията и кой е бил първи. Включително за първият мобилен телефон, WWW, електрическа крушка...
Вести.Ru: Кто первый? Хроники научного плагиата. Документальный фильм
Никакъв шанс няма да те "удари ток" с напрежение 26V, независимо с каква честота е. Или поне трябва да си много потен за да усетиш нещо.
Доста години са минали, ама нека за твое успокоение да ти кажа че не си бил подложен на токов удар изобщо. Със щепсела си дал накъсо и изпарената пластмаса те е изгорила. Знаеш ли какъв ток трябва да протече през теб за да се случи това в червеното
Хайде сега ще се правим на умни ли?Дай да те тресне тока, пък след това "развивай теории" за собствена сметка
Логичното е изгореното да е отдолу на дланта, а не отгоре.Изпарението отива нагоре и по твоята логика трябва да е изгорило дланта и пръстите отдолу/отвътре(към хватателната/свиващата се повърхност), където са дактилоскопните линии .Да обаче отдолу нямах нищо изгорено ...Всичко беше отгоре.
Точно там токът е протекъл по повърхността на кожата.
Тебе ток удрял ли те е?
Защо "изпарената пластмаса" не ми изгори долната част на ръката/дланта, ами ми изгори точно горната?
Между другото всичко до китката, включително и китката бяха черни от саждите и нищо не се знаеше.Първо си мръднах палеца, след него показалеца и така всеки един от пръстите, след това всички заедно, за да съм сигурен, че не са станали на въглен.
След това си измих ръката на чешмата...
Джъсти от ток определено не разбираш! По описанието ти не си попаднал под токов удар! Най-вероятно си се поизгорил и уплашил от така звучното и ефектно късо съединение което е протекло както обясняваш плавно до достигане на трайно и падане на защитата... това е нормално когато има електричество и вода с примеси...
Иначе аз съм попадал многократно под напрежение и протичане на ел.ток през тялото ми в различни точки - не е приятно и доста стресиращо и ефекта от това не е такъв какъвто го описваш! Става въпрос за 220 волта щото за по високите напрежения изгарянията са много по вероятни...
Кой е казал, че имаше вода.Вода нямаше.
Имало е.Някога.Най-вероятно е дал накъсо и след като е изсушен е поставен отново.Ако е имало вода, как ще е имало само в единия контакт, а в другите два няма да има и те месеци наред ще си работят...
espace - виждал съм как точно прав ток заварява/топи част от навита на "колело" стоманена тел 3 милиметра случайно изпусната и попаднала/изметнала се на две от клемите му и така даваща накъсо между тях.Ако не вярваш намери си зареден танков акумулатор(мисля бяха 400 амперчаса) пък "направи късо " през твоето тяло на няколко от клемите му да видим кой от двама ни е прав.По спомен акумулаторите -4 на брой, бяха 24 или 26 волта.
Тази тел никой не успяваше да я счупи/прекъсне с голи ръце без инструмент.
Преди това не забравяй да си напишеш завещанието ...
След като видяхме "искри" да хвърчат по сред бял ден никой вече не се еб@ваше при сваляне и качване на акумулаторите в танка ...
Този акумулатор върху който снопа тел попадна случайно го сваляхме за зареждане в станцията, тоест трябвало е да бъде изтощен ...
Това техническо облсужване на танковете го правехме на всеки 6 месеца -пролетно и есенно.
Този пост е редактиран от justify; 21-08-14 в 15:46.
Джъсти хващал съм клеймите на не един акумулатор. Няма значение танков ли е или не..... но и на танков съм ги хващал, едно време дядо ми си беше сложил такъв в багажника на джугана - можеше поне километър само на акумулатор да кара. Та мисълта ми е че през човешкото тяло няма как да протече ток достатъчен да те убие (защото тока убива а не напрежението), понеже тялото ни има достатъчно голямо съпротивление, та да не може при 12 или 24В да протече опасен за нас ток.
Това което описваш с телта е друго и съвсем нормално. Тя има много малко съпротивление и практически дава на късо акумулатора. В този случай протичат стотици ампери които разтапят проводника. Това е принципа и на електрожените за точкова заварка.
Аз обаче знам за един случай при който дете почина от удар с ток от 9 Волтова батерийка.
Джъсти, не се напрягай. От километри си личи, че с тока сте на Вие
Хайде една задачка за "знаещите".
Кой токов удар има най-голяма вероятност да доведе до фатални последици:
1. Дясна ръка - лява ръка
2. Дясна ръка - десен крак
3. Лява ръка - десен крак
4. Лява ръка - ляв крак
5. Ляв крак - десен крак
Ръка-ръка естествено, дори да са 2 леви .
Подредени по опасност ли ги искаш?
1. Дясна ръка - лява ръка
3. Лява ръка - десен крак
4. Лява ръка - ляв крак
2. Дясна ръка - десен крак
5. Ляв крак - десен крак
Ръка - ръка ги удря само такива като Джъсти. Печения винаги работи с една ръка в джоба angel
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-08-14 в 22:26.
До тук нямаме познали верния отговор! Други желаещи да се пробват?
Този пост е редактиран от Lupus; 10-09-14 в 12:06.