Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 121
Like Tree35Одобрявам

Връткат ли ни!?.........

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: Връткат ли ни!?.........

Е добре де, съгласих се. Но едничка мисъл ме гложди: А освен въпросния тираж, защо пък няма нито един случай, в който два тиража, в различно време (примерно в различни години) да бъдат с едни и същи числа.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Сигурен ли си? Аз статистика по-продължителна от 1 година не съм виждал.

4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

От 1959 насам ще те оправи ли
    http://bgtoto.com/6ot49_arhiv.php

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Отдавна съм приел факта, че тотото се явява един допълнителен данък на населението /най-вече по-бедната му част/. Като пускаш по 2 шифа седмично това са едни 5-10% от вече обложените доходи на голяма част от населението.

6. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Какъв данък? Нещо в което има силни подозрения за измама (да не кажа доказана измама) не може ме накарат да дам и стотинка... Защо наливате париците си в тази схема не разбирам? По този начин храните измамници и насърчавате тези практики - безотговорно е!
    И толкова постове не мисля, че заслужава след такава издънка - какво по явно от това, че има нещо много обезпокоително там...

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Аз също не играя, но едно 80-90% от населението играе, и то здраво. Така че си е данък от всякъде.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    ... Защо наливате париците си в тази схема не разбирам? ...
    -Като не пускаш нямаш шанс да спечелиш.
    -Колко пъти си печелил съществена сума?
    -Една 5-ца, 5-6 по-големи четворки.
    -А колк пари си хвърлил в тотото спрямо тези печалби?
    -Ами ....
    -А от както въведоха електронната обработка, колко пъти си виждал печалба по голяма от 10-тина комбинации?
    -Ами ....
    31-ви набор. Играе тото от как се помни (не че помни мнго вече де). От както аз помня има една печалба от 60 кинта и 2-3 по 20-30. И въпреки всичко продължава.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

някога някъде четох много готин лаф:

тотото/лотарията не са пенсионен план, че да се надяваш цял живот като внасяш, накрая да получиш много накуп

11. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Още един лаф.
    Попълвам фиш, но не го пускам.
    Иии всяка седмица печеля.
    Alexi одобрява това.

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Напоследък голям кеф ми става, като гледам опашките пред лавките и всеки търка ли, търка.
    Този пост е редактиран от dimkaraganchev; 20-07-15 в 22:14.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev Виж публикацията
    Напоследък голям кеф ми става, като гледам опашки пред лавките и всеки търка ли, търка.
    Ами будала човек и вързано куче го хапе!
    Лошото е, че опростачването на хората е придобило масови размери. Всъщност, когато се зачетеш внимателно в темата, ще видиш, че то даже и тук намира място. Когато не достигат аргументи, започва лепене на етикети или опити за плоски по детински манипулации. Когато не достига логика се постват copy/paste сложни формули, които постващия ги най-малко разбира. А не достига здрав разум да се обясни, че една хвърлена монета в два и повече пъти може да се пада все ези, защото има две възможности и те са равновероятни. И няма никакво значение какво си хвърлил предишния път! Добре, че Интернета е като суха попивателна - поема еднакво добре и чист спирт, и черно мастило и гола вода.
    Този пост е редактиран от Lupus; 20-07-15 в 22:23.
    espace одобрява това.

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

абе не е баш така

поотделно вероятността наистина е 1/2, но вероятността 2 пъти подред да се падне 1/2 е точно 1/4

ако искаш 2 пъти подред да се падне ези, при първото падане на ези , вероятността да продължиш на ези, т.е. да си изпълниш условието "2 подредни ези" е 1/2, но ако първият път ти се е паднало тура, втория път каквото и да хвърлиш, вероятността за "две поредни ези" е 0, така че претеглената ти вероятност за двете възможни развития си е баш 1/4

поотделно всяко си е независимо и е наистина 1/2, но секне ли те някъде неудобния резултат, веднага разбираш защо вероятностите се умножават... ама наистина не разбирам защо на теб трябва да ти се обяснява. наистина!
    Yasen6275 одобрява това.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    абе не е баш така

поотделно вероятността наистина е 1/2, но вероятността 2 пъти подред да се падне 1/2 е точно 1/4

ако искаш 2 пъти подред да се падне ези, при първото падане на ези , вероятността да продължиш на ези, т.е. да си изпълниш условието "2 подредни ези" е 1/2, но ако първият път ти се е паднало тура, втория път каквото и да хвърлиш, вероятността за "две поредни ези" е 0, така че претеглената ти вероятност за двете възможни развития си е баш 1/4

поотделно всяко си е независимо и е наистина 1/2, но секне ли те някъде неудобния резултат, веднага разбираш защо вероятностите се умножават... ама наистина не разбирам защо на теб трябва да ти се обяснява. наистина!
    Това ми прилича повече на поезия, отколкото на математика. Между двете хвърляния няма никаква зависимост. Всяко е само за себе си, при равни начални условия. Вероятността е винаги 1/2!!! А ако след петото хвърляне каква е вероятността да се падне пак ези? Обясни ми по какъв начин влияе първото хвърляне на следващите, за да се променя вероятността!

PS На мен също трябва да ми се обяснява, защото нито знам всичко за теорията на вероятностите, нито претендирам за това. Но сега на свежа глава да обясня на теб и аудиторията къде е твоята грешка:
    Ти поставяш предварително условие. И ако то не се изпълни при първото хвърляне, получаваш друга вероятност!
    При разглеждания случай с тотото такова условие (да ти се паднат точно определени от теб числа НЯМА!
    Там се реализира една от милионите възможности и се пита в задачката каква е вероятността при следващо теглене да се реализира същата възможност. Ами вероятността е същата!
    Този пост е редактиран от Lupus; 21-07-15 в 09:51.

17. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Ами постави задачата по близко до реалността. Имаш 6 монети, при хвърляне на всяка от тях, ще получиш по един резултат от тях. Каква ще е вероятността да се паднат на едни същи позиции, еднакви лица на монетите и това 1/2 ли е.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от fbr Виж публикацията
    Ами постави задачата по близко до реалността. Имаш 6 монети, при хвърляне на всяка от тях, ще получиш по един резултат от тях. Каква ще е вероятността да се паднат на едни същи позиции, еднакви лица на монетите и това 1/2 ли е.
    Да, вероятността всяка монета да паде на ЕЗИ е една и съща - 1/2.
    Какво и дреме на петата монета какво си хвърлил на първата?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе