ти също не виждаш, че НЕ целува, но си убеден, че си прав?
с какво си по-различен от мен?
ти също не виждаш, че НЕ целува, но си убеден, че си прав?
с какво си по-различен от мен?
Имате проблем, не сте в покой със себе си. Наивно като 5 годишни деца очаквате генерала да е някакво извънземно, робот, който никога не греши. Дали я е целунал или не си е негов проблем. Аз много често обяснявам на моите чукундури защо не трябва да се пуши с цигара в ръка, което по никакъв начин не омаловажава железните аргументи на науката, които им излагам. Същото правят и хиляди лекари, които след като приключи прегледа, в който със страшен поглед ти казват, дословно цитирано: "Ако не спреш цигарите веднага ще умреш", отиват на терасата и припалват. И аз виждам, че на брифингите мачка маската си. бърше си очилата с нея, чисти с голи ръце някакви прашинки по масата....това са неосъзнати движения, които всеки от нас прави и е трудно да се изкоренят за ден два.....
Вчера гледах генерала как седи с маска и плътни очила до премиера. Едва ли е улав, прекрасно знае какво и как да направи за да се предпази максимално. Дори да е целунал иконата, секунди след това устата му е била обляна обилно със спирт например.
Аз пък не разбирам защо трябва да се целуват иконите! Какво обшо има с вярата да целуваш все пак една вещ? Може просто да е докоснат с ръка ако иската да я "усетят"...
Аз ли твърдя убедено нещо без да го виждам или вие?
- - - - - - - - - -
Наблюдавай го внимателно! Ако в ръцете си няма нищо, той непрекъснато прави с тях някакви движения. Според психолозите това издава голямо нервно напрежение и вътрешна несигурност. Но определено ги овладява добре, докато някоя куха лейка не го изкара от кожата му.
- - - - - - - - - -
По тоя повод църквата е водила много дълги спорове. Това е и една от разделителните линии между католицизма и православието. Въпрос на ритуал!
Този пост е редактиран от Lupus; 04-04-20 в 12:51.
Католиците май нямаха икони...
Народна мъдрост от 2020, открита и дебело потвърдена в Сетком:
"Качествения глупак не само повтаря грешката си, а я повтаря до безкрай"
Викам да не сме чак толкова нахални и да се откажем от думата "открита".
Но няма как да се откажем от "дебело потвърдена"
ЗАКОН ЗА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА
Чл. 7.
(1) Свободата на вероизповедание не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други лица.
...
(3) Правото на вероизповедание не може да бъде ограничавано, освен в случаите по ал. 1 и 2.
Този пост е редактиран от MitkoS; 09-04-20 в 14:35.
Що ми се струва , че епидемията не е от корона-вирус , а от луда крава ?!?
Защо мъжете могат да боледуват от "свински грип"?
Защото са свине.
Защо жените не могат да боледуват от "луда крава"?
Защото това е болест на мозъка.
Това опровергава допускането си, че епидемията е от "луда крава", тъй като има потърпевши жени
Всички убийци са божии човеци.
Господ е искал да прибере някого, но е имал много друга работа в този момент (или пък го е мързяло точно тогава), та затова се е обърнал за помощ към тези които наричаме убийци.
И те са му свършили работата, т.е. помогнали са му.
Този пост е редактиран от MitkoS; 09-04-20 в 18:10.
Германският конституционен съд потвърди забраната за общи молитви
А у нас чакаме владиката да каже "затварям църквата", щото държавната власт е представена от скопени генерали и не ще да спазва закона и да го приложи.
Ама човека с каскета не спи, а дебне.
Ако след тия религиозни празници пламне яка вълна, сегашния или бъдещия Гешев може и да подгони генералите, че не са спазили и приложили закона (бездействали са).
Много лесно се решава проблема: Застава по едно ченге пред всеки храм и който влезе глоба от 300лв...
вожда си прави пъ-ръ на гърба на коронавируса....
Тоалетна хартия дали няма да раздават? Рекламна, с образа на вожда