Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии
Всеки може да откаже ваксинация. Ако работите или искате да работите в здравеопазването сте длъжни да имате всички ваксинации. Поне тук е така уредено. Защо? Защото някой ще трябва да се грижи за тези, които се разболеят. И не говорим за сезонните грипни ваксини ( те също са задължителни за хората, работещи в здравеопазването), но за другите като дифтерит, полио, хепатит б, туберколоза и т.н.
Всеки има право да се съмнява и отрича, но ако прекарате полио и останете инвалид за цял живот-някой ще трябва да плаща, за да имате достоен живот.
Наистина няма нищо общо с релия и църкви, но е добре да се замислим...
Фиър...Това не харесвам на науката - агресивността и, много по-грозна и от тази на най-радикалните религии. Децата ни вече плащат цената: алергични, асматични, с разбита имунна система, фрашкани с безсилни вече антибиотици и химия идваща от всяко пакетче в магазина. Ако вземеш чистата вяра и я облечеш във влияние и пари, получаваш грозни религии, но и науката облечена в същото става много по-опасна. Пример: болниците ни, личните лекари пътуващи безплатно до китни места срещу откровено тровене на населението, производители на храни готови да не оставят дори една натурална съставка в продуктите срещу по-голяма печалба....Фен си на научно-техническите постижения, но едва ли дори с трима яки мъжкари бихме те принудили да ядеш салам нали ? :))
1 Прикачен файл(ове)
За антибиотиците съм съгласен- те затова и никъде по света не се продават без рецепта:)
За другите проблеми- те са си по-скоро на местно ниво. Ако имате възможност да платите около 100 лв за килограм prosciutto примерно-вероятността да е некачествено е малка:)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28577&stc=1
Цитат:
Първоначално публикувано от
Tommorow
Фиър...Това не харесвам на науката - агресивността и, много по-грозна и от тази на най-радикалните религии. Децата ни вече плащат цената: алергични, асматични, с разбита имунна система, фрашкани с безсилни вече антибиотици и химия идваща от всяко пакетче в магазина. Ако вземеш чистата вяра и я облечеш във влияние и пари, получаваш грозни религии, но и науката облечена в същото става много по-опасна. Пример: болниците ни, личните лекари пътуващи безплатно до китни места срещу откровено тровене на населението, производители на храни готови да не оставят дори една натурална съставка в продуктите срещу по-голяма печалба....Фен си на научно-техническите постижения, но едва ли дори с трима яки мъжкари бихме те принудили да ядеш салам нали ? :))
Викаш религията не е агресивна, а разните призиви за огън и меч няма да ги броим.
Хайде да погледнем картинката от гледна точка на статистиката. Каква е продължителността на живота там където не ползват наука и там където се ползва достиженията на съвременната наука? Къде е по-високо качеството на живота?
Не забелязах да си отговорил на въпроса какво е Бог според теб. В какво точно вярваш?
Цитат:
Kx
Не забелязах да си отговорил на въпроса какво е Бог според теб. В какво точно вярваш?
Да се включа неканен...
Понеже виждам и ти явно търсиш доказателства за съществуването на Бог - мога само да ти загатна за косвени такива.
Когато нещо е предсказано и се случва - това какво ти говори?
Когато имаш среща с човек, който те прочита като отворена книга и за минали събития (без да се познавате дори) и ти назовава проблемите и страховете, както и какво ще се случи и то се случва - нима това е съвпадение?
Е аз съм си извлякъл поуките и съм убеден, че Бог съществува и всички ние имаме съдба...
Според теб няма значение какво какво правим има Бог който ни управлява и всичко е предначертано ?
Относно доказателствата ти за това , колкото сбъднати предсказания, хиляди пъти повече несбъднати.
До сега не съм срещал някой непознат който да ме чете като отворена книга (но и не ходя при врачки и гадатели)
Цитат:
Kx
Според теб няма значение какво какво правим има Бог който ни управлява и всичко е предначертано ?
Относно доказателствата ти за това , колкото сбъднати предсказания, хиляди пъти повече несбъднати.
До сега не съм срещал някой непознат който да ме чете като отворена книга (но и не ходя при врачки и гадатели)
Това, че не си срещнал не значи, че несъществуват!
Това което ти споменах за предсказание - имам в предвид точно конкретни неща и те се случват! И повярвай когато изпаднеш в положение в което няма кой да ти помогне ще търсиш и нестандартни начини. Въпроса обаче опира до това да намериш правилния човек, който не е шарлатанин, да има способности... Та тогава може и да разбереш какво имам в предвид!
Да така мисля, че има съдба - т.е. предначертани са ни определени неща в живота и те ще се случат! Никой не може да ги промени! Иначе няма как да има предсказания които да се сбъдват - нали така? Кофти е - когато се замислим, че едва ли не сме марионетки, живеем в матрица или нямаме свободна воля - но това се получава...
А иначе до преди 10-тина години бях абсолютен атеист...Но съдбата така ми се завъртя, че сега разбирам колко съм бил наивен...
Цитат:
Tommorow
Това което описваш е човешка алчнотия, не е наука. Науката създава, а човека решава как и какво ще използва
Човешка алчност, създадена по божие образ и подобие..... не маймунската
Или и това ще го пишем на сметката на Лукавият ?
Относно агресивността на науката, дай поне един пример в който учени изгарят публично вярващи .
Обратните примери, БОГ дал :oops:
Цитат:
sad sack
Относно агресивността на науката, дай поне един пример в който учени изгарят публично вярващи .
Обратните примери, БОГ дал
https://fakti.bg/life/327312-5-ot-na...rhu-hora-video
https://www.vbox7.com/play:ffa1f20622&start=9
То примери има ........
Цитат:
stainway
За антибиотиците съм съгласен- те затова и никъде по света не се продават без рецепта:)
За другите проблеми- те са си по-скоро на местно ниво. Ако имате възможност да платите около 100 лв за килограм prosciutto примерно-вероятността да е некачествено е малка:)
Това става ли за ядене? Италиански смешници...ще ми продават само бут и сол....ето това е етикет:
http://burgas-podlupa.com/wp-content.../06/shunka.jpg
3 Прикачен файл(ове)
E621 е много гадно нещо .Мононатриевият глутамат...Избягвайте го!
Но ако силно вярвате-може и да не ви действа:)
П. П. Сега погледнах, при мен само свинско месо и сол:)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28581&stc=1
А иначе няма никакъв проблем шунката да бъде от биологични съставки .Въпрос на избор.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28582&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28583&stc=1
Извинявам се на тези ,които по религиозни причини не консумират свинско. Стана малко шунково -релогиозна тема. :)
1 Прикачен файл(ове)
момент да видя при мен...
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28584&stc=1
пфу, туй пък аз сам си го правих... да му се не види, сега откъде да знам какво има в него? ;)
Цитат:
stainway
E621 е много гадно нещо .Мононатриевият глутамат...Избягвайте го!
Защо?
Китайците масово го използват като подправка в тяхната кухня, в супи, рамен и нуделси, и като гледам нищо им няма.
В стрийт фууд и в ресторантите много го използват за овкусяване, заедно с лют червен пипер.
1 Прикачен файл(ове)
мононатриевият глутамат не овкусява, а обостря вкусовъзприятието на луковиците на езика
и китайците не го ползват в кухнята си, а китайската кухня ИЗВЪН китай го ползва, защото храната ти се струва по-вкусна и плюскаш ли, плюскаш...
-------------------
и понеже ме попитаха дали бих ял салам, след като вярвам на науката, искам да уточня нещо много важно:
аз имам доверие в обектните знания, част от науката, като не ги бъркам със субективната глупост на биологичната единица "човек", склонна да ги вземе и... да се застреля в главата с тях
нъл' вдявате разликата?
човек може да си вярва в който бог на утринната роса иска, но докато проявява здравия разум да знае какво ще се случи, ако натисне червеното копче, нямам проблем с него
проблемът ми идва с идиоти като тези:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28585&stc=1