заразил съм го с казуистика - "на кой кадър се вижда ..."
ПП.
а ти ме зарази да не ползвам големи букви в началото на изречението
заразил съм го с казуистика - "на кой кадър се вижда ..."
ПП.
а ти ме зарази да не ползвам големи букви в началото на изречението
/offtopic
ако стоеше толкова време пред компа, колкото го правя аз, от толкова много време, отколкото съм аз, със сигурност щеше да разчиташ като мен главната буква да се появява сама
ако не - майната й
Аз лично не съм чувал президента да е казвал за себе си, че е истински вярващ. Така че за мен по-вероятната версия е да не е я целунал истински, а само да е имитирал целувка, както повелява протокола. И друг път сме коментирали - има етикет и той се спазва от възпитаните хора. Не зная дали знаеш, че когато се целува ръката на жена, то никога не се прави истински, а само се имитира. Обратното се счита за просташко.
В случая едно от най-важните неща (вече посочено от FearMe) е кой точно ближе иконата. Едно е това да е някоя квартална бабичка, съвсем друго е това да е шеф на кризисен щаб, който (УЖ !!!) дефинира правила за безопастност.
Убръкал е тревичката.
А и снобарията яко го тресе както винаги, та чак го заслепява:
и е готов да оправдае каквато и да е генералска глупост, без значение кой е генерала.
Ми да я целува през маската ... тая идея с целуването на разни картинки/предмети не ми е особено понятна ...
Неговата стана като на клипа с една госпожа политик (кмет или нещо такова) дето ни чете пред камерите как да носим маски и да не се пипаме по лицето , а в същото време си плюнчеше пръстите да отгърни следващия лист
Ей, пак опираме до камбанарийката! На някой му се иска нещо някой да направи, за да може той да го наплюе, мислейки си, че с това се издига над него! Даже и онзи другия да не го прави, той си го въобразява, ей тъй, борейки се със собственото си чувство за малоценност! И ти идва да му кажеш: "Абе цървул, когато и ти станеш лекар, хирург, професор, доктор на науките и генерал едновременно ще имаш правото да му държиш сметка какво и кога да целува или не! Даже и да е целунал иконата, на него му я поднася патриарха! Ти можеш да целунеш само на жена си тигана, ако ти го поднесе!"
Срещу кое ?
Срещу близането на иконите или срещу лапсуса.
Ето ти един довод срещу близането - "Църква в Южна Корея заразила 46 души с коронавирус със спрей".
Коментирали сме го вече на предишните страници, но добре известно е, че глупаците обичат да повтарят грешките.
А за лапсуса - на всеки се случва ... стига след това да не тръгне едно замазване (в случая (уж) не тръгна)
ПП
Това че продължаваш със заобикалки да твърдиш, че генерала не е целувал иконата е меко казано глупаво.
Не знаеш дали я целунал или не, но това навеждане да я целуне или навеждане, че все едно я целува първо е едно ужасно дискредитиране на правилата за пазене от вируса не от кой да е, а точно от шефа на кризисния щаб и второ всички бабички сега ще си кажат "щом той го прави, значи мога и аз".
А освен бабичките, ти също вече на практика го каза "това е безопасно... , особено щом патриарха поднася", което общо взето е мнооооого глупаво мислене меко казано.
Опасно е и всички добре го знаят, но "етикетааааа , генералааа !", ... смешки
Този пост е редактиран от MitkoS; 02-04-20 в 23:29.
Мииии, не! В качеството си на хирург, професор, доктор на науките и генерал едновременно, може да целува каквото и когото си иска. Той обаче е и началник на щаба за борба с вируса. Когато сам нарушавш правила, които сам аи наложил на цял един народ, това срива доверието в институцията, която представлявш.
Това, че не я бил целунал наистина, върви го обясни на бабичките, които утре ще отидат в църквата и ще оближат иконите. Когато си на такава позиция, трябва да се съобразяваш.
Не се карайте. Иконата е подготвен предварително подарък, който със сигурност е санитаризиран, не е от ония олигавените в храма....