ОК, един го приема като "Божие чудо, друг като късмет/случайност. Ако някой ми покаже, че делът на невредимите спрямо този на размазалите се при едни и същи ситуации е в полза на религиозните - обещавам да се замисля по въпроса.
ОК, един го приема като "Божие чудо, друг като късмет/случайност. Ако някой ми покаже, че делът на невредимите спрямо този на размазалите се при едни и същи ситуации е в полза на религиозните - обещавам да се замисля по въпроса.
— Там, откъдето идвам, нямаме богове - каза Двуцветко.
— Имате - каза Дамата. - Всеки има богове. Само че не мислите за тях като за богове.
Да го перифразирам "малко":
— Там, откъдето идвам, имаме богове - каза Дамата.
— Нямате - каза Двуцветко - Никой няма богове. Само че мислите за някои неща като за богове.
А какво всъщност е Бог според Вас?
Бе отразили са ти се тия премеждия![]()
Споко, имам вградени слънчеви очила
Споко, ще си останеш сляп, цял живот.
И какво сега ?
Мой ред е да кажа
"Споко, ще си останеш заблуден завинаги" ?
Всички сме заблудени - ако не вярваш виж:
Brain Games - National Geographic Channel - България
А тук малко илюзии:
© ОПТИЧНИ ИЛЮЗИИ УНИКАЛНИ ЗРИТЕЛНИ ИЗМАМИ
Ако си мислите, че всичко виждате както си е - ще се изненадате колко сме заблудени в действителността....
Джъсти, вярата му е помагала да не се отказва, даже и след най-категоричен провал. За умните и интелигентните вярата е предимство!
Ама не с рогите(удивителните), бре?
Колко от всички маси са "умните и интелигентните"? ...
Масата е само "вярваща", без желание да е умна и интелигентна.По-добре й е някой друг да "поеме" бремето на мисленето и ориентирането в обстановката и да им каже какво да правят.
И да й сипе в "копанката" да руча манджа, че да не вие стомаха ...
Нъл Тъй бяха възпитавани 45-60 години у нас?!
Дали ще "вярват" в Тато или в Господ за масите няма значение.Важното е вярата.
Истината обаче е , че нашата работа на избирателя по избор на най-способните няма кой да ни я свърши.Ако чакаме някой друг, то просто ще дойде поредният Супер Бойко и ще си назначи угодния нему президент, който "да не му пречи" ...
То и с ***** не е по-различно ...
Не си праФ Джъсти. Разлика има и то голяма, не е случайно, че в страните от соц лагера в които църквата и религията не бяха унищожени напълно, възстановяването от тоталитаризма е по -бързо. А за неуката маса, страха от Бога върши чудесна работа.