Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 90
Like Tree27Одобрявам

Размисли на tufata - никога не купувайте SONY & Samsung

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #16

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Проблема е във всички сфери - понеже не инженерите имат думата а маркетинг отделите решават кое как да се изчисли и как да се обяви на клиента! Същевременно уреда трябва така да се изчисли, че и да се счупи след определен период или така неусетно да се отклони от нормите, че да си мисли клиента, че е остарял морално и има нужда от нов - примерно.
    От друга страна в различен класови диапазон може да седи еднакъв хардуер (или част от хардуера) и само софтуерно да е "спънат" бюджетния кандидат - така излизат с различни версии за клиента и могат да разпъват локуми за уж флагмански модели а то просто не така спънати версии дефакто... От друга страна за поддръжката е по лесно и от там по евтино, както и за развойните отдели...
    bagerista9 и milanov харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #17

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Цитат Първоначално публикувано от tufata1 Виж публикацията
    Кажи точно кой модел оспорваш, за да бъдем точни.
    Доказателствата ще са в ефир пред всички.
    Да кажем, в момента което продават от аудио сектора мини системи и домашни кина, всичко е с не реални параметри. Кое завишено много кое малко...
    Да кажем ECL77BT система дадена 2х235вата, макар че усилватела е способен без проблем да изкара тази мощност, тя изкарва едва 2х100.
    Шейк моделите всичките са с не реални параметри също.
    Да говорим за по-стари? Може да ти кажа за всеки един модел почти що за стока е.
    Я малко слез на земята! Казваш, че параметрите не отговаряли на спецификациите, а не даваш нищо конкретно. Това са празни приказки. Обясни с факти за кои параметри, на кои точно модели говориш. По каква методология и с каква апаратура ги измери? Кое, къде и с колко се различава? А това с килограмите и мощностите направо кърти мивки! Техниката непрекъснато се развива и във все по-малък обем се постигат същите и по-големи мощности. Като ученик си бях направил лампов усилвател за китара. Тежеше повече от 20кг и с две лампи EL34 вадеше забележителните 20W. Сега на масата в лабораторията ми има една платчица 2х3см, която също ги вади, ама с клас D.
    Така че спри да ръсиш мозък!
    pulsedriverbg одобрява това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #18

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    HW-F350 2.1 120 W саундбар се захранва с външно адапторче 24V/2,5A

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015
    Мнения
    86
    #19

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Моделите са казани, примерни! Кое не ти е ясно? Ако си толкова настоятелност попитай за няколко модел и ще то тговоря за които имам директни отзиви!
    За кг и размера, точно това казах, че изобщо не са водещ фактор!
    Къде да слеза сега не разбрах, или просто не четеш какво съм описал.
    Как се мери няма да обяснявам... RMS напрежение в изхода по дадени формули при определен товар е равно на мощност съответно ефективната траква или т.н. RMS мощност, още по друг начин казано, реалната мощност която ни интересува.
    Меря при постоянен товар, определеният честотен спектър или фиксирана честота, както е описано, при направен в изхода в изкривявания в клипинг не надминаващи 10-те % които са посочени. На някой пише и при 1 и 10%.
    Ще те предупредя, че с мене е излишно да спориш на тема аудио по конкретно усилватели, говорители, звук и тн!
    Не всяко клас Д звучи като клас АБ, което реално е постижими и има такива Д-та. Тука не говорим за масово скапаното им звучене на техниката подари куп други неща не само усилвател, говорим все още за мощности!
    Според теб, щом не съм прав, кажи някой модел на Сони или Самсунг от сегашните им, които е с реално посочена мощност.

  6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #20

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Дали ще споря на тема аудио с теб или не решавам аз! А ти ако искаш да си коректен, а не поредния хейтър, дай конкретни данни от измерванията.
    Модел на апаратурата. По- дадени характеристики в документация - толкова. Измерени - толкова. Аз не видях такива данни в постовете ти, а нафуканото -
    Никога не купувайте SONY & Samsung!


  7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015
    Мнения
    86
    #21

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Този саунд бар отново според мен е с не коректно посочена мощност, защо?! 120 вата дадени общо на услватела както обича да казва г-н от Самсунг, добре но това не ни касае нас, защото общо мощността която се отдава не е равна това като 2х60 вата или 120 вата. Защо е така?
    Ако го отвориш предполагам ще видиш усилвател 4х30 вата. Както правят те? 60 вата за суба и още 2х30 вата за говорителите? Общо около правят 120 вата. Демек усилватела отдава ли 120 вата, отдава ги! Защо ни се струва че звучи по-малко и защо успява да се захрани с около 72 вата адаптер?
    Суб-а звучи до 120Хц да кажем, от там насетне звучат говорителите. Не свирят в един честотен спектър. Това е равно като звучене колона да кажем захранена с моно усилвател на 80 вата.
    Демек те ако решат да се защитят и почнат да мерят, какво ще изкарат?
    На баса мерят има ли 60 вата, на всеки говорител има ли по 30 вата? Ако ги има какво става събират и какво казват? Ето ти 120 вата! Уреда отговаря. Да ама не! Това не е коректно.
    Модел на Самсунг система MAX-А66. Дадена 680 вата. Толкова ли е? Толкова е, но усилватела! Дори в състояние което е е способен да отдаде толкова, но реално начина по който е комплекторвана с въпросните ОТ. Суб-баса го дават 240 вата но за да ги изкара, трябва 2ома товар, а той е 3ома.
    Колоните какво става обаче, отново Би-амплинг измама. Уж 220 вата на колона но не е така, а 110 вата. Към колоната ходят два канала, един за НЧ друг за ВЧ които са изпъленнеи всеки с усилвател по 110 вата на канал. Това е пълна глупост, защото при 110вата НЧ в 2 лентова колона, и ВЧ свирещ от 3-4Кхц нагоре, то не е нужно повече от 25 вата усилвател за ВЧ имайки предвид амплитудата на синалга, за да се получи алансирано звучене. Някой идоот е сложил обаче както при всички дриг марки същият усилвател със същата сила. Няма проблем, нека да има запас, но проблема е че реално тези 110 вата които той реално изкарва не се използват от никого. Обаче да се защитят уредбата реално дори не е отрязана вътре с активни филтри и на двата канала и за НЧ и за ВЧ пуска целият честотен спектър. Тоест ако се сложат двата говоритела от колоната в един канала е същата работа, тъй като в колоната си има пасивен филтър за ВЧ.
    Какво се оказва, купуваме уредба която я дават 2х220 вата + 240 вата бас а тя реално е 2х110 + 240 бас. Той дори и той не е 240 защото е 3ома, а да изкара 240 вата какво казах трябва 2ома товар според усилватела вътре.

    Абе едно време хич да не ми ги хвалите старите модели на Сони, както им е доброто? Усилвател кривящ от всякъде едвам изкарващ 100 вата, тук-таме някоя 150 вата. Нито една звучаща вярно. Е да, не бяха така отрязани в долните и горните граници, колоните им бяха по-добре направени в пъти... но както казах усилватела им е супер зле! Писна ми от стари сони-та коя с изгоряло стъпало коя с изгорял траф... всичко е изцедено до дупка!
    Те 95% от уредбите им от едно време работят в режим критичен за крайното стъпало. Винаги стъпалата които ползват са поне с 20-25% по-ниска мощност от това което искат да изкарат, та ги напъват на по-високо напрежение и по нисък товар. От там се почва и с проблемите. Трафовете им макар яки, клякат както си искат. Абе глупава работа. Уж имат системи ВАКС която трябва да играе ролята точно на лимитер - уя му, кривят та се късат!

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #22

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    А бре Лупи пак ли се изявяваш да мажеш - ей луд почивка няма! Ами не можеш ли малко по спокойно и без заядлив тон да помолиш автора за данните ами подскачаш като теле пред майка си. Естествено ти си както винаги най-компетентния и боли като някой тук се прави на по голям от теб разбирко - нали?
    Сещам се за една сентенция дето обикновено в български форум ти обясняват колко си тъп - та и Лупи е типичния представител - не му се връзвайте (както аз например го правя)...
    Туфата за Лупи е най-редовен похват когато иска да уязви някого да му иска конкретика със заядлив тон и все по навътре белким схване нещо та да се заяде... дай нещо да го видим този ламер какви води ще вади от 9 през 10 кладенеца да се посмеем после...

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015
    Мнения
    86
    #23

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Не ми пречи, при мене откачени клиенти по цял ден, свикнал съм на всякакви хора.
    Темата е сериозна и е цел. Исках да се съберат повече отзиви или предоставят уреди ако някой отрича нещо и настоява, че е коректно за да се обсъди и допълни като материал към всичко което ще се използва в сила срещу тях.
    Нещата продължават и се развиват прогресивно. А ние купуваме ли - купуваме!
    Сони казаха, че дори имали много силен пазар на аудио системи у нас последните години, спрямо други страни! Представете си! Вариантите са два. Това или беше манипулиращ отговор пред мен или просто наистина народа тотално е изглупял у нас. Според мен е първото, тъй като като гледам, Сони имат 5 системи у нас и това е. Супер смешни класове и модели. В другите страни се предлагат класи по-добри системи и като гледам там се купуват добре.

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    627
    #24

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    А това с килограмите и мощностите направо кърти мивки! Техниката непрекъснато се развива и във все по-малък обем се постигат същите и по-големи мощности. Като ученик си бях направил лампов усилвател за китара. Тежеше повече от 20кг и с две лампи EL34 вадеше забележителните 20W. Сега на масата в лабораторията ми има една платчица 2х3см, която също ги вади, ама с клас D...
    Аз съм този, който твърди, че КГ имат значение. Колкото и аудио техниката (електрониката като цяло) да се развива, все стигаш до загуби т.е. до радиатор. А както казва Мечо Пух, колкото повече, толкова повече. На теб ли точно да казвам, че един стерео усилвател 2*60/8 тежи към 8 кг, а ресийвър 5*70/8 - 7 кг. Една марка, сходни години и клас, как става? Да напиша ли колко тежи домашно кино от най-скъпите или да си затрая тактично? Гнусмас HT-J7750 - под 3 кг. е самото уред, барабар с BD плеъра и фенерчетата гордо титулувани като ламБи. Всичко това се твърди, че е 1330 W!!! Искам да му видя радиатора и трафа на това чудо, консумира под 80 W (баси якото, тези още малко и перпето мобиле ще направят), а няма даже 6 сантима височина. Със същия успех можеше да напишат и 13300000W при 0,?????? ом А не ви ли се струва странно, че НИКЪДЕ на сайта им не пиша при колко ома мерят. Едва в ръководството им е отбелязано, че импеданса е 3 ома. Е как тогава тоя боклук ще ми го продават на цената на евтин ресивър + комплект евтини ОТ? Баса му няма 6 кг, а го дават 170/340W, мда... Аре да го закача към 80 W усилвател и да видим дали няма да литне.
    Ясно е, че ни правят на маймуни, но това е валидно за всички. Далеч не са само Сони и Гнусмас. Който иска по-прецизни данни, отива в т.нар. "музеи" (не че и там не послъгват), ако има пари купува, ако не - зяпа. В крайна сметка, пак казвам това в технотата са свирещи кашони. Повече от наивно е да смятащ, че това дето го пише е истина. Готов съм да сложа пари, че горепосочения свирещ кашон на Гнусмас ще му се стъжни срещу, който и да било усилвател 2*100/8 с да кажем един приличен комплект букшелф към 90-92db и тук не визирам качеството на звучене... там мисля, че спор не може да има.
    За мен проблема, доколкото го има е в това, че хората биват подвеждани по големите цифри в мощността. Не знам за вас, но съм стигнал до извода, че повечето потребители залагат на мощността като водещ фактор в избора си за аудио система. Битува мнението, че колкото повече ватове толкова по "як" звук, а това, че маже и криви, някак остава настрана. Та така... лошото, е че от нас нищо не зависи. Единствено тук благодарение на всички ВАС се ограмотяваме малко от малко и отиваме по-подготвени на шопинг. Затова всяко мнение е важно, добре е да се знае. Който може да чете, нека се информира и нека МИСЛИ, последното не вреди на никого.
    spitfir3 одобрява това.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015
    Мнения
    86
    #25

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Не си прав!
    Първо клас Д усилвател с добро КПД каквито ползват тези техники , над 90%. Там радиатора който оглажда 600 вата е почти 5 пъти по малък от този който оглаждаш 2х50 вата един нормален усилвател клас АБ.
    Както казах, това е модел около 600-700 вата, но не 1300 ето че лъжат.
    Консумацията, вече ясно обясних да не се гледа. Не казвам и никога не съм казал, че тя не е от значение, но не за гледане, тъй като на никой уред не пише реално тази при максимално натоварване.
    При този модел измамата е с мощността както описан почти двойно, отделни и с лампите.
    На изброените до тук системи, никоя не криви критично, поне така че коренно да се усеща. Което ще рече, че всичко е доста под 10% Проблема не е в кривенето както казваш. Проблема е че хората гледат, по-високи мощности по които съдят, че е по-силно. Реално както сам знаеш, не всичко е до ватове а до дб и динамика. Там идва силата и от чувствителността на ОТ, а качеството от динамиката и от вярността на звука.
    Това са фактори за които няма как да спорим и искаме съд, защото не са описани. Никоя система няма качена АЧХ. Говорим тука обаче за нещо описано на тях и в документацията а именно мощност която не отговаря.
    Нека поне тя да е реална, а това че ще звучат като по-малко поради скапани ОТ и отрязани честоти нека си е друго.
    За измерване на много уреди пише как е измерено, при какви честоти и какъв товар, но това не отговаря!
    От Самсунг и Сони ми казаха при какви условия се измерва. Аз казах, че точно при такива измеря и съм се съобразил с това. Проблема е, че реално не може да се изкара това напрежение в изхода, което да е равно на тази мощност.
    Те твърдят, че това се прави в лицензирани лаборатории. Казах им, че не ме интересува къде и от кого се прави, факта е че реално по законите на физиката нещата не са верни. Това че някоя лаборатория с която работи дадена фирма е лицензирана, нищо не значи. Те може да лъжат както си искат и много от хората както и самите Сони да им вярват, че което са измерили е вярно, защото просто те са решили да подведат нещата и уж имат лиценз.
    Точно за това събирам материал които да се се приложи от няколко лаборатории у нас, а защо не и в цял свят след това, ако смятат и в другите страни, че нещата не са реални.
    След като това се направи у нас, смятам най-малкото както коментирахме с колега, че може да се забрани вноса им на техника у нас, ако не солени санкции и задължения на унищожаване на стока.
    Аз им казах, че просто не знаят с кого се занимават и какво ще следва. Не съм се отказал, няма и да се откажа. Ще продължавам докато си оправят параметрите.
    От там насетне хората сами ще си преценят дали да купуват, слаби боклуци, с лошо качество на високи цени. Тоест като видят, че няма и пазар, ще им паднат и цените доста или ще спрат да продават боклуци.
    Нещата са свързани. Изобщо не казвайте и не се оплаквайте какви боклуци има у нас. За това сте си виновни всички, които знаете как са нещата и си траете. Тоя няма да жалва оня няма да пише... и тн. Те точно на това разчитат, всеки да си трае. Нека да се докажат нещата, системно да се излъчва материал, да плъзне инфото в медии и изобщо от там по хората та да видим как ще е.
    Самсунг спряха някакъв модел който се бил запалил и вече информацията до каква степен стигна! Хем че тръгна от някакви си единични случаи които са дори манипулирани, но реално няма дадено нищо реално като процес. Ако това което искам, го направя, системно обосноваване и нагледно измерване с оценка на продуктите им, и се види на яве лъжата им, знаете ли какво ще се случи? Тотално ще им се срине пазара и рейтинга в цял свят. Заслужават си го!

  13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #26

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Няма как да се срине "тотално" щото всички лъжат и би трябвало и при другите да има същия ефект .

    То и при телевизорите и същата , че ако не и по-голяма измама - никой в Европа не пише реалните хц на поставения панел , а се плющят някакви мегаломански цифри, които сигурно и в маркетинговите отдели не могат да обосноват какво и как се смята . Че на всичко отгоре някои и нагло продължават да лъжат и отричат, когато ги хванат . Имах подобни спорови с ЛГ преди години за прословутата им LM6 серия, за която нагло твърдяха че е със 100/120хц панели , като дори се опитваха да ме убедят, че виждаш ли "не съм можел да си настроя телевизора" Изловиха ги навсякъде и в немските форуми мисля си имаше подобни теми като за 3Д-то в Д6 серията на Самсунг ,но дакато от Самсунг си признаха грешката и подменяха телевизори , ЛГ отричаха до последно като комунист на разпит . Добре, че успях по други причини (също по тяхна вина) да сменя недоразумението с плазмата .

    Та не знам как е законодателството в щатите , но там на кашоните си пише реалните стойности (120/240хц) , а не разни 1600/2700 простотии - явно има защо да е така ...

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    1,894
    #27

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Туфа...извинявям се за написаното от мен по твой адрес по-горе....явно наистина си разбираш от работата и си голям капацитет относно аудио техниката..,и в този ред на мисли ще те помоля да погледнеш ресивера от подписа ми...и да ми кажеш дали човек който не разбира от този тип техника,просто лаик като мен например,ще инвестира в подобен артикул.
    Все пак тук има и технически грамотни хора,които разбират когато някой пише небивалици...

  16. Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    627
    #28

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Момчета, недейте почва с панелите за ТВ, моля ви! Там е майка плаче. Има сумати изписани неща за фойерверка от матрици в един и същ модел на различните производители. Тук най-гнусни са самите Гнусмас. Производител от топ 3 при матриците слага какво му падне в собствените си ТВ и някои хорица смятат, че купувайки техен модел то задължително получават тяхна матрица... Колкото до херците и там е една свинщина, досущ с милионите ватове в разни нефелни пръчки.

    В този ред на мисли, аз като компютърен ентусиаст спокойно мога да река, че лъгането във ватовете при аудиото го има във ватовете на захранващите блокове за компютри. Затова правилото за килограмите е повече от добро при избора на каквато и да било техника. По-тежкото има повече мат'риал, респективно можеш да очакваш по-добро качество и реални параметри.

    Туфата много хубаво е писал за кабелите, мислех, че само при PC се пести от жица, явно е повсеместно. Преди време установих по трудния начин, че вече е трудно да намериш и меден кабел. Вместо меден проводник се продава CCA, при това за т.нар. "колонни кабели". На всичко отгоре и сечението е малце по-малко.

    Колкото до лабораториите... те нали гнусмас в сертифицирана тяхна лаборатория тестваха лимонката си и какво? Спряха продажбите й! Представи си как тестват ТВ, аудио и т.н.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015
    Мнения
    86
    #29

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Никога не съм казал нищо против ресивъра.
    Тука говорим за 95% от техниката им а не за останалият процент.
    Сам знаеш за което говоря. Това което се продава масово у нас.
    Казах че за качество не може да претендираме законно, защото там се слуша и се преценява. По това се различава една такава система от Хай-енд, но мерната единица за мощност по RMS е една. 100 вата са си 100 вата, без значение дали са от усилвател клас А, АБ... и тн.
    Оставете ТВ там е по друго и не е толкова водещо.
    А що се отнася, че не мога да ги срина защото всички лъжат - не е така. Аз мога да ги срина за неща, които докажа. Който иска да си доказва за другите марки и да съди тях.
    Панасоник в момента не лъжат чак така. други марки кои? Филипс също не лъжат така. ЛГ не ги споменава, това мене е по ниско класна марка от НЕО.
    Въпроса е, че нямаме институция май която да ги провери тези неща и да приложи санкции. Макар че като разговарях с тях, казаха ако предоставя материал от наши лицензиран лаборатории, това вече е друго и може да ги санкционират както си трябва.

  18. Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    627
    #30

    Отговор: Никога не купувайте SONY & Samsung!

    Може ли да се аргументираш за LG? Не се заяждам човече, стана ми интересно и затова те питам. На мен ми стоят като прилична марка с оглед на характеристиките и цената си. Аудио техниката им не знам как е, преди време имах Goldstar (първата ми уредба), голям боклук, но те реално сякаш нямат кой знае какви щения в аудиото. Виж в ТВ сякаш не са лоши... та затова съм любопитен, че ги сравняваш с НЕО-то

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. SAMSUNG UE-55JU6400 или SAMSUNG UE-55JU7000 или SONY KD-55X8507CSAEP
    От gpashev във форум Samsung телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 30-03-16, 17:23
  2. Никога не си купувайте BEKO
    От jujo_si във форум Хладилна техника
    Отговори: 23
    Последно: 30-01-15, 22:25
  3. Размисли и страсти
    От nmdimitrov във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 04-01-15, 23:09
  4. Продавам Sony Xperia tipo, SONY Xperia miro и SAMSUNG I5700
    От ekzidua във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 06-11-12, 21:23
  5. Не купувайте SONY CD-RW пълен буклук е!!!
    От EX-DJ във форум Общ - хардуер
    Отговори: 26
    Последно: 09-12-02, 22:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе