Коко, фърли едно око на следната тема, там сме се произнасяли надълго и нашироко, мнението ми и 2011 и 2017 си е едно и също . ТУК
Глупости на кубчета! Наш Коко обикаля по разни жълти сайтове и събира какъв ли не информационен боклук.
Кой стои зад този материал? Някой институт ли? Или световно известен климатолог? Или това е доклад на престижна научна конференция? Ами! Написано в стил ЕЖК от недоучил журналист, на когото са поставили задачата да намери за рубриката "наука" нещо сензационно.
климатолозите са като икономистите-академици, загубили, или по-скоро никога нямали досег с реалния свят
те ще ти кажат какво ще се случи, а когато това нещо не се случи, ще ти обяснят защо не се е случило
Ще видим колко ще се сурнат цените. поне 250 вата трябва да инсталира всеки да си обира паразитните товари и да товари мрежата, че нашите няма да се усетят от де им е дошло.а аец трудно се намаля.
https://www.bloomberg.com/news/artic...elling-at-loss
А по-напред, както викаше дядо ми, трябва всичко да се срине и да се започне наново или по-вероятно е да се започне някъде на чисто, а там където сме сега да стане гето с чалгарски заведения и изроди Започва изграждането на самодостатъчните села Regen
http://www.effekt.dk/regenvillages/
Този пост е редактиран от Tommorow; 28-01-17 в 21:52.
От днешна гледна точка, тия самодостатъчни села имат по-скоро с научно-теоретичен характер.
Със създаването на собствена електроенергия ще се справят, ама ще имат ли собствено например металолеене и автомобилостроене, или пък "Откъде ще дойдат компютрите и Интернетя ?!".
И честно казано, предпочитам домат от селска градина израсъл и узрял на слънце, отколкото домат расъл в тия оранжерии с помпозното име "аквапонни вертикални площи".
Т.е., нека да се самозадоволяват, но за конкретни неща, щото в останалото са неконкурентноспособни.
Ако ми плащат (ама кой и колко..?) да живея в такова село и ми осигуряват всички удобства - нямам нищо напротив....
Пълна утопия... Като експеримент е възможно, но за реален живот не става.
За живеене ще живея, ама не дай си боже се разболея, докторите дали ще им се живее там.
Тези села не са лагери. Ако ти трябва нещо отвън си го поръчваш. Проблема за мен е как хората живеещи там ще правят пари? Само ще живеят там, а пък ще работят в мръсния град ли?
Както е споменато, че сами ще си изработват храната в общи оранжерии - ами доктори, учители и други такива професии няма ли да има? От статията оставям с впечатление, че само за селскостопански труженици ще да е селището или не е обяснено добре от журналистите...
Е то всички доктори от тук се изместиха там. Може и там както тук - като ти затрябва доктор и си умираш. Учители имаме ама няма какво да учат... та по темата:
А като не плащаш за къща щото е пасивна и топленето е минимално, колата ти е заредена от излишната енергия и храна си я гледаш сам, пари ще трябват само за алкохол и разврат. А бе скучна работа.
Че какво им пречи да си варят сами алкохола (тъкмо ще е еко), а и еб@нето не е задължително да е с пари..... за какво ще са им като си имат всичко