Страница 13 от 15 ПърваПърва ... 31112131415 ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 218
Like Tree232Одобрявам

Въвеждане на нов модел ценообразуване на електроенергия за битови абонати

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Въвеждане на нов модел ценообразуване на електроенергия за битови абонати

Аз не разбрах следното. Ако изгориш примерно 1000kWh, плащаш цялата консумация на високата цена или 800kWh - на ниската тарифа, а останалоте 200kWh в случая, на високата? Моят апартамент е голям, външен, без топлещи съседи и консумацията ми в най-студените месеци стига 1000-1100kWh. С две малки деца съм и бойлера си лапа немалко. С този праг от 800kWh директно отивам в графата с "топлещи си басейните". Топля се с климатици висок клас и висок COP, но въпреки това не успявам да се впиша. Поддържам съвсем нормална температура, около 23гр.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Отговор: Въвеждане на нов модел ценообразуване на електроенергия за битови абонати

Само разликата от 800 до 1000.
    rosswen одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Въвеждане на нов модел ценообразуване на електроенергия за битови абонати

Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
    Само разликата от 800 до 1000.
    И аз така го разбирам. Ако в действителност е така, ще е приемливо.

5. Member Аватара на eleena
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    Варна

Приемливо ли, цената на "свободния пазар" е 1.15 приблизително, а следващия месец се очаква още по- висока. Смятай 300 KW колко ще ти излязат. Аз съм впрочем в същото положение .

6. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Цитат Първоначално публикувано от eleena Виж публикацията
    Приемливо ли, цената на "свободния пазар" е 1.15 приблизително, а следващия месец се очаква още по- висока. Смятай 300 KW колко ще ти излязат. Аз съм впрочем в същото положение .
    Я дай информация къде ги виждаш тези 1,15 за киловат, щото аз виждам друго - средната цена за ден от доста време е 0,60 лв ! Само да не ми цитираш някакви пикови цени важащи един час, говорим за СРЕДНА цена !
    rosswen одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от stivi Виж публикацията
    Я дай информация къде ги виждаш тези 1,15 за киловат, щото аз виждам друго - средната цена за ден от доста време е 0,60 лв ! Само да не ми цитираш някакви пикови цени важащи един час, говорим за СРЕДНА цена !
    И моята информация е около 60ст./kWh средно.

8.  

9. Member Аватара на eleena
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    Варна

60 е след приспадане на компенсацията. Ама за битовите не са казали че ще има... Иначе, ето справка за цените: https://www.evn.bg/Files/NotCategori...esArchive.aspx
    Този пост е редактиран от eleena; 22-10-22 в 20:37.

10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Не следя особено темата, затова моля някой ако знае да ме осветли:
    - След въвеждане на тези прагове ще продължи ли да има и делене на дневна и нощна тарифа? Ако има ще стане доста… сложна сметката?
    - Чух, че това било временно решение само за 1 година, а от 2024 трябвало цялото битово потребление да е от свободния пазар, без евтини киловати? В това има ли истина?

11. Member Аватара на eleena
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    Варна

Всъщност никой не може да ти каже реално какво ще стане, защото първо трябва да се внесе в парламента и да се приеме.

12. Member Аватара на Legal76
    Тук е от
    Jun 2019

Към горните въпроси да добавя и това:
    Къде виждате праг от 800 кв?

В кой законопроект, подложен на обществено обсъждане?
    Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Чакай де, още мътят водата.Рибата после ще я ловят.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Очаквано, вдигнаха мизата на 800, но мрънкащите изначало намериха други негативи.
    Ако няма мрънкане нямаше да се стигне и до тия 800квт, които ако се броят само за астрономическата зима три месеца са нищо за отопление на жилище в студените райони, топлите ще го духат лятото с охлажането. Отделно неяснотите дето споменаваш относно нощната тарифа и дали въобще ще я има и на каква цена е също от значение за крайната цена. Трябва да има обществен дебат иначе ще слушат лобитата.

16. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Не мисля, че заради нечие мрънкане е последното предложение.
    Аз и куп още хора си мрънкаме за трамвай 5. Аз вече не мрънкам да го пускат, а само за да кажат защо не го пускат… Без успех, никой нищо не казва
    ПП - това е в пъти по-голямо и скъпо осиране от прословутите жълти павета, много повече хора мрънкат, но не са правилните хора явно…
    Паветата ги политизираха и смениха, трамвай йок

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Не следя особено темата, затова моля някой ако знае да ме осветли:
    - След въвеждане на тези прагове ще продължи ли да има и делене на дневна и нощна тарифа? Ако има ще стане доста… сложна сметката?
    - Чух, че това било временно решение само за 1 година, а от 2024 трябвало цялото битово потребление да е от свободния пазар, без евтини киловати? В това има ли истина?
    Наличието на две тарифи за бита и три тарифи за промишлеността е въведено не по икономически, а по технически причини. Консумацията през деня, когато всичко работи е много по-голяма от тази през ноща по очевидни причини. За да не се разбалансира мрежата и да не се налага всекидневно изключване от нея на големи мощности, с нощната тарифа се стимулира консумацията през ноща. Вземат се мерки на различни организационни нива за да има някакъв приемлив баланс: различно начало на работния ден, трисмеменен режим на работа, движвнив на товарните влакове през ноща и др. Един любопитен факт - най-големия акумулатор и балансьор са големите промишлени хладилници за дълбоко замразени продукти. На месото му е все тая дали ще стои на -18°С или на -24°С. Хладилните агрегати се проектират така, че да могат да достигат по-ниска температура от допустимата по стандарт. През ноща те се пускат на пълна мощност и на евтин ток да свалят температурата колкото могат, а след 6ч сутринта се спират. и се пускат в поддържащ режим едва когато температурата се покачи до максимални допустимата.
    PS Да ме забравяме, че мрънкането постепенно преминава в ръмжене, а после тълпата грабва тоягите, кърти павета и започва масов пердах и чупене на глави. Както и че тълпата никога не е измислила нещо градивно. Пример - лятото на 2020г.
    Този пост е редактиран от Lupus; 22-10-22 в 21:55.

18. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    PS Да ме забравяме, че мрънкането постепенно преминава в ръмжене, а после тълпата грабва тоягите, кърти павета и започва масов пердах и чупене на глави. Както и че тълпата никога не е измислила нещо градивно. Пример - лятото на 2020г.
    Мисли реалистично...
    Първо в БГ става много трудно.
    Второ - единствено в София може да стане.
    Трето - решенията за тока касаят много по-малко софиянци, отколкото другите - в София ключът е ТЕЦ, а не ток.
    Четвърто - би следвало да няма политическа сила, която да подпомогне подобен протест, защото после ако дойде на власт ще се наложи да изпълнява европейски споразумения.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 15 ПърваПърва ... 31112131415 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Консумация на електроенергия
    От valboss във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 11-09-22, 11:07
  2. Отговори: 24
    Последно: 25-10-17, 20:32
  3. Уреди за пестене на електроенергия
    От dragomir7708 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 10-07-08, 18:36
  4. Кои са 16,32,64 битови памети
    От milev във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 09-12-05, 21:31
  5. 64 битови РС
    От CNA във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 06-07-05, 11:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе