Абсолютно съм против лепенките! Никой! Ама никой от световните производители на компютри не си позволявя лукса, да забрани на клиента си да бърка в компютъра. Аз лично отговарям за 4(четири) сървъра, COMPAQ Proliant ML350 G2 i G3, резонно със Pentium III и XEON във тях. Тези компютри струват доста пари. И изкарват доста пари. Всеки един час, в който тези машини не работят на пълния си капацитет ни струва наса пари (занимаваме се с CFD симулации, ако някой знае за какво става въпрос ще разбере). За тези компютри е невъзможно да спрат поради изгоряла памет или процесор(освен ако не капнат всички процесори или всички памети). Но какво? Ако ми се наложи да сменя процесор да губя часове за да го нося нагоре надолу? Само заради гаранцията? Смешно! Явно и от COMPAQ смятат така. Дисковите устройства са ми в RAID масив. И са SCSI с оптичен интерфейс! Дори при цената им, никой не ми забранява да си ги махам, когато си поискам, и да ги нося където пожелая. Това е въпрос на фирмена политика. И фирмите в България трябва да се научат да уважават правото на своите клиенти на собственост, и на правото им да се разпореждат с нея. Защото, в противен случай се оказва, че собствениците на един компютър сме двама - аз и фирмата, която ми го е продала. При положение, че съм си платил. Смешно! Това само в България го има, убеден съм.