Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 96

С какво право фирмите слагат лепенки на PC-тата??

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Не разбирам защо си мислиш, че не съм ти отговорил.

Казах вече! НЕ! Няма да го нося до фирмата. Достатъчно разбирам, за да се сетя поне за 10-тина начина да си преточа филм без да свалям HDD-то. А ти?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Казах вече! НЕ! Няма да го нося до фирмата.

<div align="right">оргинално мнение на Longhorn</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

с това `не` значи признаваш,

че лепенките не са най-добрият вариант за това? [^]

4. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Хахахахахахах! Благодаря ти! Не съм се смял от сърце от доста време! )))

Не, разбира се, не признавам. Напротив! Смятам, че лепенките са най-удачния вариант. Единствения аргумент против лепенките, който ти изкара е, че трябва да си носиш компютъра за да преточиш филм. Оборих го с няколко предложения. Какво те кара да мислиш, че това е признание за ТВОЯТА правота?

5. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Щом стигнахте най-после до заключението , че това е фирмена политика не виждам смисъл да продължава тоя спор.Лепенки има и това е факт нищо няма да променим дори и 10 години да спорим!!!!!!

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хахахахахахах! Благодаря ти! Не съм се смял от сърце от доста време! )))

Не, разбира се, не признавам. Напротив! Смятам, че лепенките са най-удачния вариант. Единствения аргумент против лепенките, който ти изкара е, че трябва да си носиш компютъра за да преточиш филм. Оборих го с няколко предложения. Какво те кара да мислиш, че това е признание за ТВОЯТА правота?

<div align="right">оргинално мнение на Longhorn</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

давам ти пример - ти ми даваш идея как да се процедира

дадеш ли идея - признавам те []

един ПК

без лан

без чекмедже

без кабелен модем

без модем

абе без никакви възможности за високоскоростен трансфер на данни

само с CD и FDD / cd - не записвачка /

Човека иска да си направи бекъп на документите - да си ги има и на домашното ПЦ

Вади си той харда от домашното ПЦ,

награбва него и въпросното ПЦ и отива до офиса на фирмата - че те да му го вържат, да си източи човека данните, да му го извадят харда, да му лепнат лепката отново.

Е да ама това е доста време, а времето / в повечето случаи де / е пари.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Взима си PC-то някоя вечер след работа. Прибира се. Оставя PC-тата едно до друго. Свързва ги с един Link Cable Bidirectional и си точи колкото си иска информация.

/me - признат?

8.  

9. Тук е от
    Apr 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

един ПК

без лан

без чекмедже

без кабелен модем

без модем

<div align="right">оргинално мнение на Pa3KaTaH</div id="right">

Значи:

Не винаги става, ама в повечето случаи:

Обикновено новите кутии са с 4 слота за CD и там подобни. Най-вероятно на служебното ти ПЦ има само един CD-ROM. Махаш капаците на другите слотове, бъркаш, откачаш кабелите на CD-то и закачаш домашния си хард диск.

От страни изглеждаш малко като гинеколог-автомонтьор, ама аз съм го правил и се е получавало.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

един ПК

без лан

без чекмедже

без кабелен модем

без модем

<div align="right">оргинално мнение на Pa3KaTaH</div id="right">

Значи:

Не винаги става, ама в повечето случаи:

Обикновено новите кутии са с 4 слота за CD и там подобни. Най-вероятно на служебното ти ПЦ има само един CD-ROM. Махаш капаците на другите слотове, бъркаш, откачаш кабелите на CD-то и закачаш домашния си хард диск.

От страни изглеждаш малко като гинеколог-автомонтьор, ама аз съм го правил и се е получавало.

<div align="right">оргинално мнение на stoianp</div id="right">

Благодаря ти,

но въпроса ми беше към Longhorn

та

абе незнам дали те разбирам []

хем бачкаш в такава фирма

хем такъв савет даваш - не е ли по рисковано нещо да се прецака при транспортирането, отколкото просто при закачането на друг хард?

от опит знам че при неправилно транспортиране стават големи бели / както от преди 30 минути виси на дъното ми един 800 грамов духач [] - не ми се мисли рязко ако се разклати какво ще се случи с дъното ми, камоли с някой калпаво `завинтен` хард /

Ами това е, спирам да пиша по темата - доста е спамих... искрено се извинявам за което...

Longhorn - признат ! [][][]

11. Тук е от
    Nov 2003

Мнение за лепенките - изказано от потребител:

Абсолютно дивашка / бушменска история. Да, не трябва да има лепенки и силно се съмнявам че ако клиента има достатъчно нерви да се занимава, подобна лепенка ще издържи на съдебно оспорване. Всъщност каква точно гаранция ми дава лепенката при гаранционен проблем???? Да си представим ситуация при която дъното гърми 6-8 месеца (да не говорим за 2 години) след окупката. Резултата е такива дъна вече не се внасят или дори не се произвеждат..... Какво ще се случи в този случай??? Гениите зад щанда ще ви кажат, че биха желали да подменят компонента но нямат възможност - за това ти се налага да доплатиш за новото дъно а покрай него да си купиш и всичко останало а старите чаркове да ти ги изкупят по 7-8$ парчето ....

Подобен беше случая с последния ми компютър. Фирмата асемблатор ми хъмка приблизително 20 дни докато изплю камъчето, че в момента в БГ няма такава дънна платка и ще трябва да си доплатя за ъпгрейт до GB VAX, другата алтернатива беше да чакам докато/когато се появи внос ....

И ако добавим и факта че кутията е запечатана а в гаранционната карта няма посочен срок за цялата конфигурация а за всеки компонент по отделно ????? БЕЗУМИЕ

После - за монтажа на нови компоненти ... Дори и да предположим че фирмата има право да запечата кутията, дори и да предположим, че монтажа и обслужването през гаранционния срок е безплатно - то кой ще ме обезщети за изгубеното време и парите дадени за транспорта на 20 кг кутия от единия край на града до другия??? Ако за Бургас това прави 1 час + 2-3 лв за такси, да си кажат софианците ... Така, че тия приказки за безплатния обяд ще ги разправяте едва когато го докарате до степен на развитие при която най-много 2 часа след телефонното обаждане в офиса на фирмата с печата, в къщи ми доиде човек с отверка в ръка и нова пломба в джоба ....

Ей заради такива кретенски фирми вече сам дал обет че повече няма да купувам цял компютър от едно място ... най малкото, ако няма кутия - няма и къде да се залепи пломбата.

А за умника в началото дето говореше, че компютрите не са единствената запечатана техника - вярно е - но има голяма разлика между телевизор (където клиента няма работа да бърка) и компютърна конфигурация ......

12. Тук е от
    Nov 2003

B<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Мнение за лепенките - изказано от потребител:

то кой ще ме обезщети за изгубеното време и парите дадени за транспорта на 20 кг кутия от единия край на града до другия??? Ако за Бургас това прави 1 час + 2-3 лв за такси, да си кажат софианците ...

А за умника в началото дето говореше, че компютрите не са единствената запечатана техника - вярно е - но има голяма разлика между телевизор (където клиента няма работа да бърка) и компютърна конфигурация ......

<div align="right">оргинално мнение на Venko_Grig</div id="right">

По първото ами съжалявам ама никой не те е карал да си копуваш комп. от другия край на града, сигурно има по близо до теб , ама и сигурно там цената е била най добра?

По второто виждал ли си копютър които си го продал с интелски процесор и съответното дъно за него и ти го носят приателчетата невинни и викат ама тои не работи вече и като погледнеш вътре кво има процесор АМД щях да падна , тея толкова пъти ги беха сменяли че бяха забравили кои от къде е а за втория комп незнам какво е станало . Е за тва ще има лепенки. А по тоя случай мога да разкажа още доста такива случки поне да се посмеем[:D]

13. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Ами студент съм в София, но съм от Бургас. Компа е купен в Бургас, но след 1/2 година отивам в София.

И кво ся - като искам да си сложа една писачка трябва да отида пак до Бургас или София - така ли? Ами познай кога - тегля една на фирмата и късам лепенката.

И айде без такива, що не съм си взел от София или някъде по - близо - щото пък ако през лятната ваканция събера пари и искам да си сложа още РАМ - какво сега пък ще хода до София...

14.  

15. Тук е от
    Nov 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ами студент съм в София, но съм от Бургас. Компа е купен в Бургас, но след 1/2 година отивам в София.

И кво ся - като искам да си сложа една писачка трябва да отида пак до Бургас или София - така ли? Ами познай кога - тегля една на фирмата и късам лепенката.

И айде без такива, що не съм си взел от София или някъде по - близо - щото пък ако през лятната ваканция събера пари и искам да си сложа още РАМ - какво сега пък ще хода до София...

<div align="right">оргинално мнение на trastikata</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ами на твоя случаи съм доставял стока на някой фирми от Бургас (аз самият сън роден там) и съм позволявал да се сложат техни лепенки в/у или до мой машини вимнаги можеш да намериш фирма коато е в приателски отношения с фирмата от която си купил компа си и да се намери решение! Темата стана май интересна готов съ на отговори до колкото мога.

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Ще ви разкажа следната случка.

Преди малко повече от година работех в центъра на София и поради тази причина си взех захранване с лепенка от едим близък магазин. Няколко месеца по-късно се преместих да работя в Младост, като работното ми време се покриваше с работното време на съответният магазин. В един хубав слънчев ден ми блокира вентилатора на захранването и поради доста шумния си хард забелязах този факт с извесно закъснение. От прегряването ламарината на захранването се беше огънала съвсем леко, точно толкова колкото да скъса лепенката на 3/4-ти. Ха сега де...

ПС захранването струваше около 12$, на мен ми трябва половин ден за да се разходя да го сменя. Решението за мен е едно еднинствено - отварям и си сменям сам вентилатора.

17. Тук е от
    Nov 2003

Не знам дали тая тема има смисъл да се коментира повече ! Една е гледната точка на потребителя друга на доставчика! Но винаги ще има две мнения ,но ако не разбирате че това е добре нямаше да има конкуренция! И щеше да има само 1 фирма доставчик за цялата страна , и секи щеше да се съгласявя с техните условия НО в в реда с демокрацията трябва да се съобразява всеки с мнението на другите това единнствено ше ни помогне на нас доставчиците и на вас потребителите.Всички такива топици само могат да ни поучат как да станеме по добри, но и знаите че и ние не можем да поемем пълна гаранция за жашето незнание. Говоря от името на човек който има комютърна фима от 7 години и е преживял доста глупости от страна на клиенти и доста загуби заради тях. Само и само клиента да е доволен! Разберете ни и нас че с постоянното сваляне на цени неможе да се работи на 3 % печалба и да позволине на някой които нищо не разбира от комп. да си прави експерименти само защото така му е скимнало а после ние да му държиме гаранцията за неговото незнание . Не е честно се пак.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Патова ситуация.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сайт за оценка на фирмите от гражданите
    От bobibp във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 09-06-08, 21:29
  2. Фирмите ще плащат вече и за дъждовната вода на ВиК
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 02-11-06, 21:39
  3. Лепенки за коли
    От CCCP_FAN във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 30-08-04, 15:25
  4. термални лепенки ?
    От John във форум Овърклок
    Отговори: 1
    Последно: 05-02-04, 01:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе