Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 54

Ferrari със или без Шумахер???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #1

    Ferrari със или без Шумахер???

    Виждам че тука има да се приказва много.Така да изкажа аз мнение пък после да почваме.



    Ако Шумахер не беше отишъл в Ferrari колата нямаше да бъде толкова развита.Защото пилота казва какво иска и какво не и какво трябва на колата как да се настрои и ако искате на къде да върви като цяло за напред.От там натаък вече са механиците





    Естествено това става с много пари които Ferrari имаха защото не са случаен отбор както знаем



    Жан Тод не може да се отрече че той изпълнява идеално задачата си.Много рядко стратегията на Ferrari е лоша.И това е един от примерите а колко още има за които не знаем....





    Спорно е че Ferrari са получавали помощ от Екълстоун но поняккога според мене си проличава много сериозно ,защото доста пъти съдииските решения са в ползва на Ferrari



    Механиците може би едни от най-бързите (даже най не може би ).Но не трябва да забравяме и тези който не се показват и конструират двигатела.Аеродинамиката (особено) за сега най-добрата

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #2

    Ferrari със или без Шумахер???

    Виждам, че някой трябва да даде лек тласък на темата за да запали.[8D] Ще се опитам с едно леко скандално мнение.

    Мисля и не от днес или от вчера, а винаги съм мислил така, че големия състезател се познава по толерантността. Все пак това е състезание , а не война. Разбира се всичко опира до критерия за преценка, но тук за съжаление няма общи такива. В този смисъл Михаил Шумахер е лош състезател. А лошият състезател не може да бъде голям шампион ! (Подозирам, че Малоун, Съни и някои други сигурно ще "подпалят" клавиатурата като го прочетат това[:D]) Това ми е тезата. Доказателства за избухливостта му и липсата на уважение към останалите на пистата мисля всеки знае достатъчно.

    Колкото до Ферари със или без, или преди, или след МШ ще си бъдат велик отбор и фирма производител на най красивите и бързи коли в света. Тяхно е правото да си избират състезателите... а аз да се радвам на успехите на другите.

    Е, казвайте ...[:D][:P]

  4. Junior Member Аватара на Black Genesis
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    143
    #3

    Ferrari със или без Шумахер???

    Не съм фен на Ferrari точно заради Шумахер щот излъчването му не ми допада (няква злоба струи от него абе с прости думи - антипатяга). Но на въпроса - определено Ferrari ще бъдат по-зле без Шумахер защото във F1 от основно значение шофьора докато болида и екипа са на второ място. Колите на Williams-BMW, Mercedes и Ferrari са почти на кантар и побадата отива при най-добрия пилот - който за последните 6 год. ако не се лъжа е Шумахер. И определено Ferrari ще загазят ако той си замине (както и смята да направи ако вземе 7 поредна титла - това са него ви думи).

    Това е моето мнение, други...?

  5. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #4

    Ferrari със или без Шумахер???

    Black Genesis, извини ме но няма как да не ти напиша някои работа. Когата бях в техникума всички преподаватели ми казаваха на мен и на съучениците ми. Ако не знаеш не пиши глупусти. В твоя пост няма нищо верно освен излъчването на Шумахер. Само да ти кажа ако се разрових из нета ще видиш че МС е шампион през последните 4 години, като титлата му беше безапелациона само 2002 година. Трите коли които спомена също не са на кантар. Лично мое мнение е, че наи добрата кола е BMW-то, а McLaren-a си е просто колата от 2002, недеи ги сравнява не можеш Ф1 се развива може би по-бързо и от компютрите, защото там има повече пари.

    Сега да коментирам и аз въпроса то не че има нещо за коментиране, но както споменва MAKAPOB Ферари наистина щяха да са доста по-назад ако там ен беше МС. Сигурно щеше още да карат с Бергер и Алези с номера 27 и 28 докато не станат шампиони . Относно толераността не мода да се сетя такъв шампион по-точно такв велик шампион. Все пак тези времена във формулата всичко се свежда до колата. Спомням си 88 може и да се лъжа когата McLaren взеха само 15 победи как Сена подари някокло на Бергер. Може би това е толерантност но се сещат и как Сена беше бил някои ако не се лъжа това беше Irvine, но както и да ще изчакам още някои пост че да се разгорещи темата






  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #5

    Ferrari със или без Шумахер???

    Пилето е безцеремонен, нагъл и самомнителен. Никога не е демонстрирал уважение към съперниците си и е единственият с две умишлени катастрофи (не че има много пилоти с по една). Пилето е Марадона на F1. И Кюфтето го величаят като едва ли не най-добрия футболист, но аз ще го запомня с "божията ръка". Пилето е същият. Наистина е велик шофьор, но си проигра шанса да стане велик пилот. С нетърпение чакам да се махне от Ferrari, за да мога спокойно да им стискам палци. За да е ясно все пак - фен съм преди всичко на Williams (не на BMW).

  7. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #6

    Ferrari със или без Шумахер???

    Raid MS не е единственият с две умишлени катастрофи просто и двете са били с някаква лична изгода. Подобен пилот е Еди Ървайн ама тои си ме кефи, как само плуешв МС

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #7

    Ferrari със или без Шумахер???

    Raid, MS е велик пилот, няма накъде повече .



    А вас двамата, Lazy Dog и Raid ще ви питам, къде аджеба видяхте тази нетолерантност към пилотите от Ф1? Аз такова нещо не мога да се сетя. Напротив даже, той е един от най-толерантните през последните години във Ф1. Само коментарите му от миналия сезон са достатъчни, за да потвърдят думите ми, но вие май говорите на изуст. Като пример за арогантен и нагъл пилот ще дам Кими Райконен, който вече се има за най-великият и въобще не говори с уважение към другите, за разлика от Шумахер.



    А по темата - без МС Ферари със сигурност нямаше да имат 5 поредни шампионски титли(даже и една нямаше да имат). Сегашният отбор на Ферари се изгради имено около Михаел Шумахер.



    П.П. А за Еди Ървайн ето ви малко инфо, взето от един друг форум ).



    1993

    Още в първото си състезание във Ф1 Ърваин влиза в спор със Сена, завършил с юмрук, получен от самия световен шампион. Проблемът, е че бразилецът на два пъти затваря младока с обиколка, но Еди на два пъти успява да задмине Сена и да се върне във водещата обиколка. Аертон обвинява Еди, че едва не го е ударил при опитите си да се измъкне, а ирландецът му отговаря:”Имаше над километър разстояние между двете коли, не ставай смешен.” Последва удар в лицето, а след това Ърваин извиква на отдалечаващия се Сена: “Имам застраховка за това, ще си платиш!”



    1994

    Ърваин още е пилот на Джордан и трябва да участва във фотосесия, но няма желание да позира. “Трябва ли да се кълча пред фотографите- пита Еди шефа си и адаш Еди Джордан.- Прати някой смотаняк с моята каска и никой няма да забележи разликата.”



    1995

    Еди разказва пред вестник “Санди Бизнес Пост” за неуспешния си опит да влезе в елитен нощен клуб в Дъблин

    Охраната: Съжалявам сър. Входът е само за членове на клуба.

    Еди: Но аз съм Еди Ървайн

    Охраната: Разкарай се. Еди Ърваин е известен пилот от Ф1. Нем и губи времето.



    1996

    Ърваин вече е пилот на Ферари и решава да обясни защо каската на съотборника му Михаел Шумахер е различна от неговата:

    - Михаел е германец и затова главата му има и малко по-странна форма- е авторитетното мнение на ирландеца- е авторитетното мнение на ирландеца.



    1997

    Луиз Гудман от британската телевизия ITV взима интервю от Ървайн и се обръща към него с пълното му име: Едмънт. Това вбесява пилота, но Луиз контрира с факта, че майка му също го нарича така.

    - Е, ти не си ми майка- уверява я Еди.



    1998

    В началото на годината репортерите питат Еди как ще коментира удара на Михаел с Вилньов, заради който немецът загуби битката за титлата през 1997 и бе наказан:

    - Честно казано всеки пилот от Ф1 би постъпил по същия начин- разсъждава Еди.- Но що се отнася до мен, смятам, че щях да се справя по добре от Михаел.

    Репортерка от ирландска телевизия се интересува дали Еди е посещавал Деймън Хил в къщата му в Дъблин:

    - Трябва да си много закъсал, за да имаш пилот от Ф1 за приятел- обяснява Ърваин.- Аз си имам нормални приятели и се забавлявам с тях. Повечето пилоти от Ф1 са доста скучни и въобще не усещат тръпката на живота.

    Ърваин се блъска в Джанкарло Фисикела в ГП на Испания и бърза да обясни ситуацията: “Не искам да обвинявам никого, но удара не бе по моя вина. Не мога като хеликоптер да се издигна с колата ми и просто да изчезна от пистата, за да улесня колегите. Джанкарло излезе много по-бързо от полседния завой и се изравни с мен. След това двамата спряхме едновременно и той реши да вземе завоя като завие пред мен.”



    1999

    Ърваин получава статута №1 във Ферари, след като Михаел Шумахер чупи крака си на две места при катастрофа на Силвърстоун. Еди веднага анализира ситуацията в тима: “Във Ферари не ме наеха, за да ставам световен шампион, но след ГП на Великобритания ме помолиха да го направя. Така, че ще трябва да дам най-доброто от себе си, за да взема титлата. Да си Номер 1 в Скудерията е мечтата на всеки пилот”.

    Ърваин напуска Ферари в края на сезона, заради Ягуар.

    - Избрах идеалния момент- обяснява ирландецът.- Отначало се опитвах да се махна от Ферари в края на сезона и имах страхотен късмет. Нямаше да издържа още една година в отбора, тъй като Михаел Шумахер е непоносимо добър. Все едно да се бориш с някой, който на шега може да ти счупи гръбнака. След слабото си представяне в ГП на Европа, Еди остава философски настроен: “Живота понякога е много странен, но Ф1 е направо лудост”.



    2000

    Ървайн отрича, че иска на всяка цена да бъде признат за най-добрия британски пилот: “Това не е толкова важно. Можех още да карам във Формула 3. Няма никакво значение дали си Номер 1 на Острова или не. Може да ти помогне да продадеш повече шапки на феновете си, но аз не съм за това във Ф1.”

    Кое плаши най-много Еди? Не се налага да чакаме дълго отговора: “Страхът е ирационално понятие. Уирах от страх от щипалките, които често нахлуваха в къщата ни в Ирландия. Предпочитам да карам с 350 км/ч на Монца, отколкото да намеря в леглото си щипалка. Не харесвам и змии, те са едно от двете неща, които ме плашат. Другото са сватбите и обвързването за цял живот, но това е друга история.”

    Ървайн за ролята си в тима на Ягуар: “Основно трябва да се оплаквам от развитието на колата. За щастие, нямам много поводи да го правя”.



    2001

    Еди обяснява какво очаква от новия сезон: “Ще е много трудно да сме толкова слаби, както през 2000 г. Ако успеем да повторим провала, всички в тима заслужаваме по един ритник отзад.”

    “Знаете ли, че във Ф1 няма по-добър пилот от мен, освен Михаел Шумахер. Абсолютно съм сигурен в това.”

    Еди се определя като номер 2 в световния шампионат.



    2002

    Еди си изяснява отношенията с Дейвид Култард: “Не съм казал, че е педал. Казах, че трябва да спре да се държи като педал и да се притеснява за това, какво другите ще кажат за него, включително и аз.”



    2003

    Ървайн обявява, че 2002 е бил последния за него сезон във Формула 1: “Това е много тъжен момент за мен. Реших да не се състезавам в световния шампионат, или поне за момента. През юли миналата година исках да премина в Джордан и смятах, че с Еди ще се разберем. Но се оказа, че на него му трябва пилот, който ще му осигури спонсори. А аз мога да му гарантирам само бързина, надеждност и голям опит. Тъпо се получи, защото новите правила ще направят шампионата по-интересен, особено единствената бърза обиколка в квалификацията”

  10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #8

    Ferrari със или без Шумахер???

    Ще се напиваме с Lazy Dog, това е ясно ... [8D]



    Няколко уточнения.

    Много слабо ме интересува дали Мишо е зъл, егоистичен или неприказлив.

    По принцип основното му занимание е да участва във Формула едно, а задача номер едно да печели.

    Когато го номинират за Майка Тереза, тогава ще му гледам моралните качества.

    Айде сега да оплюем и Христо Стоичков, защото бил прост. Прост ама добър футболист. Играе футбол, не участва в "Стани богат" ...



    Чувал съм много спекулации на тема съдийска помощ, късмет и така нататък.

    Много интересно третирате късмета му. Защо не искате да приемете, че мозъкът му работи на невъобразими обороти и е очевидно, че винаги взема правилните решения. Било за гуми, било при зареждане, било при тактиката за всяко отделно състояние.

    Сравнете го с оная вечно напита гарга Ървайн. Какво може да се очаква от човек, който през свободното си време се занимава единствено с пиене и забавления.

    Та това което вие наричате късмет, аз го наричам верни решения и усет и е олицетворение на майсторството на шампиона.



    Кажете кога точно са му помогнали съдиите, как и защо?

    И ако предполагате корупция, защо FIA или съдиите ще вземат от Ферари, а няма да сгънат нещо от Мерцедес или БМВ?



    Защо не реагирате когато някой блъсне Мишо. Случвало се е нерядко. Тогава никой не реагира. Третирате го като грешка на пилота. Ако се случи на Мишо е подлост. Не е ли малко субективно това?



    Факта е, че Шумахер е машина за каране. По темата мисля, че в настоящия момент, този който успее да привлече Шумахер, ако не в същия, то в следващия сезон ще е шампион.



    Така че каквото и да си говорим тук, от миналото първенство Шумахер е шампиона на шампионите. Колкото и да не ви харесва, това са фактите.

    С шестата си титла измести от първото място Manuel Fangio, който имаше 5 шампионски титли.



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    <font color="orange">"Абсолютът на таланта е имунизиран срещу еснафските експликации на бита"



    <div align="right">Кант</div id="right"></font id="orange"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    @glarus

    Правилно са ти казвали учителите, като не знаеш нещо да не се изказваш.

    Мишо е шампион не само през последните четири години.

    Печелил е титлата през 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003.

    Не са поредни, но са шест.

    Да видим кога и кой ще бие неговото постижение.

    Предния рекорд на Fangio e бил през 50-те години, направи си извода сам.

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #9

    Ferrari със или без Шумахер???

    За съдийските решение моето мнение е, че ФИА подкрепя по-слабите. В предишните години при доминацията на Макларън, решенията бяха в полза на Ферари. Но през миналата година ясно се видя, че това вече се е променило. ФИА подкрепя винаги по-слабия, но съвсем леко и целта е да се направи борбата по-интересна и завързана, а не за да се определи изкуствено шампионът. Тоест те не биха направили някой шампион, но биха помогнали на някой, да влезне в борбата за титлата. Така поне мисля аз.



    А за катастрофите няма какво да си говорим. Той и Сена е блъскал Прост, за да спечели титла, но май всички го забравят този момент.

  12. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #10

    Ferrari със или без Шумахер???

    X-RAY това за Еди ми хареса, той си е прсото такъв какъвто иска не му пука от нищо

  13. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #11

    Ferrari със или без Шумахер???

    година не мога да ти кажа , но случая си го спомням .Задния споилер на Ferrari беше с няколко cm извън нормата .И какво реши съдииската комися нищо.Ами според мен при положение , че тук борбата е на хилядни от секундата това има не малко значение за времето което ще даде болидът.Конкретно този случай си спомням най ясно ако някой се интересува мога да се поразтърся

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #12

    Ferrari със или без Шумахер???

    Malone

    Напълно съм съгласен с броя и години на титлите му. Чудно ми е само акос лед 6 години някои пилот има 6 титли дали ще го оплюват здраво

  16. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #13

    Ferrari със или без Шумахер???

    MAKAPOB, не беше спойлер до колкото си спомням, а някакъв дефлектор. Да, наистина, тогава помогнаха на Ферари, защото инак оставащите състезания се обезсмисляха и правеха автоматично Хакинен шампион. Но миналата година пък, на Макларън им се развали двигател през уикенда и ФИА им разреши да го сменят, А ТОВА Е ЗАБРАНЕНО!!! По новите правила болида не може да се пипа след съботните квалификации до състезанието в неделя, но за Макларън това не важеше.

  17. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #14

    Ferrari със или без Шумахер???

    еми и сега са помогнали защото състезанието се е обезмисляло защото Ferrari си бяха доста напред.А за новите правила дето казваш тук не си спомням как беше точно правилника.А и не можете да отречете че Екълсотун симпатизира на Ferrari ако не се лъжа даже го е споменавал , но не директно

  18. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #15

    Ferrari със или без Шумахер???

    според мен Екълсотун симпатизира само на парите, който плаща той поръчва музиката и не може някои със заплата над 2млн да си позволи да не е първи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Чудо - Михаел Шумахер излезе от кома!!!
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 16-06-14, 14:07
  2. Scuderia Ferrari
    От ferrarif1 във форум Спорт
    Отговори: 4
    Последно: 01-08-11, 21:05
  3. FILA ferrari ... Пеша с Ферари
    От cd-key във форум Коментирай новина
    Отговори: 3
    Последно: 06-10-02, 13:58
  4. Ferrari.................i cennostite v Formula1
    От Tanyo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 15-05-02, 19:39
  5. AMD това, AMD онова... AMD спонсорират Ferrari...
    От LordOfEvil във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 21-02-02, 03:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе