Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Въпрос предимно към Молов ама и останалите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Няма криви, няма прави.

Малоун не греши - EuroCard/MasterCard са международни кредитни карти.

Кайсо също - Maestro/Cirrus и Visa Electron са национални дебитни.

Мир и любов между хората!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Хайде сега малко пояснения[].

@Malone

"Кредитните" карта на ОББ във валута са <font color="red">с неснижаем остатък</font id="red">. Знам го с абсолютна сигурност, защото аз имам EC/MC издадена от тях, в EUR, а през декември извадих и на жена си, само че Visa, защото EC/MC не може да е в USD. Ти цитираш ето тази карта, която обаче е<font color="red"> в български лева</font id="red">[]

@Кайсо

По тази тема не бих си позволил празни приказки, и да, знам какво е дебит и кредит.

Принципно си прав за тесларските лихви, НО това е така, само ако ползваш <font color="red">(//edit) неразрешен</font id="red"> овърдрафт. Това пък от своя страна е възможно само ако картата е с разрешен овърдрафт. Да, ама ако овърдрафтът ти може да бъде до 80% от депозит по друга сметка в банката, то той си губи смисъла. Така, че по-добре кредитна карта, с гаранционен депозит (засега), без разрешен овърдрафт.

//edit

Колегата, който е отговорен за сделката, описана тук, е получил обидено писмо от цитираната фирма [B)], че е споделил разговора си. Затова си изтривам тази част от поста. Колко мъка има на този свят...

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Отделно ще пиша до всички.

@Кайсо

Ако критиката ти е към мен, не я приемам и отговарям. Да, знам какво е дебит и кредит.

И по принцип много рядко "дрънкам празни приказки" [}]

Ти си ми приятелче и затова ще се постарая да бъда пределно деликатен, въпреки, че не ми е присъщо след подобни постове, ако са насочени към мен.

Изучавал съм пет вида национално счетоводство. Повечето потребители дори не предполагат, че съществуват някои от тях.

Познавам съвършено добре националните и международните счетоводни стандарти. Преди години, когато се дипломирах по счетоводство, дипломната ми работа беше точно в сферата на банковото счетоводство [привлечения банков капитал].

Над три години съм работил в търговска банка, като през трите от тях съм бил отговорен и съм се бил зает точно с валутни операции [национални и международни].

//edit

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Malone

<font color="red">хич не греши той, има както дебитни карти, така и кредитни карти</font id="red">. Личния ми съвет е, ако ше си издаваш карта от българска банка, гледай да е ДЕБИТНА, щото иначе щи одрежат главата, хорицата бачкат на <font color="red">лихва между 18-25% месечна</font id="red">, тъй че само си прави сметката

<font color="red">И не се третира като кредитна карта</font id="red">

Абе вие знаете ли що е дебит и що е кредит а

Стига сте дрънкали празни приказки...

<font color="red">75% от доставчиците НЕ работят вече с България</font id="red">, много е трудно, да си намериш доставчик, който да работи и да доставя до нашата страна. А и ако си намериш такъв, транспорта митото и <font color="red">ДДСто</font id="red">, щи отрежат главата. <font color="orange">Все пак не забарвяй, че всичко вече е легално и митница инава куриера а не ти, така че номера с 50 кинта на митничара вече не минава</font id="orange">

<div align="right">Originally posted by Кайсо - 03/02/2004 : 13:58:34</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

//edit

С червено съм оцветил изказванията, които са неверни или неточни.

За оранжевото ...

Не знаех ... мислех, че баджо от Сусурлево сам ходи на митницата при митничаря. Ма така е, като не съм виждал митница ...

Кайсо ... [8D]

//edit

За IT компонентите [за 99% от тях] няма мито, само ДДС [:D]

Върху фактурната стойност [20%].

//edit

Къде видя да съм написал, че има само дебитни карти.

Или само кредитни. Чети по внимателно.

Направил си констататация, че не съм прав.

Ако прочетеш постовете надолу ще видиш, че грешиш ти, а не аз.

Питай Raid.

@Raid

Не Raid, нямам предвид тези карти. Това което посочваш е новата карта на ОББ. Нямам предвид тях.

Уточних кои карти точно посочвам.

Тези имам предвид. Международните <font color="red">кредитни карти</font id="red"> Eurocard/MasterCard.

<font color="red">Във валута [EUR и USD]</font id="red">

Знаеш, че не си оставям магарето в калта, особено когато съм сигурен, че съм прав.

Специално за теб си направих си труда да се обадя в картовия център на ОББ.

Препоръчвам ти да го направиш и ти.

Съжалявам, но ще се убедиш, че съм прав.

Телефона е +359 <font color="red">* *** ****</font id="red">

<font color="red">Без неснижаем остатък и без първоначален депозит.</font id="red">

Ей сега и за Профита ...

//edit

@Profita

Линка, който си посочила не работи Профита [18:04], но така или иначе става дума за закупуване на стоки и услуги от чуждестранни фирми и лица.

А с това <font color="red">bg</font id="red">pay ми се струва, че става дума за български онлайн магазини.

Сметката с червено ще я приемем, като шега.

Естествено, че не става дума за цената плюс 110% процента.

Увеличението е 10% или по друг начин казано, ако струва $100, плащаш $110.

И къде Кайсо говори за Maestro/Cirrus и Visa Electron?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Кайсо също - Maestro/Cirrus и Visa Electron са национални дебитни.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не видях, не че нещо ... [8D]

5. Member
    Тук е от
    Apr 2003

пичове! много ви благодаря за поясненията ама аз си имам карта! трябва ми да се донесе нещо от американски е-магазин в БГ не да се плати! въпроса ми е може ли някой да ми уреди транспорта на мр3 плеар от yahoo store???!!

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз лично ползвам FedEx или DHL. Досега нищо не ми се е загубило. Все пак една сериозна фирма поема отговорности за това, което ти доставя. Ако не го получиш си поема стойността на стоката.

<div align="right">Originally posted by Malone*-*03/02/2004*:* 12:10:42</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

На мен са ми губили част от пратка изпратена по FedEx. И тази част беше много важен документ, заверен с апостил, изпратен от Ню Йорк. В българския офис на фирмата ми съобщиха, че аз не мога да имам претенции, тъй като е невъзможно нещо да изчезне от пратката тук в България. Трябвало човека, който израща пратката да подаде жалба в NY. На следващия ден ми се обажда някакъв човечец англичанин и ми съобщава, че е намерил моя документ в неговата пратка. Просто на митницата явно са отворили двата пакета и после са объркали съдържанието. Ами ако този човек не ми се беше обадил, а беше хвърлил документа? Ходи си търси правата....

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Raid

Специално за теб си направих си труда да се обадя в картовия център на ОББ.

Препоръчвам ти да го направиш и ти.

Съжалявам, но ще се убедиш, че съм прав.

<div align="right">Originally posted by Malone*-*03/02/2004*:* 18:45:41</div id="right">

Набутал съм те малко с междуградски, sorry[]

Послушах препоръката ти - така или иначе трябваше да си подновявам старата карта, която е валидна до края на месеца. Убедих се, че си прав (и без да съжаляваш[]) - гадините издават карти без неснижаем остатък от октомври (!?!), а в "моя" клон (дето е на 3 мин. пеш от офиса) ме прецакаха през декември да им внеса депозит. Сега се върнах оттам, девойчето имаше наглостта да ме убеждава, че така било по-гот, щото не съм бил ползвал овърдрафт и не ме товарели с лихви?!? Освен това сега щели да ми подновят автоматично старата карта, ама не можела да бъде вече без депозит - ако съм искал можело да я закрия и да си извадя нова (срещу съответните такси, натюрлих...). Баси и хората...

Както и да е, посипвам си главата с пепел, ама да знаеш, все някой ден и аз ще съм прав [:P]

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@Raid

То това девойче, с *** да го посочиш, много е коректно ...

Милата ... тя мислила за теб ...

[}]

Радвам се, че съм ти бил полезен.

Щом вече си го ползвал ще изтрия телефона горе, че така малко бие на д'ректна реклама.

Аз също нямаше да знам, но късмет, че имам близък приятел в ОББ, та реших да се попазаря малко за размера на неснижаемия остатък по картата, тъй като след 4 месеца няма да мога да ползвам настоящата [не е национална] и бих искал да си направя нова, вече българска.

Та той ми каза за тази нова възможност, която дава ОББ. Без депозит, респективно без неснижаем остатък.

Нищо чудно и другите търговски банки да се ориентират скоро към такъв вид услуга.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">пичове! много ви благодаря за поясненията ама аз си имам карта! трябва ми да се донесе нещо от американски е-магазин в БГ не да се плати! въпроса ми е може ли някой да ми уреди транспорта на мр3 плеар от yahoo store???!!

<div align="right">Originally posted by Blade™*-*03/02/2004*:* 19:16:40</div id="right">

Ами от yahoo, доколкото си спомням, можеше да се доставя с UPS и FedEx. Освен това те си имаха и система за проследяване на пратката, т. е. във всеки момент знаеш къде (се очаква да) ти е пратката [].

11. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

<font color="blue">-------offtopic-------</font id="blue">

Malone

Шефе, ни са коркай бе Шегувам се просто

Айде сори, ако е прозвучало не както съм искал

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

<font color="blue">---- offtopic ----</font id="blue">

Не се коркам, просто си прося две малки Бърбън с кафе ... знаеш как е.

[:D]

<font color="blue">---- offtopic ----</font id="blue">

13. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Малоун, верно - линка не работи. Сменили са хоста.

BGPAY е система за извършване на разплащания чрез Интернет. Тя е съвместен проект на IBM България, Банксервиз, Булмаг ООД, ОББ и DIR.bg. Чрез нея се заместват характерните за по-развитата западна финансова система кредитни карти с банкови сметки. Но това, че се използва в България не ни дава право да я омаловажаваме. Верно, в случая не върши работа, но пък за други може и да свърши.

Сметката с червено - говорим за едно и също нещо, Малоун.

Кайсо не споменава името на картата, но не е и отрекъл, че не става въпрос за нея.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Избор на TV до 1700 лв предимно за филми
    От forpass във форум Телевизори
    Отговори: 28
    Последно: 06-01-14, 11:57
  2. Предимно за охлаждане кой модел да избера?
    От bybeep във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 5
    Последно: 26-06-13, 14:21
  3. Избор на климатик предимно за охлаждане
    От JKanchev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 15-08-10, 11:56
  4. За "Big Brother" и останалите....
    От ru-boy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 152
    Последно: 17-12-04, 13:00
  5. За Крис и останалите
    От Tedy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 02-11-02, 00:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе