Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345
Резултати от 61 до 64 от общо 64

Война на ISP?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Война на ISP?

@METALMEN

Абе ти пак си повтаряш твоето ...

Ще ви бием всичките. Кои всичките бе METALMEN.

Ще биете тези около вас.

Интернет и въобще мрежите не са само в София.

Аз се обадих на мой приятел и доставчик за да си почешем езиците на този нов софийски хит, войната между ISP.

Мога да те уверя, че повечето доставчици [независими въобще от Сульо или Пульо от БГ или от вашите столични интриги], които са малко над средна ръка имат възможност да си направят собствени фрии сървъри и ще го направят.

Ще стане така, че клиентите на тези, които са се главозамаяли вместо да ви плащат ще инвестират и ще предлагат това на своите клиенти, за което се иска пари от ЕвроНет да кажем.

Не казвам, че ще е лесно, но за 6 месеца всеки по-голям доставчик ще си има що годе добро фрии и ще го боли патката за плащането на пиъринга въобще.

И какво ще стане тогава. Ще се пляскате по челото. Защото който се прави на най-отворен сега, ще яде дървото после, когато лека полека доставчиците ще почнат да се връщат към някаква глобализация и напречни връзки. Него никой няма да го погледне.

Повечето клиенти са дошли заради безплатната бозичка, като си плащат баничките изрядно.

Ако вземеш бозичката обаче, той ще си я прави сам. Как ще го върнеш отново при тебе. Никак. Или с огромни отстъпки в цените, при което ще си по зле отколкото сега. И тогава?! Хитрата сврака вътре с двата крака.

Монопол ще има, но сме много много далеч от този момент и в двете посоки и който се опита да го прави сега с извиване на ръце ще загуби.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2004

Война на ISP?

Аз пак да се обадя...

Метълмен, явно си доста млад и зелен (което никак не лошо) за да повярваш на както ти го каза "евро.нет" С кого точно говори и знаеш ли колко глупости и лъжи изговориха тези дни евро.нет на своите потребители. Ако имаха подобни възможности отдавна щяха да го направят, защото настоящите мерки срещу тях съвсем не са внезапни и без предупреждение, а напротив - правени са многократни опити да им се въздейства, но без резултат. Освен това не знам дали знаеш, но евро.нет използват оптиките на евротур, които по мои не съвсем проверени данни маи ги недолюбват многи и в момента се колебаят за някои мерки спрямо тях които ще доведат до това че освен фрии сървъри всички нейни върли фенове ще трябва и да си опънете към 100 км оптики.А относно това как всички верни фенове на евро.нет ще плеснат с ръце па ще се прегърнат и ще си измътят по един сървър ми се струва че хептен си нямаш представа за какво говориш. Една сравнително работоспособна машина за такава цел струва от 12 000$ до около 40 000$. За твоя и на останалите информация сървъра на дата.бг до сега е към 40000$, а този на аренабг.ком е към 70000$. Коолко човека ще се съберете за да си направите подобно нещо? Всичките ми въпроси са риторични по разбираеми причини и не искам нито да се правя на отворен нито да споря с някой, но дайте да разграничим нещата... Разбирам че на тази възраст на която сте повечето експерти тук е нормално да сте върли фенове на нещо и на всяка цена да имате нещо което та отстоявате и защитавате, но нека не бъркаме ЦСКА с евро.нет или дата.бг с Левски или който и да било. Знам че си върл фен на евро.нет, ама ми повярвай - това е от възрастта ти , а не защото са много добри. Това е бизнес, а не Формула 1, футбол, ВВЕ или друго театро.

4. Тук е от
    Feb 2004

Война на ISP?

Мисля, че отново се опитвате да съдите по човека по това колко поста има или на колко е години.

http://vasil.ludost.net/bgpeer.html

Ние спецялно ще си направим 1,5ТБ сървърче всеки момент. Мислям че някъде го написах вече, но кой да чете.

Евро.нет са купили още 20ТБ сървъри. В толкова място спокойно се побира цялото фри пространство.

Идеята, че Евротур могат да изрежат евро.нет е абсурдна и сама говори за зрелоста на автора си. Незнам как ще ми го докажеш това. Все едно Евротур да си отрежат главата. Има договори, има задължения. Евротур предлагат оптична свързаност, не интернет. И на кой я предлагат съвсем не ги е-е.

Преди малко се обадих на евро.нет и ги помолих буквално да ми дадът 1ТБ място. И те ми казаха "Готово, няма проблем, само да ги изтестваме и пуснем. Другата седмица"

Просто невероятно.

По въпроса колко струва един такъв сървър. В линка си го пише.

По въпроса за оптиката: Ами 100Мбит оптика струва 500лв на месец без ДДС. А 10Мбит 300лв. Ако един доставчик неможе това да си позволи той е за никъде. Разликата от 200лв немисля, че е фатална предвид на това, което в моментта ни предлагат другите доставчици.

РАзбирам озлоблемието на хората от провинцията. Знам какво е положението там и именно това се мъчим да предотвратим да стане тука.

Следващия път като правите забележки бъде конкретни и с доказателстава.

5. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Война на ISP?

Айде колеги, съжалявам, че затварям темата, ама ше се изпокараме а няма смисъл. Нищо няма да се промени.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345

Подобни теми

1. Отговори: 9
    Последно: 03-09-13, 03:04
  2. Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!
    От lazarus18 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 68
    Последно: 22-03-09, 12:56
  3. Херкулес срещу рим,троянската война
    От tannoy във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 22-12-06, 22:56
  4. "Война на световете" или как Спилбърг се увлече...
    От BerkStock във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 23
    Последно: 21-07-05, 12:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе