Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 64

Война на ISP?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Война на ISP?

A--Viper това е Powernet, от което теглиш а не арената.... до арената нямаш достъп.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Война на ISP?

Чакай да питам аз нещо. Гледам тези цени и тези мизерни трафик/скорост в сравнение с Европа и се чудя как и защо така.

Значи, живея някъде си в Европа и имам интернет като доставчика ми предлага 5 Мбит линия до където и да е (ех без Бг пииринга де), 20 ГБ трафик (1ГБ екстра=1Е екстра), 50 МБ фрее на сървара им и 2х50 МБ РОР3 акаунта. Всичко това за има няма 30Е на месец.

На скоро ISP-то ми черпи 300 000-ия си клиент.... И тук се чудя как успявят да поддържат всичко това, а в Бг не може?

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Война на ISP?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Slero, arenabg.net не е едно и също с arenabg.com. Вероятно теглиш от arenabg.com.

<div align="right">Originally posted by Sunny*-*12/02/2004*:* 1930</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Да, права си (as usual):

<font color="teal">root@newmail:~# host www.arenabg.net

www.arenabg.net has address 80.72.65.100

root@newmail:~# host www.arenabg.com

www.arenabg.com is an alias for hosting.arenabg.com.

hosting.arenabg.com has address 217.30.215.130

root@newmail:~# host www.powernet.bg

www.powernet.bg has address 80.72.65.100</font id="teal">

Подвел съм се от това, което free.evro.net дават като връзки на страницата си - съответно към NetWLan (http://netwlan.net), PowerNet (http://www.powernet.bg) и ArenaBG.NET (http://arenabg.net), като последните две на практика са едно и също. Сходството ("arena") ме е заблудило, че става дума за alias на един и същ хост. Но както и преди, впоследствие се оказа, че до www.arenabg.com нямам достъп. Така че всъщност съм теглел от arenabg.net / powernet.bg, а разсъжденията ми относно "примамките" са се оказали леко погрешни... не че не биха могли в един бъдещ момент да се окажат верни като зарибяваща тактика за привличане на клиенти [8D]

@exabyte: Поясни какво имаш предвид. http://free.evro.net се отваря, търсачката си работи, но download практически няма. Както споменах, доставчик ми е HomeLan.

5. Тук е от
    Feb 2004

Война на ISP?

Евро.Нет няма да фалират.

Те просто са най-големите. До няколко дена ще имат закачени още няколко рак-а и съответно ще станат най-големите. Повярвайте ми, това е ужасно голяма фирма. Има лицензии, каквито другите фирми нямат.

Цялата операция беше замислена още преди повече от година. Неслучайно се създадоха аренабг, дата.бг, бубу.то. Нищо случайно няма. Идеята е била само една. Да се убие евро.нет.

След няколко месеца фри сървъри няма да има. Ще ги забранят. Значи 1,5 години преди забраната правят арена.бг. После 6 месеца преди края всяват смут и паника. Печелят маса клиенти. После изчезват фритата. Остават без конкуренция и вдигат цените.

Имам доста информация. Просто ви е бедна фантазията колко ще плащате за интернета след няколко месеца, ако плана им успее. И сега е безуно скъп сравнен с цените в една страна от белия свят. После ще стане още 10 пъти по-скъп. И от всичко това ще пострадате вие потребителите. Умре ли евро.нет - умира конкуренцията. А без конкуренция нали знаете какво се случва.

Както и да е. Евро.нет няма да умре. Прекалено са силни. Първо ще умрът тези фирмички като дата.бг, хеадоф и т.н. Последния сървър, който ще затвори ще е евро.нет. Просто тази фирма има зверски сили и връзки в държавата. Нали разбирате какво ще се случи, ако атаката неуспее.

Като говорим за аренабг говорим за Хеадофф ако незнаете. А като говорим за дата.бг, Хеадофф, евроком и т.н. говорим за СпектрумНет. Езобще зад цялата тази олелия стоят много пари. И кои ще излезне победител не се знае. Надявам се само евро.нет да оцелее, защото иначе това ще е края.

Немислете толкова плоско. Нестава въпрос в моментта за това или онова фри. Става въпрос за интернет пазара. И той трябва да се преразпредели сега. И във войната се влагат най-силните оръжия, които имат, а именно фри сървърите. Последен напън преди да изчезнат съвсем. А после ще си имаме П2П, както и всички други държави.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Война на ISP?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">....

<div align="right">Originally posted by METALMEN*-*12/02/2004*:* 21:02:41</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

много глупости като за първо мнение си написал

evro.net може да са най големите в софия, но честно казано боли ме *~!?+!~ за там

никое free нема да изчезне,именно поради изброените от ТЕБ причини.

а сега, че шефа на Х се е скарал със шефа на У, и У пре"+%ва Х - след 2 месеца пак ще се целуват

на времето като се разделиха на 2 unibg и bgirc какво стана? всеки рева че едва ли не с irc в бг е свършено - е да ама не! даже напротив, напомпаха си силите и 2та сървъра - верно че единия има повече потребители от другия, само дето не количеството а качеството е важно! та колко потребителя има един форум като на data.bg, а колко има този? е за това става дума!

а това че дадена група ISPта остават без data.bg и другите не значи че са всички така, просто някои не се циганят и правят компромиси, цакат кинта и така ...

сложно е... намирам логика в 1 от 3 неща дето стават с българския интернет...[V]

7. Тук е от
    Dec 2003

Война на ISP?

METALMEN написа:

Имам доста информация. Просто ви е бедна фантазията колко ще плащате за интернета след няколко месеца, ако плана им успее. И сега е безуно скъп сравнен с цените в една страна от белия свят. После ще стане още 10 пъти по-скъп. И от всичко това ще пострадате вие потребителите.

А ти защо си мислиш че потребителите ще плащат този интеренет.

Аз мога с интернет, мога със силно ограничен интернет , па мога и без интернет. И бъди сигурен че не само аз а и много други хора ще могат ако трябва да плащат цената която прогнозираш. Дори и хора които могат да я платят но не желаят плащайки я да остават с усещането че са анално обладани.........

ПъСъ: не че знам кво е усещането да те обладат анално ама по филмите на нормалните хора хич не им е приятно..........[^]

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2001

Война на ISP?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

@exabyte: Поясни какво имаш предвид. http://free.evro.net се отваря, търсачката си работи, но download практически няма. Както споменах, доставчик ми е HomeLan.

<div align="right">Originally posted by Slero - 12/02/2004 : 20:47:02</div id="right">

Не цялото евро е блокирано, главно клиентите им, ама за към всякъде. Нещо такова, не знам точно, но е много гадно, ако си хостваш нещо някъде в евронет (нямам предвид free-то им, а на собствен сървър примерно) - не се отваря от почти никъде от България - само от чужбина...

10. Тук е от
    Feb 2004

Война на ISP?

Глупости или не това бъдещето ще реши.

И не съди за човека по първия пост. Никога не ми е трябвало да пиша в този форум и за това не съм се регистрирал.

Мисля, че имам доста повече информация от вас. Защото съм интернет доставчик. Говоря лично с шефовете на евро.нет и аренабг, както и с доста от шефовете на кварталните мрежи. Няма да ви казвам за какво точно иде реч по разбираеми причини.

Смъртта на фритата е сигурна и всеки ще ви го каже. Паниката сега е само за да се привлекът нови клиентите на евро.нет. След няколко дена ще отшуми и всичко ще стане ясно. Едва ли има разумно ИСП, което ще тръгне веднага да си сменя доставчика. Скоро ще разберете защо. Незнам колко от вас биша плащали по 50лв на месец за някаква мизерна скорост от порядъка на 10-20КБ/с

silent: Ето заради това не съм се регистрирал досега в този форум. В един нормален форум този пост нямаше да просъществува толкова дълго.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Война на ISP?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Глупости или не това бъдещето ще реши.

И не съди за човека по първия пост. Никога не ми е трябвало да пиша в този форум и за това не съм се регистрирал.

<div align="right">Originally posted by METALMEN*-*12/02/2004*:* 23:00:59</div id="right">

прощавай - емоционално беше

защото се дразня - от Варна съм и ме разбери - тук НИКОГА е нямало даже 1/10 от офертите в София

`Незнам колко от вас биша плащали по 50лв на месец за някаква мизерна скорост от порядъка на 10-20КБ/с`

Ами да - аз плащам толкова от години и не за `мизерни 20` а за `мизерни 4`... защото просто по добро някъде различно от софия няма...

тук нормално е следното - 40-45лв по кабел за 4кб/с без лимит, няма пийринг няма външен... и сега щом резнаха евро.нет / нямам идея как са там нещата, кои са големите и кои са малките / и народа писна ... е не е нормално такива цени и такива скорости...

не е нормално за 20лв във варна да имаш 150мб 33.6кбит нет, а в софия за тези пари да немаш лимит и нета ти да е в пъти по-бърз ... верно че повече потребители ала бала... ама чак такива разлики да се получават - е не съм съгласен

а защо аз / един от малкото хора на кабел от digsys/ имам все още достъп без проблеми до всички фрийта

фриитата че загиват е ясно... идват нови неща обаче ...

а за преразпределението и т.н. - мисля че от 3-4 години този процес не е спирал, може да е бил по забавен, но не е спирал - няма и никога да спре по обясними причини, а тези куци номера дето Х и У си ги правят, те никога няма да спрат, защото става дума за много пара ...

METALMEN, прощавай още един път ако съм те засегнал...

12. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Война на ISP?

Металмен, това за вдигането на цените десеторно развали впечатлението за разумен анализ. Не си спомням някъде, за каквото и да било, след снижаване на цената заради конкуренция да е имало скок в цените. Примерно компютърните зали нещо не вдигнаха цените въпреки лицензите и игрите и данъците и рушветите..... така че тия мрачни думи могат да прозвучат само от устата на някой който губи пари от гаврата с евро нет. И много го е яд поради което.

Естествено че фрийтата в този вид ще измрат, един мейл от подходящо място и треперещи пръсти натискат "del". Но вареза е вечен, бъди сигурен....не че те интересува вареза като гледам де, там няма лапачка.

13. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Война на ISP?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[ между другото, аз вече нямам достъп до free.evro.net [V]

<div align="right">Originally posted by Slero*-*12/02/2004*:* 13:31:13</div id="right">

нема са пуашиш

http://free.evro.net/ :

`ТОЗИ СЪРВЪР Е ДОСТЪПЕН САМО ЗА ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ НА EVRO.NET

Всички кандидат-фенове моля да се обадят на тел: 02/ 989-1527`

да ги форматират дано! [:D]

<div align="right">Originally posted by Pa3KaTaH*-*12/02/2004*:* 13:47:35</div id="right">

Ха токущо се оказа, че съм им приятел [^]

едит//и от тука тегля https://forum.setcombg.com/*************************/

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Война на ISP?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

дата.бг

Големина 3537.52GB

Трафик София 402MBit

Трафик Варна 30MBit

ето от тук им е грешката - всички от софия се уливат... ниски цени, супер бърз нет - е нормално е рано или късто да ви резнат... [][:D]

едит//

<font color="purple">някой така ми редактира мнението, че се отказвам от него</font id="purple">

http://www.data.bg/lg/peering.png

<div align="right">Originally posted by Pa3KaTaH*-*12/02/2004*:* 0046</div id="right">

16. Тук е от
    Feb 2004

Война на ISP?

За жалост мога само да ви съчувствам. Това още веднъж доказва, че София не е България.

Но тука хората са свикнали на друго.

Проблема с провинцията е, че няма достатъчно добри изградени трасета. Повечето нет минава през антени, а разтоянията са огромни. Това оскъпява зверски нета. Но в София този фактор липсва. И ако цената наистина стане толкова висока....незнам просто.

Незнам.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Война на ISP?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Металмен, това за вдигането на цените десеторно развали впечатлението за разумен анализ. Не си спомням някъде, за каквото и да било, след снижаване на цената заради конкуренция да е имало скок в цените. Примерно компютърните зали нещо не вдигнаха цените въпреки лицензите и игрите и данъците и рушветите..... така че тия мрачни думи могат да прозвучат само от устата на някой който губи пари от гаврата с евро нет. И много го е яд поради което.

Естествено че фрийтата в този вид ще измрат, един мейл от подходящо място и треперещи пръсти натискат "del". Но вареза е вечен, бъди сигурен....не че те интересува вареза като гледам де, там няма лапачка.

<div align="right">Originally posted by KOKOSH*-*13/02/2004*:* 03:25:29</div id="right">

Те това наричам аз разумен анализ. Само бих добавил отпред "психо". KOKOSH, изпреварил си ме с поста.[:D]

И все пак мненията ви с Metalmen се допълват: "вареза е вечен" и "ще си имаме П2П" - което спред мен ще се случи наистина. А иначе прокобите за десетократно увеличение на цените сме ги слушали вече...

18. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Война на ISP?

Първото което бих искал да кажа че евро.нет далеч не са най-големите. Това твърдение е смешно. Може би са най-големия доставчик на разните квартални мрежи ок. Но определено не могат да бъдат най-големия интернет доставчик.

Тяхното поведение към колегите им - другите доставчици е адски некоректно. Разбирам че бизнеса е бизнес, но правенето на дъмпинг и подбиването на цените, не е коректен бизнес. Още повече че цените за достъп до пиъринга на евро.нет са под себестойността им.

Според мен отрязването на евро.нет от пиъринга е правилна постъпка. За справка - Спектър Нет (които всъшност са най-големия играч на пазара) вече не ги анонсират по BGP. Това дефакто си е изключване от пиъринга. Друг е въпросът че Спнет винаги са се опитвали да докарат някой лев от продажбата на пиъринг - спомнете си как обявиха че излизат от пиъринга преди две години.

P.S. радвам се че стана така, все пак съм администратор на мрежа която е клиент на евро.нет и съм бесен от тяхното отношение към клиентите им. Сега вече имам сериозно основание да се откажа от услугите им.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 9
    Последно: 03-09-13, 03:04
  2. Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!
    От lazarus18 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 68
    Последно: 22-03-09, 12:56
  3. Херкулес срещу рим,троянската война
    От tannoy във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 22-12-06, 22:56
  4. "Война на световете" или как Спилбърг се увлече...
    От BerkStock във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 23
    Последно: 21-07-05, 12:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе