Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 24

Най-смешните случки от живота Ви

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Смятам, че не е лоша идея всеки да сподели най-смешното, което му се е случило до сега.

Може да се отворят теми и за най-кофти ситуация, най-голям гаф и т.н. ако вече не е имало такива.

Та да започна с моята случка:

В 8-ми клас ми махнаха апендикса. При мен операцията беше много тежка - сраснал, възпален - общо 12 шева - абе ужас. Лежах цели 2 седмици в интензивното отделение целия в системи и дренажи. Не ми оставаше нищо друго през тези 2 седмици освен да чета книги, книги и пак книги. Изчетох сума ти криминални романи, "Малкия принц" за който казват че всяко дете трябва да го прочете и най-важното - всичко на Карл Май от поредицата за Винету. Бях много впечатлен от историите за индиянци.

В интензивното имаше по 24 часа 2 сестри, които бяха неотлъчно до нас и се грижеха много усърдно за здравето ни. Имаха си отделна стаичка да нашата и там ядяха, спяха и си почиваха. На всеки 6 часа ми биеха инжекции с какво ли не.

Една вечер в 24.00 часа една от сестрите ме буди за поредното боцкане. Аз се събуждам сънен и с ужас установявам, че на сестрата и го няма скалпа и покрай ушите и тече кръв. Веднага в главата ми изниква мисълта - ИНДИЯНЦИ СА НИ НАПАДНАЛИ. С див вик нанасям ритник в корема на сестрата и я залепвам за стената. Сестрата уплашена пак се приближава до мен - аз пак надавам вик и пак я изритвам до стената. Трети път не посмя да се доближи.

Развръзката: Сестрата си беше боядисала косата с къна и си беше сложила найлонов плик на главата за да хване боята. Струйките кръв бяха струйки боя, които се стичаха изпод найлона зад ушите и. Когато се разсъних и разбрах каква е ситуацията падна голям смях. Не спахме до сутринта и си разказвахме смешни истории. От толкова смях едва не ми се пръснаха шевовете а и ме заболя малко.

Това е.

2.  

3. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

ТОВА НЕ Е ВИЦ!!!

Преди време отидох да инсталирам нов компютър на семеен приятел (семеен приятел на семейството .

Монтирах му всичко, показах как се пуска, спира, нет...и го оставих да се бори. И докато с жена му си пием питиетата, френда дойде нещастен и ми каза че мишката му работила само наляво и надясно. Направо потънах в земята от срам, аз му бях препоръчал всеки един елемент в компютъра..

И какво става нататък. Отивам аз в стаята с РСто сядам на стола и тествам - всичко си е както трябва. Викам го, показвам му, и той сяда да пробва. Щях да падна от смях, пак го имало тоя проблем, а всъщност той движи мишката настрани както си трябва, надолу - към себе си, но за нагоре по екрана ВДИГА мишката във въздуха....

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Интересни и/или шеговити случки

На няколко пъти ми се е случвало да се чудя къде да напиша нещо странно или забавно, което ми се е случило, че и други хора да се посмеят и докато умувам ми мине мерака. Преди няколко седмици се смях с глас пред монитора, прочитайки такава история [1], която като цяло беше в най-подходящата за онова време тема ("Вицове") и все пак не съвсем на място. Днес ми се случи нещо далеч не толкова весело, но ме разсмя и реших да споделя. Къде обаче? Ами ето къде - реших най-безобразно да изплагиатсвам от темата [2] на ru-boy и да отворя тази.

[1] http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg249640
    [2] http://forum.setcom.bg/index.php/topic,14551.0.html

Та, моята случка е следната...

Наложи ми се да оправям dovecot server. Проблемът беше "колегите и аз не можем да си влезем в пощата". Решавали проблема с рестарт на машината, но взело да се случва много често. Както и очаквах, по някаква причина сървърът се самоизключва. Когато реших да търся причината, първото, което направих, беше да прегледам логовете. Тогава попаднах на множество съобщения за фатална грешка, които гласяха:

Код:
    dovecot: 2007-06-27 14:37:49 Fatal: Time just moved backwards by 7 seconds.
    This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now.
    --
    dovecot: 2007-06-27 03:13:07 Fatal: Time just moved backwards by 23 seconds.
    This might cause a lot of problems, so I'll just kill myself now.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Интересни и/или шеговити случки

Шафьори, пешеходци...wtf
    http://vbox7.com/play:dfb61cd0

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Сбъркал си темата

7. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

айхавентаниайдия WTF е dovecot server .....

обаче,

сигурно е нещо "very funny "

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Zaphod B
    айхавентаниадия WTF е dovecot server .....

обаче,

сигурно е нещо "very funny "

Цитат Първоначално публикувано от http://www.dovecot.org/
    Dovecot is an open source IMAP and POP3 server for Linux/UNIX-like systems, written with security primarily in mind. Dovecot is an excellent choice for both small and large installations. It's fast, simple to set up, requires no special administration and it uses very little memory.

10. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Dovecot is an open source IMAP and POP3 server for Linux/UNIX-like systems, written with security primarily in mind. Dovecot is an excellent choice for both small and large installations. It's fast, simple to set up, requires no special administration and it uses very little memory.
    ай сии,

тхат из найс тхинг, ехюзе ми фор май ънъндерстандинг..

нау ай файнъли ундерстуд уат ис фъкин' dovecot

п.п.

освен, че е Линух ?

яде ли се, пие ли се ??

п.п.2

я,
    някой ти е дигнал с още 2 рейтингчето

пък на мен само с +/-1

Забележка: ru-boy
    Zaphod B нещо напоследък нямам чувство за хумор и безсмисленият ти спам ме нервира.
    Моля, вземи си бележка, за да не станеш само читател на форума.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

А дали "ю сий ит къминг"? Имам предвид поредната принудителна почивка, свързана само с четене и без писане в твоя полза?

12. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

А дали "ю сий ит къминг"? Имам предвид поредната принудителна почивка, свързана само с четене и без писане в твоя полза?

спокси ман .. - драйфам много рядко

само на сбирките на форума ...

п.п.

това ме подсети за старият анекдот :

Копчето Reset до пpоцесоpа:
    - Е, какво? Наиграхте ли се ?

13. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Код:
    dovecot: 2007-06-27 14:37:49 Fatal: Time just moved backwards by 7 seconds.
    Как така е решил, че часовника се връща назад ? Няма ли ntpd ?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

По-скоро проблемът е, че има ;-)
    А, именно - часовникът принципно избързва. При загуба на Интернет връзка се натрупват секунди, при възстановяването на връзката ntpd го връща. Поне аз така си го обяснявам.

И понеже подозирам, че следващият въпрос е "и как го оправи", отговарям - малко брутално.
    Подмених в изходния кода константата "./src/lib/ioloop.c:#define IOLOOP_MAX_TIME_BACKWARDS_SLEEP 5" от 5 на 300.

По-надолу в кода се вижда, че има проверка, при която, ако резултатът е по-малък от тази константа, dovecot ще изчака и пак ще опита, като в лога ще се появи:

Time just moved backwards by %ld seconds.
    I'll sleep now until we're back in present.
    http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards

Ако разликата е по-голяма, dovecot се самоубива и изкарва грешката от първия ми пост.

Код:
            if (diff > IOLOOP_MAX_TIME_BACKWARDS_SLEEP) {
                i_fatal("Time just moved backwards by %ld seconds. "
                    "This might cause a lot of problems, "
                    "so I'll just kill myself now. "
                    "http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards",
                    (long)diff);
            } else {
                i_error("Time just moved backwards by %ld seconds. "
                    "I'll sleep now until we're back in present. "
                    "http://wiki.dovecot.org/TimeMovedBackwards",
                    (long)diff);
                /* Sleep extra second to make sure usecs also grows. */
                diff++;
    На посочения Интернет адрес съветват да се пусне ntpd (been there, done that) или да се изтрие въпросния код. Аз предпочетох компромисен вариант - разширих интервала, но не премахнах изцяло проверката.

Радват ме програми(сти) с чувство за хумор.

Изводът за силата на отворения код, ще оставя на защитниците на Windows

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Сбъркал си темата
    Сори, оспамих ти я...чел съм само началото на заглавието

Ето случка:
    Работим в една стая с няколко администратори и един образ Тони. Една сутрин пича си разсипва кафето върху разклонителя на пода и оставя около 40 човека (половин етаж) без компютри докато дойде някакъв жичкаджия да вдигне бушоните...
    Няколко дни по-късно се случва да изгубим връзка със сървъра ни във Франция за повече от половин ден. По едно време влиза баш шефа на проекта и пита админите какъв е проблема с връзката. Отговор: "Във Франция имат проблем с електричеството в сградата и сървърите са спрени". Шефа оглежда стаята, вижда единственото свободно бюро и пита: "А къде е Тони?"...
    Двата му въпроса нямат никаква връзка, но отговорът на всички в стаята е в един глас: "Не е във Франция, болен е"

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

преди години, на мястото, където работех тогава, имаше една счетоводителка, която беше малко на "вие" с компютрите (не че всеки трябва много да разбира). един ден обажда се тя и казва "така и така, компютърът ми пише само "Т" (главно Т)"

отивам аз - наистина! каквото и да натиснеш - излиза "Т". кеф ти "а", кеф ти numlock, кеф ти escape.... "Т"!

очевидно клавиатурата ще се сменя. вдигам я, а от нея се излива 1 чашка кафе.
    - ама, Х, откъде се взе това кафе в клавиатурата ти?
    - амииии... аз сутринта си обърнах чашката върху клавиатурата, ама после я забърсах

и досега ми е странно, че клавиатурата "работеше" по този начин, но - факт

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

От една организация преди доста време (поне 10 год.) имаха оплаквания, че всяка сутрин им спира мрежата.
    От фирмата за поддръжка се отзовават към 9:30, мерят всички конектори (BNC-та за коаксиални кабели) и т.н. - всичко е наред и мрежата работи. Така няколко дни подред.
    Накрая се взема нечовешкото решение представители на фирмата да дойдат в 8:00 на следващия ден. Наистина мрежата спира. След известно мерене и тюхкане се разбра проблема.

Общата шината минава през сервизното помещение на чистачките. Сутрин рано, след като си свършат работата, си прибират там използваните парцали. Точно върху едно BNC (да се чуди човек защо точно там има такова???) и съответно мрежата се губи. Като изсъхне парцала след около час – отново се появява.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 10
    Последно: 18-07-12, 17:23
  2. Яйцата или живота?
    От cvb във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 12-09-10, 18:36
  3. Увеличаване живота на пакетите
    От CNA във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 22-06-06, 21:33
  4. Живот на ръба на живота
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 10-04-06, 11:35
  5. Най-разтърсващата песен в живота ви...
    От IvO™ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-04, 09:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе