здравейте, можеби тоя топик е доста тъп, ама от 1 час се ядосвам и реших да си го напиша някаде...
На всеки се е случвало да си пати от някои некадърник с диплома за доктор...
Преди 1 седмица брат ми си беше усукал коляното.. незнам какъв му е медицинскиа термин на това, но се случва на много хора така че сигурно всички знаят за какво става въпрос, при рязко движение, когато си на единиа си крак (примерно се завърташ) и се разместват кокалите от капачката на коляното.. и на мен ми се случи преди 1год. някаде.. първите няколко дена въобще неможех да си свивам кракат, беше надут.. но за 2-3 седмици се оправи всичко. После ме наболяваше 1-2 месеца но рядко, а вече напълно сам го забравил тоя проблем. Та значи.. като се случи това нещо и на брат ми , родителите ми веднага започнаха "дай да го водим на доктор, да не стане като на батко му 2 месеца да го боли" (аз защото мразя доктори и тогова въобще не се и говорише да ходя). Та.. отива брат ми на доктора.. 1виа му казва - ами трябва да се направи снимка, може да е много сериозно - правят те снимката, после му казват че му се е надигнала капачката и трябва да му се вади кръв от коляното. Отиват те на 3ти лекар вадят му крав, а тои е на 14 години и като се прибра в къщи беше целиа пребледнял, уплашен и реве...
На следващия ден баща ми говори с някакъв негов познат лекар, които му казва - Въобще не е трябвало да му вадят кръв.. а това че са ви разкарвали - всичко е за пари, здравната каса им плащала 16лв. на преглед.. така поне разбрах. И отиват тогава на друг доктор, които е уж по специалист, (btw това става в Ямбол) та тоя "специалиста" вика - ми най-добре отидете в София или Пловдив ако искате наистина да направите най-доброто. И така вече на 6тия ден ще ходят в Пловдив уж при някъв специалист, при които е уреден с препораки от друг лекар... И днеска ми се обажда майка ми притеснена, че 6 дена ходят по лекари, брат ми постояно го плашат тук и там, пръснали са сумати пари за лекарства, доктори.. ама най-много се ядосвам от това че са много притеснени, че 1 седмица са под напрежение..
А аз се оправих от същото нещо без лекари, без снимки...
И кажете ми какво е това ????
Отиваш да се лекуваш, отиваш при някои квалифициран.. А каква е истината - попадаш на някои иди0т които въобще не го вълнува какво ти е на теб.. просто казва първото, нещо което що годе се вързва с твоя проблем и това е... ей така си чакат да минава работниа ден, препращат те напред-назад и за какво ?! За някви керливи 16лв ???? Представяте ли си какви са гнусни - Една седмица ще ходиш по доктори, ще се притесняваш и всичко това някои, за да вземе 20лв... Незнам по гнусно нещо от това...
Ама хубавото е че не всички са такива.. Реално специалистите си имат частни кабинети и т.н. . А най-големите иди0ти, такива мизерници дето чакат на 16те лева от държавата, цял живот не излизат от скапаните си кабинети в държавните поликлиники и през цялата си мизерна кариера не правят нищо полезно.
Отвратен съм от хората, които се грижат за здравето ни, отвратен съм от държавата, която се грижи за живота ни !