Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 39

колко са гнусни някои доктори ??

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2003

здравейте, можеби тоя топик е доста тъп, ама от 1 час се ядосвам и реших да си го напиша някаде...

На всеки се е случвало да си пати от някои некадърник с диплома за доктор...

Преди 1 седмица брат ми си беше усукал коляното.. незнам какъв му е медицинскиа термин на това, но се случва на много хора така че сигурно всички знаят за какво става въпрос, при рязко движение, когато си на единиа си крак (примерно се завърташ) и се разместват кокалите от капачката на коляното.. и на мен ми се случи преди 1год. някаде.. първите няколко дена въобще неможех да си свивам кракат, беше надут.. но за 2-3 седмици се оправи всичко. После ме наболяваше 1-2 месеца но рядко, а вече напълно сам го забравил тоя проблем. Та значи.. като се случи това нещо и на брат ми , родителите ми веднага започнаха "дай да го водим на доктор, да не стане като на батко му 2 месеца да го боли" (аз защото мразя доктори и тогова въобще не се и говорише да ходя). Та.. отива брат ми на доктора.. 1виа му казва - ами трябва да се направи снимка, може да е много сериозно - правят те снимката, после му казват че му се е надигнала капачката и трябва да му се вади кръв от коляното. Отиват те на 3ти лекар вадят му крав, а тои е на 14 години и като се прибра в къщи беше целиа пребледнял, уплашен и реве...

На следващия ден баща ми говори с някакъв негов познат лекар, които му казва - Въобще не е трябвало да му вадят кръв.. а това че са ви разкарвали - всичко е за пари, здравната каса им плащала 16лв. на преглед.. така поне разбрах. И отиват тогава на друг доктор, които е уж по специалист, (btw това става в Ямбол) та тоя "специалиста" вика - ми най-добре отидете в София или Пловдив ако искате наистина да направите най-доброто. И така вече на 6тия ден ще ходят в Пловдив уж при някъв специалист, при които е уреден с препораки от друг лекар... И днеска ми се обажда майка ми притеснена, че 6 дена ходят по лекари, брат ми постояно го плашат тук и там, пръснали са сумати пари за лекарства, доктори.. ама най-много се ядосвам от това че са много притеснени, че 1 седмица са под напрежение..

А аз се оправих от същото нещо без лекари, без снимки...

И кажете ми какво е това ????

Отиваш да се лекуваш, отиваш при някои квалифициран.. А каква е истината - попадаш на някои иди0т които въобще не го вълнува какво ти е на теб.. просто казва първото, нещо което що годе се вързва с твоя проблем и това е... ей така си чакат да минава работниа ден, препращат те напред-назад и за какво ?! За някви керливи 16лв ???? Представяте ли си какви са гнусни - Една седмица ще ходиш по доктори, ще се притесняваш и всичко това някои, за да вземе 20лв... Незнам по гнусно нещо от това...

Ама хубавото е че не всички са такива.. Реално специалистите си имат частни кабинети и т.н. . А най-големите иди0ти, такива мизерници дето чакат на 16те лева от държавата, цял живот не излизат от скапаните си кабинети в държавните поликлиники и през цялата си мизерна кариера не правят нищо полезно.

Отвратен съм от хората, които се грижат за здравето ни, отвратен съм от държавата, която се грижи за живота ни !

2.  

3. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

g_ishkitiev, много е лошо това, което се е случило на брат ти, но знай: Няма гнусни доктори. Има не добре заплатени лекари.

Въпрос с "повишена" трудност: познай кой е виновен да се стигне до тук?!

4. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Не съм съгласен въобще с профита-както има некадърни чиновници, продавачи и тн, така има и доктори, които въобще не си разбират от работата.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз в такива случаи не ходя на лекари а на "чекракчии" - поне аз така ги наричам . Има неща които не се учат в медицинския институт (или не по най-подходящия начин). А и "От всяко дърво свирка не става".

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Напълно подкрепям Профита и се чудя какво е това нещо, което "чакракчия" знае повече от един лекар учил 6 години - напротив именно защото знае по-малко си позволява да прави неща, които лекар не би си помислил. Взимам отношение, защото лично съм си патил. В крайна сметка лекар ми помогна.

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Толкова е зле положението със системата на здравеопазване, че ако почна да пиша няма спиране. То нищо не е наред. И съм сигурна в едно. Ако почнеме да съдиме лекарите и за най-малката грешка, кактъо е в другите страни, тогава ще почнат да внимават какви диагнози поставят и как лекуват и дали няма да им отнемат правата да практикуват. Само, че народът ни е свикнал да търпи и докато е така - няма да се оправят нещата. За това мога да ви казжа едно: Търсете си правата, вдигайте шумотевица и изисквайте - иначе никой няма да ви обърне внимание[}]

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

@muncho

За да станеш истински "чакракчия", освен че трябва да учиш и то много повече от 6 години, то трябва и да си роден с такава дарба.

Аз също съм си патил и то от лекари. Имах дископатия с частична пареза на левия крак - не можех да стоя нито седнал нито прав. За постоянните болки не искам и да споменавам. Естесвено тръгнах по лекари. За половин година сигурно съм изпил няколко кила хапчета. Ходих и на физиотерапия - леко подобрение докато ходех, след това пак същата болка. Искаха да ми правят операция, обаче като ми казаха че шансовите ми са 50/50, че може и по-лошо да стане - категорично отказах. Тогава един лекар невролог (евала му правя) Д-р Станков (тогава работеше в Транспорта болница - Варна, сега вече не е там) ми каза да си намеря добър специалист който умее на намества разместени кости - казано по народному - "свестен чакракчия".

Как и кого намерих, няма да обяснявам. Някой ако се интересува да пита. Ще кажа само, че след първото ходене при него болката стана в пъти по слаба. След 20 дена бях нов човек, без нито едно хапче. Всичко това ми струваше не повече от 60 лв. А колко см дал за снимки, скенери, изследвания и лекарства не искам да споменавам. Сумата трицифрена, клоняща към четирицифрена [V]

Така че, muncho, зависи за какво и при кого си ходил. Има работи за които наистина е по-добре да се ходи на лекар.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

преди няколко години така едва не си замина бащата на една позната - болки в корема, ама силни болки. "великите" разбирачи му поставиха диагноза рак след сума ти зверски прегледи, обезболяващи, терапии, а болките не престават, а се усилват неимоверно.

а знаете ли какво било?

възпаление на стената на дебелото черво, което при един от "внимателните" прегледи било спукано от "внимателен" доктор! след което дебелото черво започва да се излива в коремната кухина и половината му органи започнали да гният! представяте ли си? да се разлагаш жив!!! а се разбра какво му има чак след като легна на масата да го режат, че барем налучкат истинското състояние. едва го спасихме, добре че имам връзки за разни екзотични лекарства.

съгласен съм, че има добри и лоши доктори, но разликата изобщо не е в заплащането. gp-тата взимат маса пари и който не е запознат със схемата на заплащането им да се запознае и после да коментира. както не всеки инженер и не всеки икономист са добри, така и не всеки доктор става за нещо. но най-лошото е, че повечето от грешките на другите професии са поправими във времето, а на докторите грешките се крият по гробищата.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...Няма гнусни доктори. Има не добре заплатени лекари.

Въпрос с "повишена" трудност: познай кой е виновен да се стигне до тук?!

<div align="right">Originally posted by Profita*-*22/04/2004*:* 01:38:20</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Profita e права (до някъде). При заплата от 180лв. лекаря ще се чуди как да изкара месеца и още куп други неща ще са му на главата, а както знаем затормозения мозък може и да пропусне нещо в клиниката и хоп... грешка []

Но и FearMe е прав

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...но най-лошото е, че повечето от грешките на другите професии са поправими във времето, а на докторите грешките се крият по гробищата...

<div align="right">Originally posted by FearMe - 22/04/2004 : 10:47:19</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Лекарите са хора и те грешат по някога за огромно съжаление []

Sunny го каза много точно, но ние сме България - държавата абсурд. И не можем да виним лекарите, че болниците се разпадат и затварят, че работят в мизерия (силен мотив за работа). Вярно е че GP-та взимат много пари, но лекарите със специалност в повечето случаи не са GP-та и от тях зависи крайното лечение в повечето случаи.

Но като гледам постовете всички плюете към тях, но при първи тежки симптоми ще отидете там с друга нагласа. Това прилича малко на лицемерие [!]

12. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не съм съгласен въобще с профита-както има некадърни чиновници, продавачи и тн, така има и доктори, които въобще не си разбират от работата.

<div align="right">Originally posted by user25*-*22/04/2004*:* 05:34:13</div id="right">

Приемам възражението ти. Но въпроса не опира само и единствено до кадърността. Мътилката идва от много по дълбоко. Както всички знаем, медицината е слабо казано сложно нещо. Тук става дума за човешки живот, а не до поправяне двигатела на автомобила. За да върши един човек дадена професия му трябва стимул за себеотдаване. Какъв стимул дава нашата китна Българиика специално за медицинските работници?! Една мизерна заплатка. Полу срутени и бедни на оборудване кабинетчета.

Направи съпоставка с частните кабинети и специализираните клиники. Там няма как да не получиш нужното внимание и компетентна помощ. Защо се питаш ти? Ами по простата причина, че от вилзането си увиснал с минимум 15 кинта. Отделно ще ти изпишат най-скъпите, но ефикасни лекарства. Ще те викнат няколко пъти на контролен преглед (което пак парички струва), но ще си отидеш у дома здрав и читав.

А влизайки при един лекар, който знае, че му е смешно трицифрен фиша за работна заплата - какво да прави...Себе си ли да гледа, как да ти отмъкне някой друг лев или да мисли как да ти бъде в помощ като ти предпише най-евтиния елач само и само с опит да оздравееш, ама ефекта може да е никакъв.

Абе не знам....нялата ни оправия е такава. И едното идва от другото. Оставам с оговорката, че не стоя твърдо зад последния си абзац от думи. Причините са много и няма да ми стигне мястото да се обоснова. Некадърни хора винаги ще има, но както казва Съни - трябва да сме достатъчно смели да ги изритаме от удомните им кресла и то преди да са ни уморили.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Който не работи той не греши - на всякъде по света стават грешки, колкото и да е неприятно.

@Pat

Сигурен съм, че знаеш защо търсиш "чакракчия", както и , че са помогнали на много хора - и аз имам такива познати и го вярвам.

За съжаление знам и доста примери за неприятен изход от такава мануална терапия.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Всеки казва това което е видял или е изпитал върху себе си. Че има мързеливи и алчни доктори няма какво да спорим. И не е само до оправията на държавата ни. Всеки приказва, но никой нищо не върши, е това е целият проблем. Така и аз съм имал проблеми с докторите, преди време 7-8 години си усуках колената на няколко пъти за един ден, бях на ски. Минаха 4-5 месеца и нищо ми нямаше, но лятото ме заболяхо яко. Та отивам с дъртата на доктор, ония ми исписа некви хапчета, обаче се оказа че са за хора над 45-50 годишна възраст. Втори доктор ми испшиса мазило, то пък се оказа на хормонална основа и е само за хора в напреднала възраст. Чак на третият доктор попаднах на специалист, и досега му благодаря за съвета. Та пича каза, ти хем си бая тежичък и това усукване още повече си оказва влиянието, но си млад и ще ти мине. И какво ми предписа, лятото на лажа като съм, да си заивам колената в горещият пясък за минимум 20-30 минути, действа като нагревки, само че природна. Е немога да се оплача че ме болят вече колената като преди. Разбира се ме наболяват от време на време ама с мойти 150-160 кила как няма да ме наболяват[]. Та има специалисти има и *****и дето ще те вкарат в гроба.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2003

медицинатаната е призвание а не професия ! както дедска у4ителка не може да стане жена която не оби4а деца така и лекар не може да стане 4овек който не оби4а хората, не е загрижен за тях и пр...... един истински лекар никога не би се интересувал от пари / а и те вземат достата4но/! също така лекар не се става ХОП за 1 4ас, всеки е премислял това мн пъти и знае какав е социалният статус на лекаря у4ителя митни4аря и т.н.... т.е всеки е имал избор ! лощото е 4е голям виновник за това ни е самата държава тя ни направи ал4ни, тя т.е. то БГ образовнието запо4на да се обезценява и т.н.... и т.н.....

много обширна и БОЛНА тема е това за вси4ки нас!

дано по мално некадърници и мощенници срещаме .......

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@g_ishkitiev,

<font color="blue">колко са гнусни някои доктори ??</font id="blue">

Мога да приема доста други определения за докторите - че са кадърни или некадърни, че са човечни или безсърдечни, че са всеотдайни или корумпирани, но твоето ми е трудно да приема.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Ами за това - моята философия - 100% доверие - никому, особено като става въпрос за живот или бъдеще на човека. Имам си книги в къщи и си ги чета. Като отида на лекар, знам в 90% от случаите кои изследвания трябва да се пуснат, кои диагнози трябва да бъдат отхвърлени; гледал съм рентгенови снимки, имам таблици с показатели на изследвания и всичко понадлежи на проверка. Това е.

Иначе ето ви един истински случай:

Една възрастна жена, моя позната, една вечер в дома си се задушава ужасно и едвам успяват да я докарат в болницата. Коя болница - няма да казвам, ама бая народ иска там. Там й правят изследванията, държат я, не констатират точно заболяването, но преценяват, че следва 3-4 месеца да остане в болницата. Тя остава, но междувременно започва ремонт в пулмологията и голямата част от хората ги прехвърлят в Перник. Тя е ужасена от което - никой няма да може да идва при нея. Докторите се възползват от състоянието й и й искат 700 лева, за да я оставят в СОфия. Аз и казах - остави на мен работата, аз ще им го сложа, пък ти ще останеш в болницата - ще отида в полицията и в медиите и ще им видя сметката. Тя обаче - не - от тия хора ми зависи живота, ако нещо не се получи, ще ми го върнат - и им даде парите... Така отиде на детето й компютъра. Отделно си плати и няколкостотин лева за изследванията, туморните маркери, престоя в болницата и т.н.

Пуснаха я. ВЪрна се на работа. 4-5 месеца подир това отивам да я видя. И я заварвам свита като червей, слушалката на телефона отворена лежи, а тя реве и се къса. Току що й се обадили от болницата и й казали, че посявката й била положителна. Тя мислеше, че има рак. Аз й обясних, че посявка се прави за бактериални култури и тем подобни и вероятно са открили туберкулоза. Накарах я да прати семейството си на изследвания - представяте ли си - 5 месеца да е скитала с туберкулоза!!!! Ей го - Сороусад е тука, предполагам, че знае и може да каже за колко време излиза резултатът от МАНТУ, от кръвната проба, от храчките и ендоскопията... Казах и да влезе в болница и този път да не дава никакви пари и въобще да се пази от тея доктори. Те обаче й казали, че ще стои по - малко от 2 месеца и с предните 3 стават 5; но ако станат 6 могат да й изкарат уверение за инвалидност от ТЕЛК и да взима пенсия. За услугата - 500 лева на ръка. Тя много се надъха и въпреки мнението ми реши да им даде, но нямаше 500, имаше 300 - беше събрала някакви пари за ново котелче за парното или нещо такова, а лечението си го плащаше отделно. Лекарите не й отказаха парите, приеха ги, но я пратиха да си лежи в Перник [:D]

Излезе и вече не се върна на работа. Седя няколко месеца в къщи. Преди около месец чух, че пак са я приели в пулмологията. Е що да не я приемат - кажете ми???

Прочетете го и си помислете - няма ли гнусни доктори.

Аз мисля, че има. А и познавам докторите отблизо......

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. някои знае ли
    От chano във форум Телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 04-12-10, 17:41
  2. някои да знае
    От pentiumcho във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 17-05-05, 07:41
  3. Някои има ли Sub за Taxi 3
    От okli във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 19
    Последно: 10-04-03, 23:06
  4. Някои знае ли?
    От okli във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 08-04-03, 16:31
  5. QoS знае ли някои как да го ...
    От hipo във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 28-02-02, 20:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе