Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 176
Like Tree19Одобрявам

Конвектор или лъчисто отопление?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Отговор: Конвектор или лъчисто отопление?

Цитат Първоначално публикувано от Ив Щуракът Виж публикацията
    имам адакс от 3 години и не го заменям за климатик!
    който няма такъв конвектор само той може да го плюе и да хвали бръмчащите климатици!
    И аз имах подобен. Ползвах го за в кухнята. Впоследствие го изхвърлих и го замених с духалка. Напролет и нея ще изхвърля и ще сложа 4-ти "бръмчащ" климатик в апартамента. Кво да праиш, не съм толкова богат....

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Тоя спор сме го водили не веднъж и дваж... няма нужда да повтаряме едни и същи неща.
    За по ниски сметки - климатик (и то качествен), за "мека топлина" - всичко което няма вентилатор.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Не знам дали са бръмчащи климатиците, обаче всичката техника е направо правена едва да изкара гаранцията!
    Днес в службата ни монтираха един daikin FXV25 Inverter или нещо от сорта. Цената с монтажа беше над 1500лв., а това чешко "чудо" изглежда като правено точно за България. Малко и леко външно тяло, почти никакви допълнителни екстри, като автоматично насочване хоризонтално на въздушната струя. Дистанционното му е с плъзгане, което мен ужасно ме изнервя. Същият вид беше и на предшественика му Mitsubishi 1999 набор. Пластмасата на вътрешното тяло да те е страх да я пипнеш, за да не се огъне или счупи. не мога да кажа дали е шумен, защото при нас имаме постоянен звуков фон от порядъка на 50db.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

Колебах се между това http://www.almacteplo.ru/?about и Стенен конвектор 2000W | Елдом купих конвектора но за в бъдеще може да взема и лъчист. Имам и климатик който ми прави сметка от стотина лева, шуми прави студено течение което създава чувство на по-студено от колкото е. Конвектора топли много тихо и създава преграда м-у студеното стъкло на прозореца и стаята, включва за секунди максимум за минута поради това се надявам да не ми харчи 2кв. на час.

6. Тук е от
    Sep 2012

Моля колегите, които имат лъчист радиатор Airelec (и кой модел точно имате; аз съм се спрял на Premier SAS Digital) да споделят при прекъсване на захранването към уреда/радиатора (примерно спиране на тока или изваждане на щепсела от контакта) дали след като се възстанови захранването, радиатора включва ли се без ваша намеса със същите настройки на програма и температура, или трябва отново да се пуска и настройва?
    От официалния вносител на Airelec за България ми отговориха забележете, че "май няма памет и не се пуска". На мен ми трябва да се включва след прекъсване на захранването, за да мога да го управлявам през смарт контакт (Smart Socket). Ще търся и от другите производители Noirot или Applimo, че съм виждал лъчисти радиатори не с дигитален дисплей за управление, а от типа като на изображението по-долу, при което си го нагласяваш както желаеш и дори да спира тока пак си се включва радиатора след това.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от valtera; 29-09-15 в 15:53.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Производителя и на Airelec, Noirot и Applimo е един и същ и се казва groupe Muller.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2012

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Производителя и на Airelec, Noirot и Applimo е един и същ и се казва groupe Muller.
    Благодаря за информацията. А дали и Atlantic е към тази група или е отделен производител, че сега намерих техни модели с механично управление, точно каквито търся аз.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от valtera Виж публикацията
    Благодаря за информацията. А дали и Atlantic е към тази група или е отделен производител, че сега намерих техни модели с механично управление, точно каквито търся аз.
    Не.Отделен производител е.

11. Тук е от
    May 2014

Отговор: Re:Конвектор или лъчисто отопление?

Цитат Първоначално публикувано от Ив Щуракът Виж публикацията
    имам адакс от 3 години и не го заменям за климатик!
    който няма такъв конвектор само той може да го плюе и да хвали бръмчащите климатици!
    Имам Airlec конвектор 2,2 kw и от 10 год. отоплявам спалнята си 24 кв.м, доволен съм,взех го когато ми се роди бебе.сметките 80-120 лв/мес.,последното за студен зимен месец с поне 15 дни температура под -10 гр.Подържам 23 гр.
    Основното предимство е в точноста на регулатора.По тех.данни е +-0.2 гр. но и 1 гр. да е не се забелязва.Защото като се изпотиш, ако играе значително температурата не е комфортно. Представете си печките на твърдо гориво-от много жега до кофти студено, докато пак хвърлиш някое дърво.Превлючвателя почти не се чува.Понякога припукват леко ламарините, но до като мине в режим.

Разликата между отделните марки е в точноста на регулатора и в нагрвателите-моите са поставени в дебели алуминиеви блокчета като радиатор за повищена площ, на моделите под 100 лв. нагревателите са просто едни реотани на въздух.Не знам това какво значние има.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Отговор: Re:Конвектор или лъчисто отопление?

Цитат Първоначално публикувано от boracal Виж публикацията
    Имам Airlec конвектор 2,2 kw и от 10 год. отоплявам спалнята си 24 кв.м, доволен съм,взех го когато ми се роди бебе.сметките 80-120 лв/мес.,последното за студен зимен месец с поне 15 дни температура под -10 гр.Подържам 23 гр.
    Основното предимство е в точноста на регулатора.По тех.данни е +-0.2 гр. но и 1 гр. да е не се забелязва.Защото като се изпотиш, ако играе значително температурата не е комфортно. Представете си печките на твърдо гориво-от много жега до кофти студено, докато пак хвърлиш някое дърво.Превлючвателя почти не се чува.Понякога припукват леко ламарините, но до като мине в режим.

Разликата между отделните марки е в точноста на регулатора и в нагрвателите-моите са поставени в дебели алуминиеви блокчета като радиатор за повищена площ, на моделите под 100 лв. нагревателите са просто едни реотани на въздух.Не знам това какво значние има.
    Прочетох внимателно всичко, но ми се струва, че тази история граничи с фантастиката.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

24кв.м.,+23градуса стайна /при външна под нулата/ и ток 80лв. .... с конвектор.....това ли ти се вижда фантастично...

14.  

15. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Не че е толкова важно,но невярвам

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Става работата, ако конвекторът е вързан към електромер на друга сметка
    s_l_a_d_u_r_ одобрява това.

17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Ako 80-120лв са САМО за тази стая - това вече е нормално. Но за ВСИЧКО - няма как.... То зависи как се "живее" в апартамента де... Но при мен лично дори и лятото без отопление и охлаждане сметките ми са 120 -130лв на месец.
    Lazar одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

120лв е нормална сметка за конвектор. Аз имах адакс в спалня 14м2 и харчеше много ток. Рекорда ми е над 600kwh за 1 месец, 24 градуса вечер и нощем. През деня се намаляше до 20 градуса. С удоволствие го продадох продавалника.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Замерване на конвектор
    От vaniosl във форум Електрическо отопление
    Отговори: 14
    Последно: 03-12-14, 23:51
  2. Избор на Конвектор
    От dbitzepsa във форум Електрическо отопление
    Отговори: 12
    Последно: 01-11-14, 23:03
  3. Избор на конвектор
    От user2 във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 11-10-13, 19:48
  4. Excel - подово лъчисто отопление
    От avast3 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 1
    Последно: 02-03-11, 04:34
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе