Страница 13 от 16 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 233
Like Tree8Одобрявам

Кой уред на ток е най-евтин след климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2012

Re:Кой уред на ток е най-евтин след климатика?

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66
    Да харчи малко-ще харчи толкова, колкото са топлозагубите.При добра изолация за двете помещения конвектори с ел.термостат по 1кW и колкото са по-ниски и широки толкова по-добре.
    Кажи някой модел *

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

4. Тук е от
    Jan 2012

KонвекторАdaxStandardVL 912KET–запомещениядо 12кв.м. един такъв ако работи цял месец зимата в 12 квадрата колко ще изхарчи ток?Подходящ ли е за стая с бебе?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar01
    KонвекторАdaxStandardVL 912KET–запомещениядо 12кв.м. един такъв ако работи цял месец зимата в 12 квадрата колко ще изхарчи ток?Подходящ ли е за стая с бебе?
    По-малко от 144 лв., но дали ще стопля е въпрос на който никой не може да отговори.
    Вземи си и една духалка за ударно затопляне за преди/след баня, че с тоя 1,2kW ще има да чакаш часове.

6. Тук е от
    Jun 2012

Аз лично съм много доволен от маслените си радиатори. Ползвам и един климатик, но за отопление някак си е кофти топлината от климатика.

7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar01
    В 13.5 кв.м. детска стая с вътрешна и външна изолация на стените и тавана + 22мм естествен паркет на пода имам монтиран Адакс серията GLAMOX - 1500W . Стаята е севроизточна. Зимата се стопля до 22-23 градуса за не повече от 10-15мин. Засичал съм консумацията за месец - 50-60лв в зависимост от външната температура (-10 до +5гр.) Това е при работа около 20 часа на денонощие.
    Комфорта от топлината е несравним с този от климатика (имам и климатик в другата стая).
    Напълно подходяш за бебе, даже се препоръчва такъв вид отоплние. Климатик е противопоказен за стая с бебе.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    В 13.5 кв.м. детска стая с вътрешна и външна изолация на стените и тавана + 22мм естествен паркет на пода имам монтиран Адакс серията GLAMOX - 1500W . Стаята е севроизточна. Зимата се стопля до 22-23 градуса за не повече от 10-15мин. Засичал съм консумацията за месец - 50-60лв в зависимост от външната температура (-10 до +5гр.) Това е при работа около 20 часа на денонощие.
    Комфорта от топлината е несравним с този от климатика (имам и климатик в другата стая).
    Напълно подходяш за бебе, даже се препоръчва такъв вид отоплние. Климатик е противопоказен за стая с бебе.
    Пат какви щуротии пишеш? Кой ти каза, че климатика е противопоказен за стая с бебе. Две деца съм отгледал и на всякъде съм с климатици. Пък в тая стая с ADAX-a ако имаше читав климатик консумацията ти в лева щеше да е 10-15 лева. И чак пък комфорта да е не сравним...хайде холан ние ядем доматите с коловете.
    spas.slavchev одобрява това.

10. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

За казването - казаха ми го педиатри, при това няколко (обичам да сравнявам мнения... ) Да са ти живи и здрави децата, но това че ти си ги отгледал така не означава че е здравословно. Човешкият организъм е пригоден да издържа на много неща. Въпросът е защо трябва да си го причиняваме.
    А за комфорта - това вече е въпрос на вкус (чувал си предполагам приказката за кучето ) за мен и моето семейство комфорта който създава адакса е по-добър от този на климатика. Отделно че не се влияе работата му от външната температура.....
    Адакса съм го взел за 230лв дори и с 20-30 лв на месец повече да харчи от "свестен" климатик за 2000лв примерно пак бих го предпочел за място където се спи. Приеми, че с тези 20-30 лв си плащам по-добрия комфорт.
    Сега лятото като пуснат промоция смятам и в другата спалня да си сложа още един като този. Не че нямам пари да си купя климатик, но и да ми подарят такъв, пак няма да го сложа там където спя. ....спал съм няколко години на климатик много добре знам какво е.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Сори за спама ама не се сдържах. Пат трябва ли някой бил той и педиатър да ми обяснява колко е здравословно да държа децата си на 34*С и висока влажност и да не пускам климатика щото видиш ли той бил педиатър и знае повече. Още повече, че нашите педиатри никога не са твърдели такава необяснима безсмислица. Има си норми за температурата при която се отглеждат децата и толкоз, с какво ще я постигнеш си е твой проблем. Чета ти постовете, очевидно си интелигентен човек, как може да служиш на такива бабешки приказки. Няма нормален лекар, който да ти каже, че в летните жеги е по-добре бебето да се пържи в собствен сос, а не при наличието на климатик да му осигуриш подходяща температура. А за климатика на който си спал няколко години не допускаш ли да е бил неподходящ за целта. От мен да знаеш, няма нищо по-хубаво в горещите летни нощи да се наспиш сладко в прохладна стая и на сутринта да отидеш бодър на работа, защото на мен ми се е случвало преди години да спя на пейката на двора заради жегата.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Blue,явно човека си е "свикнал" с марки от рода на Осаките и Санговете,затова и реагира така на думите ти за спането на климатик. Ако е имал щастието да легне една вечер с някой от климите от подписа ти ,с гаранция щеше да пее друга песен....Но за някои хора гроздето винаги е кисело.

13. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

ама най ги обичам такива отворковци като теб много знаеш къде съм спал и къде не.....

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Blue,явно човека си е "свикнал" с марки от рода на Осаките и Санговете,затова и реагира така на думите ти за спането на климатик. Ако е имал щастието да легне една вечер с някой от климите от подписа ти ,с гаранция щеше да пее друга песен....Но за някои хора гроздето винаги е кисело.
    Много си прав. То и с жените си е същата работа....

16. Тук е от
    Jul 2012

Моля за помощ! Живея в къща 100кв.м. с локално парно. Баща ми, светла му памет, беше парнаджия и той се занимаваше с отоплението. Но аз пострадах, останах на инвалидна количка, а баща ми почина. Живея сама с малката си дъщеря и няма кой да ми помага. Не съм в състояние да слизам до мазето и да паля парното. Две години се отоплявам с климатик, но ми излиза солено /единственият ми доход е инвалидна пенсия/, а и климатика не се изключва, работи непрекъснато. Обмислям варианта за камина с водна риза на етажа, но приятели ми казват, че няма да се справя, предвид състоянието ми. Моля кажете ми сложно ли е поддържането на камина, какви са евентуалните капани? Как се поддържа? Някакви съвети как да се отоплявам най-евтино?

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Само не разбрах дали си сложил детето си в тази стая с климатиците които хвалиш? Оооо извинявай , ти още нямаш семейство.!!!
    Като имаш по 2 деца ( като Пат , мен и много други ) искам да те видя пак какво ще говориш.
    Познавам човек за който климатик от 2500лв е нищо, но си купи акумулираща печка за стаята с детето. Или ти си най-добрия и това е поредната глупост ?
    Виждал съм какво може и какво не климатик и от 500лв и от 2500 , даже и централна система за много пари - 13 етажна бизнес сграда.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2010

tarapondi,няма евтино!С камина може и по-скъпо да дойде.По-добре мисли за изолация,ограничаване на отоплителните площи...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 16 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Автоматично включване на климатика след спиране на тока
    От bright във форум Други марки климатици
    Отговори: 18
    Последно: 19-01-14, 14:59
  2. Защо след разскрежаване климатика Fuji Electric 12LDC става шумен и остава така?
    От karata_ccc във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 17-01-11, 16:50
  3. Отговори: 6
    Последно: 13-10-09, 16:12
  4. Уред за икономия на ток
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 118
    Последно: 18-02-08, 18:11
  5. E, т`ва е Домакински уред!
    От 3Di във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 24-02-03, 23:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе