Кажи някой модел *Първоначално публикувано от VLADO 66
Кажи някой модел *Първоначално публикувано от VLADO 66
Например тези конвектори http://www.otoplenie.eu/php/product_profiles.php?id=578 или тези http://конвектори.org/%D0%B0dax-stan...et/-Адакс
KонвекторАdaxStandardVL 912KET–запомещениядо 12кв.м. един такъв ако работи цял месец зимата в 12 квадрата колко ще изхарчи ток?Подходящ ли е за стая с бебе?
По-малко от 144 лв., но дали ще стопля е въпрос на който никой не може да отговори.Първоначално публикувано от Dimitar01
Вземи си и една духалка за ударно затопляне за преди/след баня, че с тоя 1,2kW ще има да чакаш часове.
Аз лично съм много доволен от маслените си радиатори. Ползвам и един климатик, но за отопление някак си е кофти топлината от климатика.
В 13.5 кв.м. детска стая с вътрешна и външна изолация на стените и тавана + 22мм естествен паркет на пода имам монтиран Адакс серията GLAMOX - 1500W . Стаята е севроизточна. Зимата се стопля до 22-23 градуса за не повече от 10-15мин. Засичал съм консумацията за месец - 50-60лв в зависимост от външната температура (-10 до +5гр.) Това е при работа около 20 часа на денонощие.Първоначално публикувано от Dimitar01
Комфорта от топлината е несравним с този от климатика (имам и климатик в другата стая).
Напълно подходяш за бебе, даже се препоръчва такъв вид отоплние. Климатик е противопоказен за стая с бебе.
Пат какви щуротии пишеш? Кой ти каза, че климатика е противопоказен за стая с бебе. Две деца съм отгледал и на всякъде съм с климатици. Пък в тая стая с ADAX-a ако имаше читав климатик консумацията ти в лева щеше да е 10-15 лева. И чак пък комфорта да е не сравним...хайде холан ние ядем доматите с коловете.Първоначално публикувано от Pat
За казването - казаха ми го педиатри, при това няколко (обичам да сравнявам мнения...) Да са ти живи и здрави децата, но това че ти си ги отгледал така не означава че е здравословно. Човешкият организъм е пригоден да издържа на много неща. Въпросът е защо трябва да си го причиняваме.
А за комфорта - това вече е въпрос на вкус (чувал си предполагам приказката за кучето) за мен и моето семейство комфорта който създава адакса е по-добър от този на климатика. Отделно че не се влияе работата му от външната температура.....
Адакса съм го взел за 230лв дори и с 20-30 лв на месец повече да харчи от "свестен" климатик за 2000лв примерно пак бих го предпочел за място където се спи. Приеми, че с тези 20-30 лв си плащам по-добрия комфорт.
Сега лятото като пуснат промоция смятам и в другата спалня да си сложа още един като този. Не че нямам пари да си купя климатик,но и да ми подарят такъв, пак няма да го сложа там където спя. ....спал съм няколко години на климатик много добре знам какво е.
Сори за спама ама не се сдържах. Пат трябва ли някой бил той и педиатър да ми обяснява колко е здравословно да държа децата си на 34*С и висока влажност и да не пускам климатика щото видиш ли той бил педиатър и знае повече. Още повече, че нашите педиатри никога не са твърдели такава необяснима безсмислица. Има си норми за температурата при която се отглеждат децата и толкоз, с какво ще я постигнеш си е твой проблем. Чета ти постовете, очевидно си интелигентен човек, как може да служиш на такива бабешки приказки. Няма нормален лекар, който да ти каже, че в летните жеги е по-добре бебето да се пържи в собствен сос, а не при наличието на климатик да му осигуриш подходяща температура. А за климатика на който си спал няколко години не допускаш ли да е бил неподходящ за целта. От мен да знаеш, няма нищо по-хубаво в горещите летни нощи да се наспиш сладко в прохладна стая и на сутринта да отидеш бодър на работа, защото на мен ми се е случвало преди години да спя на пейката на двора заради жегата.
Blue,явно човека си е "свикнал" с марки от рода на Осаките и Санговете,затова и реагира така на думите ти за спането на климатик. Ако е имал щастието да легне една вечер с някой от климите от подписа ти ,с гаранция щеше да пее друга песен....Но за някои хора гроздето винаги е кисело.
ама най ги обичам такива отворковци като теб
много знаеш къде съм спал и къде не.....
Много си прав. То и с жените си е същата работа....Първоначално публикувано от stelaartoa
![]()
Моля за помощ! Живея в къща 100кв.м. с локално парно. Баща ми, светла му памет, беше парнаджия и той се занимаваше с отоплението. Но аз пострадах, останах на инвалидна количка, а баща ми почина. Живея сама с малката си дъщеря и няма кой да ми помага. Не съм в състояние да слизам до мазето и да паля парното. Две години се отоплявам с климатик, но ми излиза солено /единственият ми доход е инвалидна пенсия/, а и климатика не се изключва, работи непрекъснато. Обмислям варианта за камина с водна риза на етажа, но приятели ми казват, че няма да се справя, предвид състоянието ми. Моля кажете ми сложно ли е поддържането на камина, какви са евентуалните капани? Как се поддържа? Някакви съвети как да се отоплявам най-евтино?
Само не разбрах дали си сложил детето си в тази стая с климатиците които хвалиш? Оооо извинявай , ти още нямаш семейство.!!!Първоначално публикувано от stelaartoa
Като имаш по 2 деца ( като Пат , мен и много други ) искам да те видя пак какво ще говориш.
Познавам човек за който климатик от 2500лв е нищо, но си купи акумулираща печка за стаята с детето. Или ти си най-добрия и това е поредната глупост ?
Виждал съм какво може и какво не климатик и от 500лв и от 2500 , даже и централна система за много пари - 13 етажна бизнес сграда.
tarapondi,няма евтино!С камина може и по-скъпо да дойде.По-добре мисли за изолация,ограничаване на отоплителните площи...