Страница 7 от 16 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 233
Like Tree8Одобрявам

Кой уред на ток е най-евтин след климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re:Кой уред на ток е най-евтин след климатика?

А защо точно електроден котел?

2.  

3. Тук е от
    May 2009

Lazar при електродните котли нямаме пренос на топлпина от нагревателя към флуида поради липса на нагревател.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

На мен ми е ясен принципа на работа на електродните котли, а и немалко кафе съм изпил в казармата от електродна каферка. Но не ми е ясно защо ги предпочиташ - какво като другите имат пренос на топлина от нагревателя към флуида?

5. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Тази тема била много смешна, много свеж и качествен хумор лъха от нея. Ще я чета редовно.

6. Тук е от
    May 2009

Lazar Никой не твърди ,че има нещо свръх ново или незнам и аз какво ти питаш аз отговарям какво като има пренос на топлина от нагревател към флуид еми само едно законите на термодинамиката естествено .Сори за тона но въпроса е малко ...
    Поздрави и успех

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

troyaneca - егати колко много глупотевини може да напише човек само в един пост. Някъде да съм споменавал,че тези МОНТИРАНИ климатици са И ПРОДАДЕНИ от мен???? Не ти ли идва на акъл,че преди да почна да продавам,съм бил прост монтажник в някоя фирма,но не в моята. Ако беше така,изобщо нямаше да си губя времето зад клавиатурата,а да си пека задните части някъде по-на юг,гъделичкайки мулатка по нейните задни части...
    П.п - и как ги сметна тея 300-400 лв ПЕЧАЛБА ???

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    ...как ги сметна тея 300-400 лв ПЕЧАЛБА...
    vanko68 за такива пари...работните си дрехи не облича...

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ми къ я мислиш ти ? Ода си гол...

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от troyaneca
    законите на термодинамиката естествено .Сори за тона но въпроса е малко ...
    Добре де какъв е въпроса - питам по друг начин тогава:
    По кой закон на термодинамиката електродния котел има предимство и в какво се състои това предимство? Ако те дразни въпроса недей да отговаряш, ама понеже ми е интересно, затова питам.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Същото предимство е, като на духалката-почва да топли веднага след включване.. Както и същия недостаък- спира да топли веднага,щом я изключиш...

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

За инертност ли говорим? Нагревател с маса 0.5кг дали може да окаже някаква инертност на една система с маса от 500 до 2-3000кг?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ей ся щи обяснят компетентно,че не е баш така,а малко по-иначе.И ще вкарат и няколко специални думички за компетентност,за да ахнеш накрая - верно бре,чакай да бягам да вземам и аз,че могат да свършат...

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Голямо искуство е да си търговец. Лазаре, с нетърпение ще чета продължението на дискусията. Имаш моралната ми подкрепа

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

To хубу, ама няма с кого да дискутираме

18. Тук е от
    May 2009

Нулев закон отнасящ се до термично равновесие: Ако две термодинамични системи са поотделно в термично равновесие с трета, то те са в термично равновесие помежду си
    Първи закон на термодинамиката отнасяш се до съхраняване на енергията: промяната във вътрешната енергия на термодинамична система е равна на сумата от количеството топлина внесена в системата и работата, извършена върху системата.
    Втори закон на термодинамиката въвеждащ понятието ентропия: ентропията на една изолирана термодинамична система има тенденцията да се увеличава с времето
    Трети закон на термодинамиката отнасящ се до невъзможността от достигане на абсолютната нула: ентропията е нула при абсолютната нула

Ефектът на Джаул-Ленц (известен като нагряването на Джаул в западните източници) е процес, при който при преминаване на електрически ток през проводник се освобождава топлина. За първи път явлението било изследвано от Джеймс Джаул през 1841 г. Джаул потопил проводник във вода и измерил покачването на температурата му за 30 минути. Променяйки тока и дължината на проводника, той заключил, че произведената топлина е равна на електрическото съпротивление, умножено по квадрата на тока. Тази зависимост е известна като Първи закон на Джаул. СИ единицата за енергия впоследствие била наречена джаул (J). Общоизвестната единица за мощност ват (W) е равна на 1 джаул за секунда.

Топлинното въздействие на тока се характеризира с количеството топлина, отделено в даден проводник, по който тече ток, и е равно на произведението от квадрата на тока, съпротивлението на проводника и времето за протичане на тока (закон на Джаул-Ленц):

Днес е добре известно, че ефектът на Джаул-Ленц се предизвиква от взаимодействието между движещите се частици (обикновено, но не винаги - електроните) и йоните от състава на даден проводник (материал). Заредените частици в един електрически проводник се ускоряват от електрическото поле, като отдават част от своята кинетична енергия всеки път, когато се сблъскат по пътя си с йон. Увеличението на тази кинетична енергия се определя като повишаване на температурата на проводника.

Нагряването вследствие ефекта на Джаул-Ленц се нарича още омическо или съпротивително нагряване заради връзката му със Закона на Ом. Този ефект е основа за многобройни практически приложения, свързани с електрическото нагряване. Когато обаче нагряването в проводника е нежелан ефект (в трансформатор например), разсейването на топлина в проводника се нарича активни загуби. Тези активни загуби се компенсират в електропреносните мрежи, като се използват високи напрежения, за да се намалят относително протичащите през тях токове.

Или казано съвсем лаически за което се извинявам на колегите за формолирането но наи лесно може би изглежда така сумата от енергии вложенив една материална точка е равна на сумата от енергии изходящи от нея плюс загубите във нормалните котли с нагреватели имаме около 8-10% загобаот преноса на топлина а при електродните котли самия флоид се явява нагревател и от там регестрираме по малко загуби от трансвормацията на енергия .

За това ,че да си търговец е голямо изкуство съм съгласен на сто процента и вимаги съм спазвал така наречения ефект на снежната топка.
    Като заключение аз немога да кажа че в продължение на 5 - 9 години като колегата с климатиците монтирам по 3 климатика"котли" на ден защото аз за ралика от него почивам събота и неделя .Лазаре темата е не на кой му е по-... а
    "Кой уред на ток е най-евтин след климатика? "
    За мен когато сравняваш нещо с друго те трябва да имат най- малко три еднакви белега за това моето мнение по темата е,че термопомпата е в пъти по икономична от климатика въпреки че показателите им особенно на въздух вода са почти същите .

Надявам се че несъм обидил никой а ако е така се извинявам .
    С уважение:
    Ц.Църовски

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 16 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Автоматично включване на климатика след спиране на тока
    От bright във форум Други марки климатици
    Отговори: 18
    Последно: 19-01-14, 14:59
  2. Защо след разскрежаване климатика Fuji Electric 12LDC става шумен и остава така?
    От karata_ccc във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 17-01-11, 16:50
  3. Отговори: 6
    Последно: 13-10-09, 16:12
  4. Уред за икономия на ток
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 118
    Последно: 18-02-08, 18:11
  5. E, т`ва е Домакински уред!
    От 3Di във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 24-02-03, 23:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе