Страница 6 от 16 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 233
Like Tree8Одобрявам

Кой уред на ток е най-евтин след климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Кой уред на ток е най-евтин след климатика?

Съгласен съм по принцип,но защо не коментира предложението на Борда за паралелното измерване?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от михаил
    Абе ти разхода на космически кораб ли ще мериш, че толкова сложно го измисли.Не мога да ти осигуря помещение оборудвано хем с климатик, хем с локално парно,но мога да ти дам достъп до апартамент или къща с монтирано електродно котле.Задаваме дадена температура която котлето да подържа колкото време искаш,мериш разхода му и сам можеш да прецениш дали съответната температура за дадената квадратура ще можеш да подържаш по друг по евтин начин. Ако искаш така - правиме го, ако не, ще ти кажа - електродните котлета са бъдещето на начините за отопление и времето ще го докаже.
    На мен не ми е необходимо да има климатици, нито конвектори. Конвекторите (печки "духалки") ще ги донеса аз. За момента разполагам с 3 броя по 2 киловата всяка, но при повече помещения ще изнамеря и още. Контролерите (интелигентните регулатори) както и електронните електромери (включващи и общият) също ще ги докарам аз. Лаптопа с информационната система за мониторинг също, както и кабелите за окабелявабе. От теб се иска само помещението на практика. Но паралелно измерване трябва да има, защото без него не е ясно какво и как се мери - хубаво ще измерим само ел.котела ама тва не дава никаква информация. Ако се измери само ел. котела е все едно да кажеш: "Абе аз сложих специален двигател на моя Опел и измерих че той вече харчи 4 на 100." Само дето не е ясно с какъв товар, на празен ход, на изкачване или на слизане ги харчи. Разбери ме - без паралелно измерване все едно нищо не си измерил. За целта ако се сългасиш на паралелно измерване, трябва да знам преди това броя на помещенията, грубо тяхната площ и обем за да мога да предвидя необходимото оборудване (да не стане така че за някое помещение един конвектор от 2кВ няма да смогне). Ако имаш и архитектурен чертеж на сградата ще мога да сметна и цялостните топлозагуби (изчисление, което отнема доста време като цяло ако се прави прецизно) и най-накрая ще се съпостави всичко това. Резултатите ще са интересни: ако измереното от мен е съизмеримо с измереното от ел.котела (с допустима грешка от 5%) значи той не е никак по-ефективен от обикновен конвектор (обикновенна печка на ток). Ако измереното от конвекторите даде по-ниска консумация, значи теорията че при водното парно има повече загуби от индиректното отдаване на енергията (загуби по тръбна мрежа) ще излезе вярна и ще се докаже. Ако измереното от електролизното котле даде два пъти по-ниска консумация то значи е наистина по-ефективно от обикновен ел. котел, но не и от климатик Клас А. Ако измереното от ел. котела даде 4 пъти по-нисък разход значи е съизмеримо с климатик енергиен клас А, а ако даде над 4 пъти по-нисък разход то значи наистина "магията" на електролизния котел някакси работи и тогава ти гарантирам че не само Лазар, не само аз ами и цяла българия ще се юрне да купува и инсталира такива. Но пък ако се окаже че разлика няма то веднъж за винаги ще се прекрати с тез спекулации. @Михаил, подкрепяш ли идеята на паралелното изследване (не е нужно да се съгласяваш да бъде провеждано непременно), но според теб корекрно ли е да се прави по описания начин и според теб коректен ли е анализа на потенциалните резултати?

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Защо ще си губиш времето да правиш опитни постановки за да докажеш дали лъже Михаил или не. Нека той като директно заинтересован да продава тези котлета направи една елементарна постановка от типа електромер - котел - ултразвуков топломер с термосонди и всичко ще се изясни за 1 минута. Директно сравняваш показанията в kWh.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Доста по-просто, лесно, пък и точно

6. Тук е от
    Apr 2009

До 2-3 седмици (може и по-рано) ще се опитам предложа вариант

7. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Безмислено е! Ако имаше такава ефективност (която е теоретично невъзможна) то тя щеше да се рекламира много усилено от производитела. Но лошо няма да се съберете, да видим от кого ще е бирата....

8.  

9. Тук е от
    May 2009

Уважаеми господа случаино се натъкнах на този форум и ако ми позволите бих изказал следното мнение;
    1.Климатиците имат различен коп при различна температура на външната среда
    2.Електродните котли имат КПД от 94% - 98%
    В този смисъл при температура на околната среда над 5 градуса климатика е незаменим при температури под 5 градуса КОП пада доста прогресивно дори с отрицателен знак

Бих препоръчал хибридна система ако се гони максимум икономия между термопомпа въздух вода "което си е климатик с пластинчат топлообменник съвсем грубо казано" и електроден котел.
    Руснаците предлагат за да докарат специфичното съпротивлени което е 680 микросименса готварска сол сода за хляб и др. соли не че не е вариант но те образуват налеп по електродите.Българския вариант не се използват соли и освен контрол на температура имат и контрол на тока.

Що се отнася до рекламата че я няма несъм съгласен само че в българия узаконяването на такъв продукт е доста дълга и почти невъзможна операция .

Ако имате интерес към Българските електродни котли моля посетете ***** или ми пишете на "termoingenering_bg@abv.bg"

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Аз бих искал да попитам какво става с останалите 2-6%?

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

troyaneca-малко си с предубеждения към климатиците,та да те светна малко. От бая години на пазара има климатици.Аз лично монтирам от 9 год,сега вече са около 4-5 хил,не ги броя от 4 г.Дано ти доживееш да сложиш толкова електродни котлета.Демек имам някакви малки практически наблюдения върху работата им.Всички климатици топлят под 5 ° с положителен знак.При доста модели при -15° КОПа е над 2.При евтините може и 1 да е ,но си топлят.Е,някои си замръзват по традиция,но това е отделен въпрос.Защо да си слагам котел и инсталация за 2 000 лв с КОП=1,като и евтината китайка за 500 лв ми дава същото,а лятото даже ме охлажда.
    Ако КОПа стане отрицателен,това значи ли,че климатика няма да консумира,а ще връща енергия в елмрежата ???

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Виж, този участник вече дава реално КПД под 100%. Преди имахме данни за 600%
    Интересен въпрос назрява мен... това за отрицателния знак на COP би ли го обяснил?! Че пада - пада, спор няма. Но при добрите марки се задържа доста над 2 при -15°. А при -5° и нагоре, което е по-скоро нормалната температура продължително време зимата?

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от troyaneca
    1.Климатиците имат различен коп при различна температура на външната среда
    2.Електродните котли имат КПД от 94% - 98%
    В този смисъл при температура на околната среда над 5 градуса климатика е незаменим при температури под 5 градуса КОП пада доста прогресивно дори с отрицателен знак
    A някъде из канадските сайтове (не из български, не из руските) казват:

Note, however, that the heat pump compares favorably with electric resistance heating (COP of 1.0) even when the temperature falls to -15°C.
    Графика: Performance Characteristics of a Typical Air-source Heat Pump

И източника ТУК!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Освен това тази графика е на някакъв нисък клас климатик.Виж,че при +7° КОП-а е по-малко от 3.Сегашните средни класове са с 3-3,5.

16. Тук е от
    Oct 2009

прочетох всички коментари...и си мисля че: най-евтино е / дори без пари / ..КОГАТО СИ НА ГОСТИ !!! )))))))

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

прочетох всички коментари...и си мисля че: най-евтино е / дори без пари / ..КОГАТО СИ НА ГОСТИ !!! )))))))

Ама хич не позна.На гости се ходи с , а той струва $

18. Тук е от
    May 2009

Виж ти несъм посещавал този форум отдавна а би трябвало.Уважаеми vanko68 благодаря за просветлението за разлика от теб аз освен, че монтирам и произвеждам въпросните котли радвам се за теб че си монтирал 4 - 5000 климатика и неги бройш от 4 години,което ме навежда на мисълта да посмятаме малко без да се обиждаш разбира се .Като махнем от 9 години 4 остават 5 като ги умножим по 360 дни правят 1800 дни което прави по- 2,7777777 на ден по около 300 - 400 лева печалба от монтаж и продажба стават 831 лева на ден по 1800 за 5 години стават 1495800 лева за 5 години ако продаваш в същия дух и останалите 4 години стават общо 2692440лв Благодаря ти за пожеланието да продам толкова много котли колкото ти климатици но при мен 36кв най-мощния ми котел струва 570лв. петстотин и седемдесет лева в която цена е включена и отстъпката за дистрибутора.Когато става въпрос за коректен"истинен" разговор нека пишем реални неща защото някой може да се заблуди и да се набута четеики фантастики предложени за достоверни данни.За твоя информация аз разполагах с термопомпа въздух вода от 1994г. закупена от САЩ втора ръка за сумата от 18000 долара ,от този момент до сега в моите къщи винаги има термопомпи в комбинация с електроден котел "естествено в началото бяха руски". Не отричам и несъм предобеден към климатиците" по здравословни причини не е желателно моето присъстви в сатая отоплявана с климатик ,за охлаждана няма проблем" но поради различните райони с които разполагаме в България смятам че хибридна система между термопомпа електроден котел и слънчева инсталация би била почти съвършенната система за отопление и климатизация за всеки един човек.Още веднъж благодаря за пожеланието от към оборота да си жив и здрав и да ти се връща .

С най-големи уважения:
    Цветомир Църовски
    Термоинженеринг-БГ ЕООД

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 16 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Автоматично включване на климатика след спиране на тока
    От bright във форум Други марки климатици
    Отговори: 18
    Последно: 19-01-14, 14:59
  2. Защо след разскрежаване климатика Fuji Electric 12LDC става шумен и остава така?
    От karata_ccc във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 17-01-11, 16:50
  3. Отговори: 6
    Последно: 13-10-09, 16:12
  4. Уред за икономия на ток
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 118
    Последно: 18-02-08, 18:11
  5. E, т`ва е Домакински уред!
    От 3Di във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 24-02-03, 23:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе