Сори за подмладяването Има вярни неща в това как виждаш нещата, но доста повече невярни. Аз говорих за "качеството на живот". И нямах в предвид, кой как е успял. Само пари не са достатъчни за добро качество на живот. Това най-добре го разбират именно замогналите се. Някои се изолират в разкошни селища, но след време разбират, че това е прекалено малко и зад масивната ограда е "другия свят". Самото наличие на такава "на метър зад портата" не им позволява да имат и те добро качество на живот. Пътувал си зад граница. Германия, Англия - пътуваш и няма значение къде ще се установиш. Еднакво красиво и еднакво подредено. А за наследниците - единственото което ги е грижа е как да се измъкнат от кочината и то с минимални умствени усилия.
Мисълта ми беше, че на база условията у нас тук не може да се говори за децентрализирано добиване на енергия, без значение слънце,вятър, вода или атом. Дубай е друга бира. Затова не беше сериозно това какво правели там. Още много по 50 години в България ще се "гледа" какво прави останалия свят, а тук няма да се случва нищо. А тук все повече ще се приближаваме към "Banlieue 13". "Алтернатива на електроенергията" няма. Има алтернативни начини за добиване на електроенергия и почините "във всяка изба термопомпа", "на всеки балкон фотоволтаици" нещо не ми се връзват.