Вижте резултатите от анкетата: На какво разчитате ако тока спре?

Гласували
236. Не можете да гласувате в тази анкета
  • На твърдо гориво

52 22.03%
  • На нафта

3 1.27%
  • На газ

42 17.80%
  • Жената (мъжа) ще ме топли

69 29.24%
  • На бутилка с гроздова

70 29.66%
Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 132

Алтернативи на електроенергията

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

Re:Алтернативи на електроенергията

http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/42897
    http://www.tvevropa.com/bg/news/ente...ent/view/42963
    Не знам дали сте го гледали по ТВ ЕВРОПА -хидро-електрически генератор за отопление.Консумация 1.20 лв на денонощие.
    Какво мислите? Искам да си купя.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от rubikon
    http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/42897
    http://www.tvevropa.com/bg/news/ente...ent/view/42963
    Не знам дали сте го гледали по ТВ ЕВРОПА -хидро-електрически генератор за отопление.Консумация 1.20 лв на денонощие.
    Какво мислите? Искам да си купя.
    Тоя да не е създал торсионен генератор?

4. Тук е от
    Dec 2010

Иначе звучи страхотно стига някога да го има на пазара
    Споменават Браун-генератор.Изчетох доста за него,но освен генератор за заваряване и рязане друго не открих

5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Според мен е тинтири-минтири.
    120ст / 15ст = 8кв на денонощие
    17.8ст дневна 11.8нощна средноднесвно приемам 15ст
    8000W/24 = 330 W/h
    да бе да...и то не дори за стая ами...за целия апартамент...

6. Тук е от
    Dec 2010

А защо да не е истина?

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@rubikon,
    Искаш ли преди да продължиш със спама да прочетеш заглавието на темата, на анкетата и да вникнеш в нейния замисъл?
    Най-добре е да почнеш от първия пост, там е началото!

8.  

9. Тук е от
    Dec 2010

ако си беше направил труда да прочетеш ,поне малкото ,което е в нета за Браун -генератора,щеше да ти е ясно, четова е АЛТЕРНАТИВА

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

ако си беше направил труда да прочетеш ,поне малкото ,което е в нета за Браун -генератора,щеше да ти е ясно, четова е АЛТЕРНАТИВА
    Алтернатива на какво? Помолих те да прочетеш първия пост на темата и да видиш за какво иде реч. Колко хора според теб имат достъп до Браун - генератори???
    Иначе звучи страхотно стига някога да го има на пазара
    Споменават Браун-генератор.Изчетох доста за него,но освен генератор за заваряване и рязане друго не открих
    А и до колкото виждам си стигнал само до рязането и заваряването, а аз искам и кафе да си направя като няма ток.

11. Тук е от
    Dec 2010

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@rubicon - запознал съм се и съм чел добре за HHO генератори, даже имам желание да си направя такъв скоро за експерименти ( полиране на плексиглас ) Човечеца в интервюто си казва, че е направил "невероятната" си система за 20 дни и 200лв разход. Точно тук е голямата подигравка със всички онези, които от години трошат N x 200, като N > 10, защото само за една прилична горивна клетка отива неръждаема стомана 316L за за над 300лв при дебелина 1.5мм. Няма да слагам лазерното рязане, кутии от масивен дебел плексиглас, защити и прочие. Особенно защити, които са скъпи, но ти спасяват живота. Щото с Браун или водородно кислородна смес ебавка не бива. За какво говорим??!!! Жива подигравка. От друга страна най сполучливите решения извесни към момента постигат при 500вата вход на електроенергия около 10 литра газ в минута. Енергията получавана от изгаряне на 1л водород е около 3W. 30W в минута, 1800W/h -> COP 3.6...е??? И това е в най-добрия случай, дефакто не повече от 1.5кВ. Климатик? Климатика как е? 1kw -> 4kw отопление. Е за кво ми е тази водородна бомба до леглото? И при двете като спре тока няма HEAT! Алтернативни решения - какво значи това. Значат нещо друго - независимо. Е какво ми е независимото тук като пак трябва да има ток? Аха, сега ще сложа фотоволтаици за още има няма 10,000лв. и акумулатори и система за заряд за още 2-3 хилки и ще започна да пиша по форумите, че не плащам никакъв ток за отопление

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Е какво ми е независимото тук като пак трябва да има ток? Аха, сега ще сложа фотоволтаици за още има няма 10,000лв. и акумулатори и система за заряд за още 2-3 хилки и ще започна да пиша по форумите, че не плащам никакъв ток за отопление
    Вятър и мъгла... или поне едното.

14.  

15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Те и тях ги дават по 2лв едното. 3лв ако вземеш две Вижте момчета, нали разбирате, че проблема не е в алтернативната енергия. Аз проблем с нея нямам. Имам проблем с доходите, с ниските заплати като от третия свят. Та да ви кажа, мисля си, че по-лесния път към евтина енергия е.... увеличаване на доходите, а не носене на стомни с вода през девет дерета. Айде да взимаме всичките по една средна заплата ако не нормална европейска поне като тази във Словения ( 1200-1300 еур ) и да видим кой ще седне да прави ХАХО генератори Вкарай 2500 евра в семейство при двама работещи и да видим изобщо ще се замисляме ли над разни дребни тарикатщини как аджеба да спестим 50лв.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Вкарай 2500 евра в семейство при двама работещи и да видим изобщо ще се замисляме ли над разни дребни тарикатщини как аджеба да спестим 50лв.
    Не е въпрос на доходи, а на еко-култура. Ама то й за нея трябват доходи
    Икономична климка е едни доста парички примерно... И едва ли се изплаща.

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Интервю с експерта Красимир Найденов - Главен директор на Дирекция "Информация и контрол" в "Агенцията за енергийна ефективност":
    В България около половината от всички енергийни ресурси, които се внасят или добиват, се предоставят на крайния потребител, което се дължи на лошо структурирано потребление в миналото. Вместо нашата икономика да е ориентирана към директно потребление на горива – все едно дали са внос или местни, тя е ориентирана към потребление на големи количества енергия, което предполага преработка на тези горива.
    Пример е електроенергията. Вместо да се газифицират директно жилища, вследствие на спецификата на националната политика в миналото е допуснато част от домакинствата да се отопляват на електроенергия. Така от три енергийни единици горива се получава една енергийна единица електроенергия, т.е. две единици се губят в сектора на енергетиката поради лоша структура на потреблението.
    Какво отопление е трябвало да се развива?
    Директно с горива, а не с електроенергия. Имаше време, когато се отоплявахме с акумулиращи печки, след това с духалки, климатици, подово отопление и т.н., което от икономическа гледна точка за държавата не е оправдано. За хората е било изгодно, тъй като цените за домакинствата са регулирани, те са по някакъв начин субсидирани. Но по всяка вероятност няма да могат да бъдат задържани тези ниски цени, тъй като обективно цените на дребно трябва да бъдат по-високи от цените на едро. Има и други взаимоотношения и изкривени баланси в сектор енергетика, които трябва да се оправят за съжаление в една тежка ситуация, като сегашната.
    Цялата статия:
    http://www.otoplenie.eu/php/statiq.html?id=299

18. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Добра статия. Но щеше да е още по-добра ако освен с констатациите, че е по-добре да си "богат, здрав и красив" отколкото "беден, болен и грозен" беше показала и реални, икономически обосновани и съобразени със стандарта ни на живот и доходи начини за постигане на "красивите думи". Няма как да накараш един народ, който затворен в дупката си вече 22 години единствено което го интересува е как да запази жалкия си стандарт на собствената си дупка. Всеки е играл и Starcraft и Age of Empires - ако построиш цивилизацията си грешно - единственото правилно решение е Self-Destructtion и Resign!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Алтернативи за стационарна телефония
    От Araiz във форум Поддръжка
    Отговори: 20
    Последно: 21-02-12, 17:16
  2. цените на електроенергията
    От cvb във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 17-01-12, 21:58
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви алтернативи)
    От alexi_dobrev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 292
    Последно: 30-01-09, 12:08
  4. Нови цени на електроенергията
    От badr във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 12-09-06, 19:58
  5. Алтернативи на Panasonic CS/CU-PE12DKE
    От CP във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 04-11-05, 18:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе