Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #16

    Re:Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Да, аз все се каня да питам откога газът се смята като алтернативен източник. То и нефта може да стане алтернативен, ама засега мисля, че спадат към основните
    Идеята за раздела тръгна от тази тема: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34968.0.html

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #17

    Re:Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

    Да де, ясно, но в тази тема става въпрос за алтернативи на ел.енергията за получаване на топлина за отопление, а като се каже "алтернативни източници на енергия" обикновено се разбира начини за улавяне на енергия от природата, която досега почти не се е ползвала - слънчева, вятърна, геотермална и др.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #18

    Re:Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

    Това със HHO генератора не е измислица. Има доста разработки. МОже да се приложи при автомобили, като това намалява разхода на бензин. Потърсете в гоогле. Има хора с такива генератори монтирани в колите си. Разбира се само на кислородоводородна смес неможе да работи двигателя поне засега. Явно има бъдеще, но има и нешо друго. Докато има нефт никой няма да разработи алтернатовен източник на енергия, при това по-евтина. Аз лично много бих се зарадвал ОПЕК да духа супата, но скоро няма да стане.

  5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #19

    Re:Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

    Така е Julian. Да си направиш HHO ген е лесно и не е по-опасно от работа с който и да е друг запалим газ ако спазваш един минимум от правила и защити. Трудностите там са в това, истински добри резултати постигат като се ползва дестилирана вода и катализатор за съжаление, а не такава от чешмата, която съсипва системата за нула време и необходимия ампераж става много по-голям от визираните 12 волта 1.2 ампера -> към 10 ампера и повече. Смисълът наистина е в това не да се мъкне 200 атмосферен резервоар пълен с газ ( метан например ) а в колата да се генерира необходимото количество в реално време което се изгаря на момента и така се избягват всякакви рискове при работа с газовете, но такива ефективни и икономически изгодни разработки са някъде в бъдещето. За момента е по добре ОПЕК да не духа супата защото икономиката и всички режими на страните държащи нефтените находища се държат именно на тези пари които влизат там и ще стане страшно ако те секнат. Процесът трябва да е плавен и без стресове.

    А няма ли да е по-евтин тока, ако си вземем по един ZPM (Zero Point Module)?
    Черпенето на енергия от подпространствата и другите измерения разбира се ни е до болка познато, но за съжаление единствения такъв е оставен за защитната станция на Антарктида

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    447
    #20

    Re:Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

    Тази кислородоводородна смес без енергия ли се добива. Като се говори за шарлатания, не се казва че не може да се намери нещо различно с което да работи двигателя, а дали то ще е на цена да замести сегашните горива.
    Според вас обявените цени на енергията реални ли са?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    99
    #21

    Re:Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

    Явно си имаме работа с ИЗМАМНИК.
    Вижте каква лапни-шаран обяви е пуснал този!
    http://www.topobiavi.com/printable.php?id=124250
    http://www.obiavite.eu/?view=showad&ad...=2&lang=bul
    http://www.alo.bg/pregled_19_0.php?s...h%5Bsubcat%5D=
    На 3-те снимките под обявите са показани:
    1. Не е ясно каква горелка – възможно е и да е водородна.
    2. Стенд за плазмено рязане на метал.
    3. Обикновена установка за електролизно разлагане на вода с прав ток. Почти всички уреди около установката са сложени за парлама. Работата се прави с малкото оголено трансформаторче, което с тънки кабели захранва електродите.
    Тази установка посмъртно не може да захрани 2те съоръжения по-горе. Вижте с какъв гъвкав найлонов шланг се извежда водородно-кислородната смес и какви са тръбите за захранване на горелките. Разликата е очевадна! Горелките работят със смес под високо налагане, а това което се прави в установката ще напълни един детски балон за 15-20 минути.
    Цитат от обявата „Ще приемаме само сериозни и конкретни предложения. Контактът с кредитни и банкови посредници, както и с всякакви любопитстващи лица е нежелан.”

    Вярвайте му, ако искате

    Поиграх си с Google, и вижте какво открих за форумеца HIDROGENIC
    Името му е: Борис Михайлов
    Има фирми, които се занимават с:
    търговия (измама) с недвижими имоти
    производство на мозаечни плочи,
    АВТОРАДИАТОРИ, кондензатори, изпарители, интеркулери, маслени охладители
    Имената на нaмерени от мен фирми свързани с тези телефонни номера са:
    Мобилен: 0899171570
    Фирмени: 8685900; 8625438
    Факс: 9621390
    Фирми на този телефон: Ауктис ООД; ФИЛ-5 ООД; Радиано ООД; Сити Стил 3 ООД
    Ползвани от господина електронни пощи, освен цитираната в този форум: auctis@abv.bg; fil5@abv.bg; avtoradiatori.hit.bg

    Ето и отзиви за този „Бизнесмен”
    http://www.izlugan.com/?go=signals&p...p;signalId=424
    Тук прокуратурата май трябва да се самосезира ...

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    447
    #22

    Re:Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

    Пак се провали евтиното отопление.
    Браво на детектива и

  10. Novice
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2
    #23

    Re:Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

    ОТГОВОР ОТ "ИЗМАМНИКА".

    Уважаеми Господа,

    Извинявам се за закъснялия отговор.

    Моля първо да се запознаете с производството на фирмата B.E.S.T Korea (www.browngas.com), която от 16 години произвежда серийно окси-водородни газ-генератори за отопление, за газово заваряване и рязане, инсинератори (за изгаряне на отпадъци) и др.

    След това моля да се запознаете със стърлинговите ко-генерационни системи за добив на електричество и гореща вода за отопление и БГВ на холандската фирма Enatec Micro-Cogen (www.enatec.com)

    Ако сте се справили с английския и сте се запознали с посочените материали, можете да прочетете информация относно свръх-ефективна електролиза на водата в патентите на Stanley Meyer, Bob Boyce, George Wiseman и други изследователи. Богата информация по темата има и в редица наши и чужди уебсайтове - например нашият български добър сайт mazeto.net както и десетки сайтове напр. в eBay, рекламни видеа в YouTube и другаде на фирми - "измамници", които предлагат серийно произвеждани системи за частична замяна на горивото в автомобилните двигатели с оксиводород. Ключови думи - HHO, browngas, brown's gas, oxy-hydrogen, hydroxy gas.

    На базата на изследванията на гореизброените "измамници" - уважавани автори на редица световно признати патенти и разработки, на книги, статии и пр., екип от учени и специалисти, работещ към нашата фирма, в продължение на последните няколко години, разработи МЕТОД ЗА ВИСОКОЕФЕКТИВНА ЕЛЕКТРОЛИЗА НА ВОДА, който е в процес на патентоване.

    Най-общо, методът се заключава в получаване на окси-водород чрез електролиза на питейна вода ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ, с 1,2 (едно цяло и две десети) Вата електроенергия на литър получен газ. Ако вземем за сравнение енергията на изгаряне на водорода, която е около 2,98 Вата на литър при надморска височина на София и средно атм. налягане, и извадим вложената за добива му енергия от 1,2 Вата, се получава 1,7 (едно цяло и седем десети) Вата ЕФЕКТИВЕН ДОБИВ на енергия. Част от тази енергия ще се изгуби при преобразуването й от топлинна в електрическа, но все пак по предварителни изчисления ни остава около 1,2 Вата. И това е ако сравняваме с водорода. Окси-водорода е с много по-висока енргия на нагряване.

    В учебниците по физика пише, че водата не може да се разложи на водород и кислород с по-малко от 2,34 Вата на литър - това е константата на Фарадей за ефективност на електролизата. Никой не иска да опровергава гениалният Фарадей - опазил Бог, но при него става дума за обикновена ортодоксална електролиза, без добавка на никакви високотехнологични "трикове" като катализатори в електролита, импулсно-резонансни и вихрови високочестотни захранвания, акустично, магнитно, плазмено и фотонно-лъчево третиране на водата, без специално обработени електроди от специални материали, специални изолационни покрития и т.н. - всичко това с едничката цел - да отслаби здравите химически връзки във водната молекула и да позволи разпадането й с минимална приложена енергия.

    За тези, които не знаят. Окси-водородът представлява газова смес от кислород и водород, в която атомите на двата газа са в строго определено, т.нар. "стихиометрично" съотношение, РАЗЛИЧНО от съотношението, при което се получава т.нар. "гърмящ газ". Оксиводородът не експлодира, а имплодира и има рездица други уникални качества, между които ниска пламъчна температура, но висока температура на нагряване на различните материали - т.напр. топи огнеуполни тухли, волфрам и др.

    И на всичкото отгоре, един от първите, получил и описал качествата на окси-водорода , е един велик БЪЛГАРИН - Илия Вълков, избягал в Австралия и се прекръстил на Юл Браун - оттам едно от названията на оксиводорода е Браунгаз. Изобретеният от него сериен електролизер е патентован и в България през 1980 г.

    Разбира се, наясно сме какъв взрив от подигравки и оплювки ще предизвика горният текст.

    Все пак, теорията, че земята е плоска, е била официална доктрина в продължение на столетия и доста нейни критици са изгорени на клада. Предварително искам да уверя всички мераклии за словесни битки, че екипът ни се състои от утвърдени учени и специалисти, които със сигурност са чели учебника по физика от прогимназията и закона за съхранение на енергията. Както и много други учебници и закони.

    Освен това предлагаме на всеки желаещ да се убеди с очите си в горепосоченият резултат, да присъства на демонстрация в нашата лаборатория. Пишете ни за уговаряне на среща на hydrogenic@abv.bg , както и за всякакви други въпроси и коментари.

    Посочените от господин милиционера адреси на наши обяви са напълно валидни, както и съдържанието на самите обяви. На адресът в izlugan сме изпратили официално обяснение относно забавянето на сроковете на строителство от страна на нашите строителни фирми поради кризата, което е изпратено и до нашите клиенти и с които имаме споразумение за удължаване на срока. На обектите вече се работи нормално и нещата се нормализират, колкото и да не се харесва на някои. Посочените имена на наши служители в строителните ни фирми нямат нищо общо с проекта ни за оксиводородни системи. Публикуваните снимки са лабораторни установки - на електролизера на Стенли Майер, на пилотна серия стърлингови ко-генератори и на предлаган в мрежата малък отоплител на оксиводород.

    Дотук не виждам особени основания за телешката радост на господина с фуражката, че е хванал измамник. Май и този път се размина със звездичката на пагона.

    Затова ще помоля въпросният господин да бъде така добър и възпитан да публикува тук своето ИЗВИНЕНИЕ, защото в противен случай ще сезираме чрез нашите опитни юристи прокуратурата затова, че ни набеждава в престъпление, а също така за клевета и обида и за уронване доброто име на нашите фирми. Обръщаме внимание и на администраторите на сайта, че подобни клевети би било редно и коректно да се публикуват след проверка на истинноста им най-малкото с искане към нас за обяснение.

    И ТАКА, потвърждаваме отново, че нашият колектив има ПЪЛНА готовност за стартиране на цялостно проучване на място, проектиране, производство на инсталацията, доставка, монтаж и обучение на персонал на площадката на клиента. Минималната мощност на заявка е 5 киловата (~ двустаен апартамент). Максималната - без ограничение, поради модулният тип на инсталацията.

    Срок на изпълнение - от 3 до 6 месеца. Гаранционен срок - 18 месеца.

    Потвърждаваме - процесът на добив на енергия е напълно автономен, като изключим консуматива - питейна или технически чиста, но филтрирана вода.

    Цената на получената енергия е равна на цената на използваната вода (десетина лева на месец) плюс разбира се амортизационните отчисления и поддръжка (инспекция и почистване веднъж на 6 месеца) на инсталацията.

    Посочените в предишният ни постинг месечни разходи са ориентировъчни, но напълно реални.

    Всеки, който е заинтересован и желае да получи повече информация и непосредствени доказателства за нашите твърдения, е добре дошъл. Както се казва - който не вярва, да пита. А НЕ ДА ПЛЮЕ.

    Пишете ни на горния и-мейл.

    С Поздрави

    "ИЗМАМНИКА"




  11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    99
    #24

    Re:Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

    От ЧЕНГЕТО
    Дано да съм объркал и това да не е измама, но как ще коментираш...
    1. Снимките, които си приложил в: http://www.topobiavi.com/printable.php?id=124250
    Това вашата лаборатория ли е? Това ли е стенда, който ще патентоваш и какви са тези горелки? Писал си, че „снимки са лабораторни установки - на електролизера на Стенли Майер, на пилотна серия стърлингови ко-генератори и на предлаган в мрежата малък отоплител на оксиводород.”. Какво прави стенда за газово рязане на метали там? За по-красиво ли си го сложил?
    2. Всичко което обявяваш като активи на стартиращата фирма е обявено за продан... Цитат:
    „Фирмата вече е закупила 8 дка парцел за строителство на научно-производствен център в кв.Х.Димитър, София. Освен това разполагаме със собствени оборудвани лаборатории, складово-машинна база, строителна база, транспортна и подемна механизация, екип от опитни проектанти, инженери, техници и специалисти в различни области.”.
    Край на цитата.
    Всичко се продава от земята до самосвала и крана! Обявите са още активни.
    Яко си го окъсал...
    И какво те притеснява, че „Контактът с кредитни и банкови посредници, както и с всякакви любопитстващи лица е нежелан”?
    Дано ти да си българският Айнщайн, а не поредният измамник.
    Колкото до електролизата смятам, че ако искаш да се похвалиш с някакъв успех мястото е в този форум:
    http://forum.beinsa.info/index.php?board=15.0
    Само, че там ще те отсвирят още по-бързо.
    Продължавам да си мисля, че ти имаш остра нужда от пари (до тук нищо лошо), но начина, по който се рекламираш показва, че или си идиот или си измамник!
    П.П. имаш късмет, че не съм ченге. Инженер съм в областта на отоплението, вентилацията и климатизацията.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,572
    #25

    Re:Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

    Още един изобретател на Perpetuum mobile. И да си промениш заглавието на "Безплатна и неизчерпаема енергия завинаги".

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #26

    Re:Най-евтиното отопление и ток - с оксиводороден генератор

    в ролята си на администратор на форума заявявам:

    1. в абсолютен разрез на правилата на форума и правилата на възпитаното общуване е използването на обидни думи и намеци. рецидивите биват санкционирани без предупреждение и право на обжалване. това важи за всички страни в спора, независимо от предполагаемата им правота или не

    2. ролята на администраторите не е в проверка на достоверността на изказаните становища. всеки има право да излага мнението си, колкото и глупаво и погрешно да е то

    3. фирмените обяви за покупко-продажба са допустими единствено след контакт с ръководното тяло на форума и уговаряне на заплащане за реклама. допуснатият пропуск от страна на модераторите на раздела ще бъде отчетен, а темата ефективно от момента ще бъде заключена

    4. лично към hydrogenic - на липсата на конкретни отговори на зададените въпроси в този сайт на високообразовани специалисти в разнородни направления се гледа като на опит за забаламосване, на което се и дължи скептичността от един момент нататък. данни за някой конкретно изпълнен обект би затворила устата на скептиците

    5. лично към AntonBM - личните проучвания за фирмения статус, както и дейности, незасягащи конкретната тема, не следва да се излагат публично. доколко може да се разчита на коректността на дадено лице може да се съди само вследствие личен опит, а получената от други места информация (колкото и от достоверни източници да е) не може да се приеме за меродавна

    FearMe

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. КЛИМАТИК И ГЕНЕРАТОР
    От zicfrid във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 08-10-12, 11:30
  2. Йон генератор
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 10
    Последно: 01-12-10, 23:00
  3. Най-евтиното WIFI browser-че
    От xzone във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 26-09-10, 11:34
  4. Евтиното излиза скъпо. 200-те българи в Кушадасъ.
    От roumen68 във форум Коментирай новина
    Отговори: 20
    Последно: 13-09-08, 09:38
  5. Отговори: 9
    Последно: 20-02-07, 07:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе