Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567
Резултати от 91 до 105 от общо 105

Карбонова печка Diplomat DPL C 8009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re:Карбонова печка Diplomat DPL C 8009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Lupus - "Стегнат" да разбирам ли "опънат" ? Или "изопнат" май е по-добре.
    Добре защитен!

2.  

3. Тук е от
    Jun 2009

Има ли адвокат тук?
    Интересувам се какво мога да спечеля, ако ги осъдя?
    С бедните си познания по право, имам чувството, че в България това е сезифовски труд.
    1. Трябва да се направи обследване за ефективност на печката. Аз мога да го извърша, но имам лиценз само за жилищни сгради. Дори и да го направя аз, понеже ще бъда страна в спора, най-вероятно ще ме атакуват за „конфликт на интереси”. Значи трябва да наема лицензирана лаборатория и да платя за обседването – минимум 1000 лв.
    2. След като докажа, че уреда не е това, за което го рекламират, на какъв иск мога да разчитам? Имам чувството, че ще трябва да доказвам пропуснати ползи... Те не могат да бъдат много големи при тази цена на уреда...
    3. Мога ли да ги съдя, ако на самата печка не пише отдавана мощност 1800W, консумация 900W. Надписа, ако не е на стоката, опаковката или гаранционната карта, а е на външна табела или публикувана в интернет – няма ли да се измъкнат с „правописна грешка” или „не знам кой е сложил табелката до стоката”?
    Разчитам на помощ от човек разбиращ от тези неща.
    Дали не е по-добре просто да пуснем сигнал към комисията за защита на потребителите?

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

По закона за защита на потребителите това е "заблуждаваща реклама". Но за да имаш "правен интерес" за да заведеш дело, трябва да докажеш, че продаваш сродна печка и те с тази реклама ти отнемат клиентите.

5. Тук е от
    Jun 2009

Аз не съм търговец... Значи нямам право.
    Мерси за консултацията
    В хубава държава живеем... а как ли е в Европата?

6. Тук е от
    Oct 2009

Конане,наивно е да искаш от мишките да станат котки.Този горе както и да се нарича много добре си е свършил работата.

7. momchi007
    Guest

Ако някой не вярва, че мишка може да набие котка, да гледа "Том и Джери".

8.  

9. Тук е от
    Jan 2007

Намерих тази статия в howstuffworks как инфрачервените лъчи затоплят (Източник: http://home.howstuffworks.com/home-i...ed-heaters.htm)

"The reason we get warm from an infrared heater is because our skin and clothes absorb the light." - "Причината поради която чувстваме топлина, когато сме далече от уреда, е че нашите кожа и дрехи абсорбират светлината."

Това означава че ще ние топло и дори да сме далече от печката, но с обикновена (лъчева) печка стаята също се затопля въздуха и ни е топло.

Другото е че във Варна и София и други градиве, мисля, на България, предлагат на ниска цена лечение с леглото "Nuga Best", но доколкото помня, когато ходих там ме попитаха дали нямам проблем с високо кръвно налягане. Ако някой има опит с това легло, може да каже как му е повлияло, по този начин и печката инфрачервени лъчи може би действа. Ако някой е по-компетентен по въпроса и знае повече

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Лъчистите радиатори (Алпино / Кампа ако не се лъжа бяха марките) вървят от 300-500 лева нагоре . Тоя "карбонов" реотан за 50 кинта според вас същото ли е ?

11. Тук е от
    Jan 2007

http://www.izgodnobg.com/ceni/556241...?info=opisanie
    Кварцова печка LX 2830
    55,00 лв. (1 оферта)

12. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Защитниците на тази печка са смешни. Обикновената кварцова печка (кой не е ползвал ЕЛВА някога през живота си) станала карбонова. Смешки. Да търсиш някакви технологии (карбонови) в това е глупаво.
    Същите ама едно към едно съм ги виждал по магазините за един лев и във магазини които продават китайски, и турски стоки. Струва под 20 лева.
    За производителя - китаец - ей го - втори резултат в google - http://www.homstar.com.cn/en/about.asp

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от momchi007
    Energy Saving with electricity-heat transformation rate reaching 98% - Пестенето на енергия с електрическо-топлинна трансформация достига 98%

Факт е че няколко секунди след като включиш печката може да се опариш ако пипнеш металната решетка. Дали топли въздуха - това най-добре е да се провери вместо да се говори наизуст.
    Ето така като поръчаш уред да ти го произведат по поръчка както ДИПЛОМАТ(макар че е само търговска марка) правят си поръчваш да ти напишат на английски каквото искаш няма нищо, че уреда е предназначен за България и английския е безмислен.ССмисъла е да Излъжеш потребителя.
    Превода е неправилен отново- английското изречение следва да се превяеде и тълкува в смисъл, че при трансформация на ток от ел.енергия в топлинна енергия се губят 2%.Това ще рече че при 900 вата консумирана енергия * 2% загуби =18 вата загуби.

При климатика загуби няма напротив има обратен ефект консумираната ел.енергия се умножава по копа и се получава отдаваната мощност;например консумирана ел.енергия 1.22 *3.93kop=4.7946 кв отдавана мощност.Така че, това което са написали е една лъжа с къси крака за потребители като теб с цел печалба.

То навремето и закона за защита н а потребителите(вече отменен) го превеждаха преводачи като теб, затова и толкова беше закон
    Без да обиждам никого, но докато има балъци ще има и тарикати.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от AntonBM
    Има ли адвокат тук?
    Интересувам се какво мога да спечеля, ако ги осъдя?
    С бедните си познания по право, имам чувството, че в България това е сезифовски труд.
    1. Трябва да се направи обследване за ефективност на печката. Аз мога да го извърша, но имам лиценз само за жилищни сгради. Дори и да го направя аз, понеже ще бъда страна в спора, най-вероятно ще ме атакуват за „конфликт на интереси”. Значи трябва да наема лицензирана лаборатория и да платя за обседването – минимум 1000 лв.
    2. След като докажа, че уреда не е това, за което го рекламират, на какъв иск мога да разчитам? Имам чувството, че ще трябва да доказвам пропуснати ползи... Те не могат да бъдат много големи при тази цена на уреда...
    3. Мога ли да ги съдя, ако на самата печка не пише отдавана мощност 1800W, консумация 900W. Надписа, ако не е на стоката, опаковката или гаранционната карта, а е на външна табела или публикувана в интернет – няма ли да се измъкнат с „правописна грешка” или „не знам кой е сложил табелката до стоката”?
    Разчитам на помощ от човек разбиращ от тези неща.
    Дали не е по-добре просто да пуснем сигнал към комисията за защита на потребителите?
    Правния интерес зависи от качеството което имаш.Можеш да имаш качество на търговец както казва LUPUS продаващ сходен продукт, тогава приложими са Закона за защита на конкуренцията, Закон за търговските марки и промишлените образци, ЗЗД и още няколко закона.
    Ако претендираш качеството на потребител, то тогава според мен най-мощното срество е така нареченият колективен иск предявен от множество потребители по отношение на производител, вносител или/ търговец.В САЩ при уважени такива искове се стига стига до фалит на корпорации.Поради тази причина тойота и други производители си изтеглят дефектните продукти от пазара и отстраняват дефекта(несъответствието с гарантираните и обявени от тях качества на продукта) за своя сметка преди да има предявени искове.Още повече, че едно дело удря много силно потребителското доверие в продуктите на фирмата ответник по делото и голяма част от тях се отдръпват и престават да харчат парите си за нейни продукти.Може да се предяви и иск само за преустановяване на нарушението(ако няма вреди), а ако има и вреди за обезщетяването им или за поправянето им.

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от justify
    ...
    То навремето и закона за защита н а потребителите(вече отменен) го превеждаха преводачи като теб, затова и толкова беше закон
    Без да обиждам никого, но докато има балъци ще има и тарикати.
    justify, Закона за защита на потребителя не е бил отменян и си е в сила!
    Именно според ЗЗП (ако някой го прочете внимателно), има за какво да се захване човек/потребител - в него е ключът за бараката...

17. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    поръчваш да ти напишат на английски каквото искаш няма нищо, че уреда е предназначен за България и английския е безмислен.
    Баце, къде по снимките видя описание на английски? По принцип може да бацнат и Китайски описания, но ноне са си направили труда да ги преведат На кашона пише и фирмата производител. Какво толкова се чудите, пишете им 1 мейл за тази прословута печка, че да има информация от първа ръка и ако те кажат, че това не е истина тогава да се търси ЗЗП.

18. Тук е от
    Nov 2006

Виждал съм в интернет маркови карбонови печки с вградено радио и сд/мп3 плеър, но предназначени за градина или тераса, т.е. за открито помещение. Явно те топлят само там където огряват...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567

Подобни теми

1. Diplomat DPL CS-H20A9
    От jordan_84 във форум Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 22-07-18, 11:48
  2. Diplomat или Tesy
    От reg_dol във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 81
    Последно: 19-01-14, 16:25
  3. Странен шум от бойлер Diplomat
    От p0ckata във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 12
    Последно: 16-05-12, 15:27
  4. малък бойлер Diplomat 3
    От bionicman във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 25-10-10, 15:17
  5. Eldominvest ---- Diplomat
    От valepika във форум Бяла техника
    Отговори: 9
    Последно: 28-06-06, 23:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе