Вече седем години детска (изток) и спалня (север) и двете по около 13кв.м. ги отоплявам с Adax Glamox 1500W - никакви забележки. Стаите са с външна и вътрешна изолация.
Вече седем години детска (изток) и спалня (север) и двете по около 13кв.м. ги отоплявам с Adax Glamox 1500W - никакви забележки. Стаите са с външна и вътрешна изолация.
И аз взех тaкова животно доволен съмв другата стая съм с климатик, адакса по-точно поддържа температурата.
Сега му меря разхода на ток, да видим какво ще излезе.
Кофтито е, че когато е работи консумира постоянно по 1500w, в смисъл няма някаква междинна мощност примерно като достигне градусите на свали консумацията на 800w примерно
Този пост е редактиран от glowndark; 22-12-15 в 11:06.
Регулирането на отдадената мощност става чрез промяна на времето, за което е във включено състояние през работния му цикъл (30-31 секунди). Пълна мощност - вкл 30сек, изкл 0сек. Като климатик работещ ON-OFF. Е консумира повече, но спокойствието от тишината е достатъчна причина за използването му пред който и да е климатик.
Да не изпадаме в off-topic има си достатъчно модели почти безшумни климатици.А за комфорт : при два климатика и два конвектора---> според мен и близките ми---> с климатици е по-комфортно от конвектори при една и съща температура.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 22-12-15 в 15:57.
Извинявам се за правописната грешка. Не знам каква база за сравнение имаш.Аз съм си направил сметката. Както се казва: За всеки влак си има пътници.
Имам и от двата типа отопление и сравнявам. Еми климатик за отопление в спалнята работа няма, па ако ще да е по-по-най.
ако е LGC определено няма място в спалнята ... все пак е под 1000 лв
LGC е, ама 2010г с монтажа беше 1240лв, а днешно време не давам и лев.
Невероятно! Това е гениална и рентабилна идея. Купуваш евтин климатик от рода на FG *LLCC или Panasonic UE-RKE.Надуваш с климатика за 2-3 часа температурата до 25-27 гр.в малката спалня.Като си лягаш изключваш климатика и включваш конвектора на нощна енергия(настройваш го на 20гр., най-вероятно е да не се включи цяла нощ). Хем евтино ,хем комфортно.Защо да даваш за климатик над 2000 лв.
Миналата година се топлех с конвектор в стая 16 кв. с големи загуби.Тази година сложих климатик и съм по доволен от равномерността на температурата.Другата ми стая е 13 кв,вътрешна,климатика сложен на тих режим поддържа 23-24 гр без да се усеща течение и при разход от 220 в/час при външна темп от около 0 гр.Ако толкова ме дразни лекия шум през ноща го спирам и до сутринта не пада под 20 гр. в стаята.Изобщо съм за климатика,но да е сложен на правилното място в стаята и да има възможност за нисък дебит на турбината.Освен това каквото и да си говорим,климатика чрез движението на въздуха прави много по равномерна температура и на пода ,отколкото конвектора стоейки в единия край на стаята и пращащ горещия въздух на тавана.Това особено важи,за малко по големи и студени стаи.
Надявам се, че не влагаш сарказъм в изказването си.
В никакъв случай не съм си купил евтин климатик, става въпрос за Panasonic RE12-QKE - 1300 лева с монтаж. Конвекторът е около 200 лева и както виждаш, не съм купил чак толкова евтини неща. Спалнята пък изобщо не е малка, 16 квадрата е и освен това е със северно изложение. Но е доста добре изолирана и това допринася за нисък разход на енергия за поддържане на температурата. Не обичам да спя на топло и визираните 25-27 градуса лично за мен са абсурдни. Някъде около 18 градуса ми е оптималната температура за сън.