Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 78
Like Tree35Одобрявам

Избор на бюджетен конвектор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Избор на бюджетен конвектор

да ти направя една простичка сметка ,3кВ за хола ( другите помещения ги оставяме настрана ) са 16 часа , 3х20 стотинки = 9.60 лв + 8 часа ( нощна ) 3х10 стотинки 2.40 лв или 12 лв на ден имаш за отоплението на хола ,някакви си 340 лв на месец .. за да плащаш 200 лв ток за цялото жилище ти мръзнеш ,отоплявайки по някое време някоя си стая където си в момента или поддържаш ниска температура ,мислейки си че това е комфортно .. ще ти кажа какво е комфортно при мене - 22-24° целодневно във всички стаи + коридора отоплен от отворени врати ,хлапето щъка навсякъде без да го мисля дали няма да влезе в "студената стая" с изключеното отопление ток за миналия месец - 135 лв ,3 климатика нон стоп + нормалните консумации ,ползвам и сушилня която не е с термопомпа ( а без отопление плащам 60-70 лв )
    blue1, MisterT и mirandi харесват това.

2.  

3. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Не е толкова страшно!

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

добре

5. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

ruuni9 хората които искат да се отопляват с климатици, и разбират, си купуват обикновенно висок клас машини, проектирани главно за отопление. Говрим за цени около и над 2000лв единия климатик...аз това не го виждам като "тънко минаване". Тези машини работят доста тихо и бих казал неусетно в статята. Отделно ти осигуряват екстри като пречистване и йонизиране на въздуха, което е от не малко значение предвид ограниченото проветряване на помещенията зимата. "Тънкото минаване" е да си вземеш климатик "на промоция" проектиран главно за охлаждане и да чакаш комфорт...е да не малко хора го правят.
    mirandi и ruuni9 харесват това.

6. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Много лесно ги правите сметките на другите? Конвекторите - 2 броя, единия 3000W, другия 2000W, се включват като застудее и се изключват март-април като се стопли! В третата стая нямам, но и там ще сложа. Миналата зима най-големите две сметки бяха 250лв и 270лв! Това е за двата конвектора, бойлер 3000W, който не се изключва, три компютъра работещи почти 12-13 часа, плюс другите стандартни уреди - хладилник, печка, пералня и т.н. Има "малко" разминаване в сметката, която си ми сметнал само за единия конвектор и цялостния ми ток за месеца, но нищо, и най-добрите правят грешки!

- - - - - - - - - -

MisterT, под "тънко минаване" имах предвид, че повечето си купуват климатик, главно заради по ниските сметки след това!
    musster одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от ruuni9 Виж публикацията

- - - - - - - - - -

MisterT, под "тънко минаване" имах предвид, че повечето си купуват климатик, главно заради по ниските сметки след това!
    Реално всички си купуват за това включително и аз, но не съм си жертвал комфорта и съм инвестирал в добри машини. Няма да ти пиша колко са ми сметките, защото не е коректно сравнението, пък и повечето хора не вярват. Реално скъпият климатик е дългосрочна инвестиция и доста бавно се избива, но се радваш на топлина и комфорт и ниски сметки дълго време!
    mirandi одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ruuni говориш сякаш си открил топлата вода .. а ние по тоя път сме минали + духалки + маслени радиатори .. за да имаш 250 лв ток зимата те топлят съседите( отделно си в Пловдив а аз в Шумен - разликата е едни 10тина градуса ) ,друго обяснение нямам .. аз ако сложа такива консуматори като тебе ще ми пада главния бушон
    mirandi одобрява това.

10. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    ток за миналия месец - 135 лв ,3 климатика нон стоп + нормалните консумации ,ползвам и сушилня която не е с термопомпа ( а без отопление плащам 60-70 лв )
    Ток за последния месец - 181лв. без отопление и при мен е 60-70лв.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ми ето че сам стигаш до същия извод - отоплението ти е двойно на моето ,като аз топля 3 стаи а не 2 ,топля и коридора ,би отишло на х3 ако топлиш същата площ

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от ruuni9 Виж публикацията
    Ток за последния месец - 181лв. без отопление и при мен е 60-70лв.
    Демек, около 120лв за конвекторите. това означава 20квтч на ден. Тези два конвектора с обща мощност 5кВт са работили 4ч. на ден. Или имаш зверска изолация, или стоиш на студено, или някой друг отговаря за твоето отопление. В такива условия Алекси щеше да има сметки около 24лв.
    mirandi одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Демек, около 120лв за конвекторите. това означава 20квтч на ден. Тези два конвектора с обща мощност 5кВт са работили 4ч. на ден. Или имаш зверска изолация, или стоиш на студено, или някой друг отговаря за твоето отопление. В такива условия Алекси щеше да има сметки около 24лв.
    Е, бъдете и вие малко по-коректни. Конвекторите също имат терморегулатор който ги изключва при достигане на задената темпеартура. При ниски задени температури и в това топло време, може и да им се събира сумарно 4 часа ефективна работа. Въпроса е, че при по-ниски температури сметката бързо започва да става доста дебела.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Весели празници на всички! Ще Ви помоля, темата да остане във вида в който е създадена - тоест съдържанието да бъде насочено в избора на конвектор. Всички останали мнения по други въпроси, да бъдат насочени в съответните теми.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от MisterT Виж публикацията
    Е, бъдете и вие малко по-коректни. Конвекторите също имат терморегулатор който ги изключва при достигане на задената темпеартура. При ниски задени температури и в това топло време, може и да им се събира сумарно 4 часа ефективна работа. Въпроса е, че при по-ниски температури сметката бързо започва да става доста дебела.
    Колко по коректен да бъда - казах, че са работили 4ч. на ден. Ако искаш мога да кажа и 10мин. на всеки час. Какво променя това? В същата къща, която сега отоплявам с трите машини от подписа ми, преди 10г. имах конвектори Adax, които бързо продадох. Знам много добре как работят и мога да правя сравнения и то при еднакви условия. Няма как един конвектор да работи 10мин. и да почива 50мин за да поддържа 23С при сегашните външни температури, освен ако няма качествена изолация над 20см. или ако без да работят в помещенията температурата си стои около 19-20С.
    Горните приказки могат да хванат дикиш на хора, които не знаят за какво става дума - не и обаче за мен!

ПС - Извинявам се Aleksandars, писал съм през това време, но тук започнаха да се пишат откровени небивалици.
    mirandi одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

Та да се върнем на темата конвекторите на Елдом по цена и работа която вършат са доста добри и е въпрос на гъзария купуването на Адакс или Атлантик. Харчат повече от климатика но не чак толкова драматично а ако стаята е южна и с нормална изолация и температура около нулата включват много, много по рядко за много кратко време секунди до минута което сумарно в момента ми дава разход 10-20 лева ако времето застудее ще ми се качи до 50-80 лв. Но конвектора е абсолютно незабележим и го купих без потребителски кредит за 5 години, все пак говорим за Бюджетно решение в бюджетно градско жилище стаи от по 12-15 к.м.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Ще внеса малко данни в цялата неразбория. Както вече писах, имам в спалнята инверторен климатик Panasonic RE-12QKE и конвектор с електронен термостат Atlantic F118 1500 W. Разполагам с ватметър и скоро реших да направя измерване на консумацията на електроенергия.

При достигната температура в полунощ около 18 градуса с помощта на климатика, същият се изключва и се включва конвектора. За 9 часа при външна температура около нулата и може би малко под нея, конвектора беше изразходил 6 квтч. С други думи през малко повече от половината време е бил изключен. Ще направя същия експеримент и с климатика и ще споделя резултата.
    ruuni9 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. избор на бюджетен телевизор
    От panteroid във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 16-11-14, 17:40
  2. Избор на Конвектор
    От dbitzepsa във форум Електрическо отопление
    Отговори: 12
    Последно: 01-11-14, 22:03
  3. Избор на конвектор
    От user2 във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 11-10-13, 18:48
  4. Избор на бюджетен климатик ?
    От barakuda във форум Климатици Midea
    Отговори: 3
    Последно: 22-06-12, 23:43
  5. Помощ за избор на бюджетен фотоапарат
    От Conqueror във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 7
    Последно: 09-02-12, 17:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе