Нека да изстинат стените, пък тогава дай отзиви. Родното производство не е за подценяване и според мен ще си върши работата.
Нека да изстинат стените, пък тогава дай отзиви. Родното производство не е за подценяване и според мен ще си върши работата.
1. Нагревателят на Adax Glamox е алуминиев, на Елдом - неръждаема стомана. По хубавото е алуминев заради бързото и по-равномерно затопляне, от там отдаване.
2. Дизайна - на Елдом е дизайн тип жигула.
3. Елдомския идва с повече функции - отложен старт, намаляване на контраста
4. На тази мощност Adax са по-широки - по-бързо отоплят заради по-голямата си площ на потока - стига да има къде да го закачиш.
Имам наблюдения над такъв елдом в 12 кв стая.Терморегулатора на дисплея му показва 26 гр а в стаята е поне 2-3 гр. по малко.То и няма как ,при положение че е на горещия му гръб сложен.
Преди 3 години и аз бях в дилема Адакс или Елдом взех втория. Почети какво сме писали в форума включително намерих снимки на Адакса отвътре. Разликата е основно в дължината Адаксите са по-тесни и дълги това им дава по добър контакт с въздуха. Нагревателя на Адакс е надлъжен заради голямата дължина а на Елдом у образен. Има няколко вида нагреватели на Адакс. Елдомските 90% сигурно е че също са алуминиеви. Дизайна на Елдом е по дървен но добре стои в стаята а цифровия термостат няма да го сменя и за два Адакса. А и Адакс и Тактика се правят в Източна Европа за Източна Европа и са Висок клас само У НАС! Направих си труда да чета чуждите форуми доста назад са в класацията.
Най-важното при Елдомите, че управлението на нагревателя е през триак, а не през реле. Няма цъкане и искрене. Дизайна също е красив на големите модели.
Не знам, зависи как са оразмерени и колко са качествени, предимствеото е, че не се чува звук, освен това модулацията On->Off->On->Off ... е по-бърза и така на практика се симулира променлива мощност на нагревателя и по-комфортно се поддържа температурата. Например ако в стаята е 23 градуса, а конвектора е настроен на 24, нагревателя се поддържа с ниска и почти постоянна температура, вместо да работи 5 минути и 10 да почива примерно. По този начин е възможно и поддържането на температурата с точност 0.1 градуса, както се рекламира.
п.с. по принцип има 2 вида Елдоми с електронен термостат - едните са по-стар модел, другите по-нов, има лека разлика в самия панел, възможно е по-старите да са с реле, не съм сигурен, защото новия модел е много по-скъп.
http://eldominvest.com/bg/product/284.html
http://eldominvest.com/bg/product/473.html
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 01-11-17 в 10:11.
Моя е от старите работи 20-30 секунди почива, после пак. Тъщата има Адакс също стар модел без цифрово управление когато включва искри и също издава шум но не е повече от часовник. Много станахме претенциозни камините сякаш са безшумни!
Не знам как е било преди, единия ми е 2015-та, другия 2016-та купувани, няма никакъв звук, а са от най-големите и дълги и би трябвало да са най-податливи
- - - - - - - - - -
Няма претенции, просто някои хора изопачават и твърдят, че имало някакви звуци. Описват се от нечовешки до такива от филми на ужасите. Естествено такова нещо няма ...
Доскоро имах тема ,в която питах мнение за отопление на една стая.Накрая купих едно китайско чудо Ариели 2000 вата.Под 60 лв с доставката,даже с крачета на колелца,2 години гаранция.....всичко както си трябва.При нас почна нощем да пада под нулата и това нещо на 1000 вата поддържа 23 градуса като включва за около 5 минутки и още толкова изстива.Няма пукане,тракане,само леееко се чува термостата,което е нормално,механичен е Бабата следи температурата ,та и се доверявам че няма усещане за изстиване,т.е. поддържа зададените стойности +,- 1-2 градуса.В заключение-препоръчвам за хора с нисък бюджет и неробуващи на марки .
Е то е ясно че е Мидея или производно,но е с алуминиев нагревател,компактен ,безшумен и прекалено евтин за фацата си.Идеята ми е че гори колкото другите марки,топли пак толкова а си с 3-4 месеца напред със сметките,ако си спестил от някой " марков " подобен боклук