Първоначално публикувано от
Malone
Здравейте на всички.
Стая около 20 кв. м, добра дограма.
Става дума за решение, което търся за сина ми, това е квартира, така че климатика не е решение.
Студент, през деня на лекции, по различно време, вечер в квартирата по различно време. Невъзможна планировка кога ще излезе и кога ще се прибере и дали ще забрави градусите при излизане, вместо да ги смъкне на някакво икономично ниво.
Въпросът ми е:
Бюджетен конвертор, някакъв TESY 2 kW, да речем за около 200 лв. или ADAX 2 kWза малко над 500 лв с крачетата.
И двата са с електронен термостат, възможност за седмично програмиране. Норвежеца има и Wi-Fi модул, който позволява отдалечено управление [през сървър на ADAX най-вероятно]. Там е и седмичното програмиране, локално не мисля че е възможно.
Мога да си позволя и скъпият конвертор, въпросът ми е свързан единствено с ползата от по-високата цена. Наясно съм, че и двата ще харчат 2 kW, ясно е че добър климатик е по-добро решение, останалото са легенди.
Посочете ми плюсовете на по-скъпия вариант.
Нямам представа утре или догодина, или въобще ще имам ли нужда от конверторна печка.
Та, въпросът ми е да избера ли бюджетният вариант TESY , с твърдението на производителят че е изцяло български или по-скъпият норвежки конвертор.
Благодаря на всички предварително.